خشکسالی و اثرات مخرب آن
احد وظیفه در گفتوگو با میزان گفت: خشکسالی یک پدیده خزنده است که به تدریج، گسترده میشود. اثرات خشکسالی بسیار مخرب است و چون به مرور زمان اتفاق میافتد، ممکن است انسان متوجه آن نشوند.
وی افزود: اولین مرحله خشکسالی، کمبود بارش است. خشکسالی، زیر ساختهای محیط زیستی را مورد تخریب قرار میدهد.
این فعال حوزه خشکسالی اظهار کرد: دومین مرحله از خشکسالی، تاثیر منفی در کشاورزی و منابع طبیعی رویشگاهها است. این مسئله باعث کاهش علوفه و سبزینگی شده و در نتیجه زنجیره غذایی جانوران را دچار مشکل می کند.
رییس مرکز خشکسالی ادامه داد: همچنین این پدیده، بر چرخه آبی نیز تاثیر گذار است. به طوریکه خشکسالی باعث کاهش دبی رودخانهها و کوچکتر شدن سفرههای آب زیر زمینی است.
وی افزود: خشکسالی پس از طبیعت، تاثیر مستقیم در زندگی روزمره انسانها میگذارد. به عنوان مثال در جوامع کشاورزی باعث کاهش کشت شده و حتی میزان آن را به صفر برساند که این مسئله کوچهای گسترده و کاهش کیفیت معیشت افراد را به همراه خواهد آورد.
وظیفه با اشاره به اینکه در منطقه آسیا، بسیاری از نزاعها بر سر کمبود آب و خشکسالی است؛ گفت: مقایسه آمار بارش ۵ دهه اخیر کشور ما نشان میدهد ما با بحران خشکسالی مواجه هستیم و این مسئله اثرات اقتصادی گستردهای در کشور داشت. البته در این دو سال بارشها خداروشکر خوب بود.
وی درباره شایعاتی خشکسالی در سال های آتی افزود: پیش بینی سال های آینده کار آسانی نیست و کسی نمی تواند دراین باره اظهار نظری کند.