صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نویسندگان مشکلات شدید اقتصادی دارند/خانواده‌ها به مطالعه کتاب بی‌میل شده‌اند

۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲:۵۸
کد خبر: ۶۲۶۰۰۰
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یک نویسنده گفت: سبد خانواده این روز‌ها دیگر جایی برای بسته‌های فرهنگی ندارد. خوراک فکری جای خود را به تغذیه جسمی داده است، در عین حال تبلیغ و آگاهی رسانی پیرامون خوراک فکری در رسانه‌ها نیز دیده نمی‌شود.

اعظم پشت مشهدی در گفت‌وگو با ، پیرامون عدم افزایش سرانه مطالعه کتاب طی ماه‌های گذشته گفت: من معتقدم آنچه به عنوان آمار در سطح جامعه مطرح می‌شود نمی‌تواند گویای حقیقت رخ داده در زمینه سرانه مطالعه کتاب در کشور باشد، زیرا آمار نمی‌تواند بسیاری از جنبه‌های مطالعاتی را در بر بگیرد.

وی در مورد کمبود سرانه مطالعه در کشور ابراز کرد: متاسفانه سرانه مطالعه کتاب در کشور پیش از این هم شرایط مناسبی را نداشت و خواندن کتاب محدود به تعدادی از فرهیختگان می‌شد، این کتاب‌ها عموماً در ژانر‌های تاریخی و یا مستند و اجتماعی بودند.

مشهدی در همین راستا ادامه داد: هرچند در تعطیلاتی که بخاطر شیوع کرونا ایجاد شده بود ما شاهد افزایش سرانه مطالعه نبودیم، اما باید مد نظر داشت که این بی میلی در جامعه نتیجه برخی رویداد‌ها در فضای اقتصادی است. سبد خانواده این روز‌ها دیگر جایی برای بسته‌های فرهنگی ندارد. خوراک فکری جای خود را به تغذیه جسمی داده است، در عین حال تبلیغ و آگاهی رسانی پیرامون خوراک فکری در رسانه‌ها نیز دیده نمی‌شود، این مشکل تنها شامل قشر خاصی نمی‌شود حتی نویسندگان نیز با کاهش سرانه مطالعه روبه رو هستند و در کنار آن با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند. 

***نقش کتاب های الکترونیک

وی نقش کتاب‌های الکترونیک را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: مطالعه کتاب‌های الکترونیک یکی از مواردی است که در طی این مدت اصلا دیده نشده و در عین حال آماری از آن وجود ندارد، همین امر نشان می‌دهد که آمار ارائه شده آماری چندان واضح و یا درست نیست. نکته قابل توجه دیگر که می‌تواند در سرانه مطالعه به صورت غیر مستیقم تاثیر بگذارد، حقوق مادی و معنوی نویسندگان و مولفان است، همین امر سبب می‌شود تا نویسندگان از ارائه محتوا‌ها و کتاب‌های خوب خود در فضای مجازی دوری کنند.

مشهدی وجود زیر ساخت را عامل موثر در افزایش سرانه مطالعه دانست و اظهار کرد: لزوم وجود زیر ساخت‌های اساسی عواملی تاثیر گذار بر افزایش سرانه مطالعه کتاب در کشور محسوب می‌شود، باید در نظر داشت چناچه دغدغه جامعه از برخی امور ضروری و معیشتی کاهش یابد، زمینه برای تولید آثار ارزشمند فراهم می‌شود و قطعا شاهد افزایش سرانه مطالعه کتاب خواهیم بود.

***رویکرد تاثیر گذار

وی در پیش گرفتن برخی رویکرد‌ها را عاملی موثر و مفید در تشویق جامعه به مطالعه دانست و ابراز کرد: برخی رویکرد‌ها نشان داده نیازمند یک سری اهرم هستیم، به عبارت دیگر رویکردی که به عنوان همیار پلیس طی چند سال گذشته در جامعه شکل گرفته است پایه گذار حرکتی مناسب بود، این مهم بر فرهنگ سازی در نسل آینده نیز تاثیر قابل ملاحظه خواهد داشت و بر درون خانواده نفوذ کرده، این روند نشان داد نیازمند برنامه و طرح‌های مطالعه شده هستیم نه اینکه تنها موضوعی را مطرح کنیم و بدون مطالعه وارد اجرایی شدن طرح شویم.

وی حضور همیار اجتماعی را یک برنامه ارزشمند، اما نیازمند بررسی فراوان دانست و تاکید کرد: همیار بهداشت، همیار پلیس و همیار فرهنگی می‌تواند از جمله طرح‌های اثر گذار و موثر در جامعه باشد، بدین ترتیب الگو‌های درست فرهنگی و اجتماعی را به قلب کانون کوچک جامعه هدایت می کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *