صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش تولید نفت در اوپک پلاس ادامه دارد

۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۲۶۴۶۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
کارشناس انرژی گفت: احتمال توافق جدید برای کاهش تولید نفت کمی دور از ذهن است و به نظر می رسد ضمن حفظ توافق گذشته اندکی تغییرات در جزئیات آن داشته باشد.
نشست آینده اوپک پلاس به منظور تصمیم گیری در خصوص میزان تولید نفت برگزار می‌شود.

گمانه زنی‌هایی در خصوص توافق اعضا برای ادامه کاهش تولید به گوش می‌رسد امری که قرار است در صورت جمع بندی با اعضا به صورت رسمی اعلام شود.
عربستان و روسیه به دنبال فشار به عراق برای رعایت توافق تولید هستند که این موضوع تا حدودی نهایی شده است.

کشور‌های تولیدکننده نفت به دنبال ثبیت قیمت نفت هستند

نرسی قربان در گفت و گو با میزان با اشاره به نشست آتی اوپک پلاس اظهار کرد: فشار آمریکا به عربستان سعودی برای افزایش قیمت نفت، نشان از ادامه توافق کاهش تولید برای احیای قیمت‌ها دارد.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: احتمال توافق جدید برای کاهش تولید نفت کمی دور از ذهن است و به نظر می رسد ضمن حفظ توافق گذشته اندکی تغییرات در جزئیات آن داشته باشد.

وی افزود: آنچه مسلم است اقداماتی که منجر به کاهش قیمت نفت شود در دستور کار اوپک پلاس نیست.

قربان بیان کرد: آمریکا در چند سال گذشته روزانه حدود ۷ تا ۸ میلیون بشکه در روز اضافه تولید نفت از شیل داشته و این نفت با قیمت زیر ۳۰ دلار صرفه اقتصادی برای استخراج ندارد.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: آمریکا به رساندن قیمت نفت در بازه ۵۰ تا ۶۰ دلار است تا بتواند هزینه‌های سرمایه گذاری و توسعه میادین نفتی را تامین کند.

وی ادامه داد: قیمت نفت نقش مهمی در تصمیم گیری کشور‌های نفتی برای تولید دارد بر همین اساس نیز بسیاری از کشور‌ها بزرگ نیز موافق افزایش قیمت و متعادل سازی قیمت هستند.

قربان عنوان کرد: درصد مقاومت کشور‌های نفتی از نوسانات قیمت نفت در بازار‌های جهانی متفاوت است و در این میان کشور‌هایی مانند امارات، عربستان و کویت با داشتن ذخائر ارزی مناسب توانایی رقابت بیشتری را خواهند داشت در مقابل کشور‌های مانند عراق، الجزایر، نیجریه و لیبی ذخائر ارزی بالایی ندارند و در مقابل کاهش قیمت آسیب پذیرترند.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: رعایت مفاد توافق اوپک پلاس از سوی عربستان و روسیه می‌تواند زمینه ساز اجرای کامل از سوی کشور‌هایی مانند عراق شود.

به گفته وی؛ درگیر بودن لیبی با جنگ داخلی روند صادرات نفت این کشور را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است و عملا نمی‌توان سهم چندانی برای این کشور قائل بود.

وی ادامه داد: کاهش تقاضا برای خرید نفت به دلیل شیوع کرونا و محدودیت‌های اعمال شده از سوی آمریکا برای خرید نفت ایران دو مشکل عمده این روز‌های بازار نفتی کشور است.

قربان تصریح کرد: در صورت رفع محدودیت‌ها، ایران توانایی صادرات روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت خام را دارد کما اینکه در دور قبلی تحریم‌ها و از دست رفتن بازارهای هدف، بسیاری عنوان کردند که دیگر امکان حضور ایران در بازار‌های نفتی نیست، اما ایران توانست بسیاری از بازار‌های نفتی را پس بگیرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *