تولید نمایشهای رادیویی با محوریت زندگی «امام خمینی (ره)»/تمدید فراخوان جشنواره تئاتر دانشگاهی
- عرصه هنرهای نمایشی کشور طی نزدیک به چهار ماه گذشته دچار تغییری بزرگ و البته اجباری بوده است، اتفاقی که بسیاری آن را ضربهای جبران ناپذیر بر بدنه این هنر میدانند و برخی دیگر آن را فرصتی برای ایجاد تغییر در ذائقه مخاطب و کیفیت آثار تلقی میکنند.
اوایل اسفند ماه سال گذشته و با پایان یافتن سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گروههای نمایشی آماده اجراهای پایانی سال و ورود به تئاتر در سال جدید بودند اما به یکباره بعد از شیوع گسترده کرونا همه چیز تحت الشعاع قرار گرفت.
فراخوان بیستوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران تا تاریخ بیستم خرداد تمدید شد
مهلت ارسال آثار بخش مناطق، صحنه، تجربههای اجرا و رادیوتئاتر جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی تمدید شد.
به گزارش روابطعمومی بیستوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران، بهدلیل تقاضای مکرر دانشجویان و طی بررسیهای انجام شده و مشورت با دبیران کانونهای تئاتر دانشگاههای مختلف کشور، مهلت ثبتنام و ارائه آثار به دبیرخانه جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران به مدت هشت روز و تا بیستم خردادماه سال ۱۳۹۹ تمدید شد.
بیستوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران در آبان ماه سال ۱۳۹۹، به همت اداره کل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری در بخش های مختلف الف: مناطق «تئاتر صحنه» و ب: سراسری و بینالمللی «تئاتر صحنه»، «تجربه های اجرا»، «نمایشنامه نویسی (جایزه استاد اکبررادی)، «پژوهش (جایزه فرهاد ناظر زاده کرمانی)»، «ترجمه»، «رادیو تئاتر»، «ماکت صحنه، عکس، پوستر»، و در بخش غیر رقابتی «کارگاه ها و درس گفتارها»، «اساتید»، «بین الملل»، «جشنواره جشنواره ها» و «پایان نامه های برگزیده» ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان برگزار خواهد شد.
فراخوان و اطلاعات تکمیلی در سایت اختصاصی جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی به آدرس اینترنتی www.iiutf.ir قابل دسترسی است.
تولید نمایش های رادیویی با محوریت زندگی امام راحل در پردیس تئاتر تهران
این نمایشها از پنج تا ده دقیقه با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و ایام رحلت امام خمینی تولید شده و قرار است در فضای مجازی و از طریق شبکههای رادیویی در ایام پانزده خرداد پخش شوند.
به گزارش روابط عمومی پردیس تئاتر تهران، این نمایشهای رادیویی به سفارش مدیریت پردیس تئاتر تهران و با سرپرستی و کارگردانی «میلاد جباری مولانا» تولید میشود.
جباری مولانا با اشاره به اینکه در این نمایشها تلاش کردند به موضوعات مرتبط با قیام پانزده خرداد و شخصیت والای حضرت امام (ره) بپردازند، گفت: موضوعات نمایشنامهها شامل نخست، اصل قیام ۱۵ خرداد و حواشی آن روز، دوم امام خمینی (ره) و بازتاب قیام ایشان در روستاها و تأثیرات روستاییان در پیروزی انقلاب اسلامی، سوم شهادت آقا مصطفی خمینی در راستای قیام امام خمینی (ره) و زندگی امام خمینی (ره) در نجف، چهارم بیست و چهار ساعت منتهی به رحلت امام خمینی (ره) و در نهایت هم «رویای شب دهم اردیبهشت» هستند.
وی در همین زمینه ادامه داد: موضوع نمایش «رویای شب دهم اردیبهشت» که به نویسندگی نادر برهانی مرند و کارگردانی خودم در سال ۹۶ در تالار وحدت به صحنه رفتف بحث دفاع مقدسی است. سایر کارها همه به کارگردانی و نویسندگی خودم هستند.
این هنرمند تئاتر افزود: این آثار را با هر زحمت و تلاشی بود برای شرایط کرونایی آماده کردیم تا پذیرای مخاطبان خوب تئاتر باشیم.
جباری مولانا در پایان اظهار داشت: علاقهمندان به نمایش رادیویی در ایام رحلت امام خمینی (ره) و قیام پانزده خرداد میتوانند نمایشهای ما را از شبکههای رادیویی مختلف و فضای مجازی بشنوند. در این مجموعه نمایشها زرین عباسپور، حسین کربلایی طاهر، علیرضا همتی، علی فرجی، مهریار عیدی، فرانک ملکی
نازیکا دریا زاد، علی عبدل پور، محمود کامشگران، علیرضا بهجتی کلوچه، دریا یوسف زاده، اصغر نجف زاده، بانو بوستانی ایفای نقش میکنند. همچنین سحر آژیر به عنوان منشی صحنه و امیرصالح نجاری در مقام میکس و افکتور با این برنامه همکاری میکنند.
نمایشنامه جدید «احسان حاجیپور» با نام «فرشته» منتشر شد
انتشارات آرادمان که پیشتر، نمایشنامههای «معاشر»، «۳۰ دی ۹۵» و «گزارش یک مهمانی» را از این نویسنده و کارگردان تئاتر منتشر کرده بود، «فرشته» را با طرح جلدی از حسام حاجیپور به بازار نشر عرضه کرده است.
احسان حاجیپور که علاوه بر اجراهای صحنهای، در زمینه مدیریتهای تئاتری نیز تجربههای مختلفی داشته، هماکنون عضو هیات مدیره کانون کارگردانان خانه تئاتر است.
کتاب نمایشنامه «فرشته» در ۷۰ صفحه قطع پالتویی، در شمارگان ۵۰۰ نسخه به بهای ۱۵ هزار تومان انتشار یافته است.
نمایشنامههای پیشین حاجیپور، اجراهای متعدد صحنهای را تجربه کردهاند.
دو مجموعه نمایشی به مناسبت رحلت امام خمینی (ره)
دو مجموعه نمایشی رادیویی به مناسبت ایام ارتحال امام خمینی ( ره) از رادیو نمایش پخش می شود. مجموعه رادیویی «مهمان ما» به کارگردانی نازنین مهیمنی و «سه دیدار» به کارگردانی بهرام ابراهیمی در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده است.
مجموعه نمایشی «سه دیدار» بر اساس کتابی با همین عنوان تنظیم رادیویی گردیده که روایتگر مقاطعی از نوجوانی و جوانی امام خمینی رحمه الله علیه میباشد.
در این مجموعه رادیویی نگین خواجه نصیر، راضیه مومیوند، بهادر ابراهیمی، سینا نیکوکار، سلمان خطی، سعیده فرضی، محمد رضا علی، کرامت رودساز و تعداد دیگری از بازیگران اداره کل هنرهای نمایشی رادیو به ایفای نقش پرداخته اند.
«سه دیدار» به تهیه کنندگی: فرشاد آذرنیا، کارگردانی بهرام ابراهیمی صدابرداری فرزاد شریفی و افکتوری نازنین حسن پور در هفت قسمت هر روز ساعت ۴:۳۰ از رادیو نمایش پخش میشود و تکرار آن ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه است.
همچنین نمایش «مهمان ما» به کارگردانی نازنین مهیمنی در هفت قسمت ساعت ۸:۴۵ از رادیو نمایش پخش میشود و تکرار آن ساعت ۱۷:۴۵ دقیقه است.
این نمایش به نویسندگی اکبر خوردچشم درباره خالد طلبۀ جوانی است که در شهر نجف زندگی میکند. او که شیفتۀ دیدار امام خمینی (ره) شده، شبها زمانی که حضرت امام برای زیارت ضریح امام علی (ع) داخل حرم میشود، با دیدن ایشان روحیۀ خاصی پیدا میکند.
این نمایش با هنرمندی مهدی نمینی مقدم، شیما جان قربان، فریده دریامج، عباس توفیقی، علی میلانی و تعداد دیگری از بازیگران اداره کل هنرهای نمایشی رادیو و با افکتوری نرگس موسی پور، صدابرداری جعفر جودتی و تهیه کنندگی آزاده شاهرخ مهرهر روز ساعت ۸:۴۵ دقیقه از رادیو نمایش پخش میشود و تکرار آن ۱۷:۴۵ دقیقه است.
همچنین برنامه آوا نما با محوریت فیلم و موسیقی درباره حضرت امام رحمته الله علیه روز ۱۴ خرداد ساعت ۱۱:۳۰ به تهیه کنندگی رویا، ولی زاده از رادیو نمایش پخش میشود