صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکست سیاست‎های کاخ سفید و همکاری نفتی ایران و ونزوئلا در حیاط خلوت آمریکا

۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰:۱۳
کد خبر: ۶۲۵۸۸۱
پایان ارسال سوخت ایران به ونزوئلا بار دیگر بی نتیجه بودن و شکست سیاست‌های تحریمی و کمپین موسوم به فشار حداکثری را اثبات کرد.

- پنجمین نفتکش ایرانی با نام «کلاول» دوشنبه گذشته وارد ونزوئلا شد و در بنادر این کشور پهلو گفت؛ با رسیدن این نفتکش، اعزام ۵ نفتکش ایران برای ارسال سوخت به ونزوئلا در سایه لفاظی‌های مقام‎های آمریکا به پایان رسید.

نفتکش‌های ایرانی «فورچون»، «فارست»، «پتونیا»، «فاکسون» و «کلاول» حامل حدود ۱.۵ میلیون بشکه سوخت در حالی به سمت ونزوئلا اعزام شدند که مقام‎های کاخ سفید از همان ابتدا اتهام زنی خود را علیه ۲ کشور آغاز کرده و ادعا‌های بی اساس خود را تکرار کردند.

اگرچه این اتهام زنی‌ها پیش از این نیز وجود داشته است؛ «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا، از زمان آغاز به کار خود در کاخ سفید، مواضع ضد ایرانی خود را با انتقاد از توافق هسته‌ای در پیش گرفت و در نهایت در ماه می‌ سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران را احیا کرد.

دولت آمریکا با راه اندازی کمپین موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران مدعی شد که قصد دارد فروش نفت ایران را به صفر برساند.

از سوی دیگر، دولت آمریکا با هدف براندازی دولت قانونی ونزوئلا، اقدامات خود را علیه کاراکاس افزایش داد که این اقدامات خصمانه شامل کودتا، تحریم‌های سختگیرانه، حمایت از مخالفان در داخل ونزوئلا و اقدامات خرابکارانه مانند حملات سایبری به زیرساخت‌های برق این کشور می‌شود.

همزمان با اعزام نفتکش‌های ایرانی به ونزوئلا، مقام‎های آمریکایی بار دیگر اتهام زنی خود را به ایران آغاز کرده و این اقدام را بر خلاف تحریم‌ها توصیف کردند.

در این بین رسانه‌های آمریکایی به نقل از منابع مطلع گزارش دادند که واشنگتن در حال بررسی تحریم ایران برای جلوگیری از ارسال سوخت به ونزوئلاست.

با این وجود بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که اعمال تحریم‌های بیشتر در حالی که ۲ کشور پیش از این نیز هدف تحریم‌های سختی قرار دارند، نمی‌تواند عملا تاثیری به همراه داشته باشد.

پس از رسیدن نفتکش‌های ایرانی به ونزوئلا، «نیکولاس مادورو»، رییس جمهور ونزوئلا، اعلام کرد که برای امضای توافق نامه‌های همکاری با ایران در زمینه انرژی و دیگر بخش‌ها به ایران سفر می‌کند.

وزارت امور خارجه کشورمان نیز اعلام کرد که به همکاری با ونزوئلا در زمینه سوخت ادامه می‌یابد.

«سید عباس موسوی»، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشستی خبری ضمن تاکید بر حق طبیعی ایران برای دفاع از منافع خود حتی در در دوردست ها، گفت که ارسال سوخت به ونزوئلا یک اقدام تجاری مشروع و منطبق با قوانین بین المللی است.

موسوی تاکید کرد در صورتی که ونزوئلا درخواست جدیدی داشته باشد، ایران آماده ارسال محموله‌های سوختی بیشتر است.

طی روز‌های اخیر بسیاری از رسانه‌های جهانی و حتی رسانه‌های آمریکایی، ارسال موفقیت آمیز سوخت از ایران به ونزوئلا را شکستی دیگر برای سیاست خارجی و تحریم‌های آمریکا توصیف کرده اند.

واشنگتن پست نیز اخیرا در گزارشی نوشت تحریم‌های شدید آمریکا و انواع فشار‌های اقتصادی دیگر در غالب «فشار حداکثری»، تاکنون تاثیری ناچیز یا بهتر بگوییم هیچ تاثیری بر دولت‌های مورد نظر نداشته‎اند.

این گزارش می‎گوید «ایران و ونزوئلا که از زمان بر گزاری نشست اوپک در ونزوئلا در سال ۲۰۰۶ روابط خوبی باهم داشته اند، در نتیجه سیاست‌های اتخاذ شده و تهدید‌های مطرح شده توسط آمریکا، سبب شد تا این دو کشور به همکاری با یکدیگر متمایل شوند.»

این گزارش در ادامه تاکید می‌کند «واشنگتن که از علائم و نشانه‌های حضور ایران در آمریکای لاتین ناخرسند می‌شود، در پی سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ، ناخواسته به نزدیکی ایران و ونزوئلا کمک کرده است.»

«فیل گانسون»، تحلیلگر ارشد گروه بین المللی بحران، می‌گوید «به رغم دشوار بودن سنجش افکار عمومی در ونزوئلا، باید گفت که مردم این کشور از هر چیزی که بحران کمبود سوخت را کاهش دهد، خوشحال هستند.»

گزارش واشنگتن پست در پایان می‎گوید «رویکرد فعلی واشنگتن و استراتژی فشار حداکثری تاکنون این امر را به مردم ونزوئلا و ایران ثابت کرده است که آمریکا، آنها را از منابع مختلف محروم می‌کند؛ آنچه که با ورود نفتکش‌های ایرانی به آب‌های کارائیب مشخص‌تر شد، شکست تحریم‌های آمریکاست که ایران و ونزوئلا فقط آن را ثابت کردند.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *