صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

منتخبین مجلس یازدهم درباره گزارش «نوبخت» و «همتی» چه گفتند؟

۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱:۵۸
کد خبر: ۶۲۵۸۰۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
استماع گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس مرکز آمار ایران در مورد شاخص‌های کلان اقتصادی در دستور کار چهارمین جلسه علنی مجلس در دوره یازدهم قرار گرفت و در ادامه این جلسه نمایندگان به آن واکنش نشان دادند.

- استماع گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس مرکز آمار ایران در مورد شاخص‌های کلان اقتصادی در دستور کار چهارمین جلسه علنی مجلس در دوره یازدهم قرار گرفت.

پس از قرائت گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس کل بانک مرکزی تعدادی از نمایندگان دیدگاه‌های خود پیرو این گزارش‌های ارائه شده، مطرح کردند.

سفره کوچک و رنگین

در جریان این جلسه حسن لطفی، نماینده مردم رزن در مجلس گفت: تورم سفره فقرا را کوچک و سفره ثروتمندان را رنگین کرده است.

وی افزود: آقای همتی اقدامات بانک مرکزی نتوانسته تورم را کنترل کند و قیمت‌ها روزبه روز افزایش پیدا می‌کند.
 

این نماینده مجلس گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالا‌های اساسی اختصاص پیدا نکرده و این ارز عملا از دست رفته است. ما همچنان با رکود اقتصادی مواجه هستیم و با موانع تولید مواجه ایم.

لطفی تصریح کرد: براساس برنامه ششم قرار بود آمایش سرزمینی انجام شود، اما برنامه ششم رو به اتمام است و هیچ خبری از آمایش سرزمینی وجود ندارد.
 
مردم به بانک مرکزی اعتماد نمی‌کنند
 
محسن زنگنه نماینده مردم ترببت حیدریه گفت: چرا میلیون ها دلار ارز به عنوان ارز فردایی در فضای مجازی خرید و فروش می شود بدون اینکه ریالی خرج شود. چرا بانک مرکزی این موارد را متمرکز نمی‌کند.
 
وی افزود: چه دست‌هایی در کار است که نمی‌خواهد بازارهای غیر رسمی  زیر نظر بانک مرکزی بیاید.
 
 
نماینده مردم تربت حیدریه بیان داشت: مردم به نظرات بانک مرکزی اطمینان ندارند. اعتماد به بانک مرکزی کم شده است . امروز در شمال کشور خرید و فروش مسکن به شدت سرعت گرفته است همچنین مردم با هر قیمتی حاضرند خوردو خریداری کنند و این دلیلیش این است که مردم به بانک مرکزی بی اعتماد شده‌اند.
 
زنگنه بیان داشت: عدالت در توزیع تسهیلات وجود ندارد. ارز به صنایع کشاورزی به درستی پرداخت نمی‌شود.
 
کریمی قدوسی: گزارش نوبخت در مورد ایران نبود

کریمی قدوسی در جریان این جلسه گفت: در سال ۹۶ پول ملی به شدت سقوط کرد و کمیسیون امنیت ملی از مسؤلین دعوت کرد تا توضیحاتی در این رابطه ارائه دهند. چرا پول ملی سقوط کرد و چرا خزانه خالی شد؟

وی افزود: این‌ها دستورد‌های نوبخت و رییس بانک مرکزی وقت است.
 


کریمی دوسی بیان داشت: مجلس باید از این دولت تعهد بگیرد تا مشکلات بنزینی در کشور ایجاد نشود. اقتصاد مقاومتی مصداق ۵ نفت کش ایرانی بود که به ونزوئلا ارسال شد. این اقتصاد ، اقتصاد اقتدار اسلامی است. ما نفهمیدیم گزارش آقای نوبخت در مورد ایران بود یا کشور دیگری. این گزارش ها با مشکلات کف بازار تفاوت داشت

 وی بیان داشت: آقای نوبخت با چه برنامه‌ای نقدینگی را افزایش دادید؟برنامه، طرح و لایحه شما برای جهش تولید کجاست؟

خانی: تورم در برخی اقلام ۲۰ برابر شده است

در جریان این جلسه علی اصغر خانی نماینده مردم شاهرود در مجلس گفت: آنچه گفته شده با واقعیت‌ها بسیار فاصله دارد. امروز تورم در برخی اقلام ۲۰ برابر شده است.

وی بیان داشت: درحال حاضر مردم به سختی دارو تهیه می‌کنند. این دارو‌ها ۱۰ الی۲۰ برابر از قیمت مصوب تهیه می‌شود.

این نماینده مجلس تاکید کرد: در بحث ارزاق عمومی، قیمت‌ها ۲۰ برابر شده است. در شاهرود و میامی نزدیک به ۳۵ درصد بیکار داریم. این خانواده‌ها چطور می‌توانند زندگی کنند. من از مسؤلین می‌پرسم که گزارششان مربوط به ایران بود و یا کشور دیگری چراکه امروز روی هرچیزی دست می‌گذاریم چندین برابر شده است.  

وی با اشاره به مشکلات بانک‌ها در کشور بیان داشت: یا بانک‌ها حرف دولت را گوش نمی‌دهند یا دولت پول بانک را برمی دارد و این پول را بازنمی‌گرداند. بسیاری از مشکلات تورمی در کشور معطوف به بانک هاست.
 
خاندوزی: تراکنش های درون بانکی از سوی بانک مرکزی مشاهده نمی‌شود
 
سید احسان خاندوزی در این جلسه گفت: ای کاش آقای همتی در خصوص تعهد بانک مرکزی برای هدف گذاری تورم مطالبی را مطرح می کردند.
 
وی افزود: ای کاش آقای همتی درباره مسئله مدیرت چرخه ریال مواردی را مطرح می‌کردند. مطلعیم تراکنش های درون بانکی از سوی بانک مرکزی مشاهده نمی‌شود.
 
این نماینده مجلس با اشاره به مقوله سلامت بانکی بیان داشت: باید برنامه بانک مرکزی برای شاخص های سلامت بانکی مشخص می شد؟ اما چیزی نگفتند. اینکه بانک مرکزی بانک ناترازی را تحت مدیریت آورده باید بگوید چه برنامه‌ای برای سلامت آن بانک خواهد داشت؟
 
علیپور:آقای نوبخت تا کی می‌خواهید به اقتصادی مقاومتی بی اعتنایی کنید!
 
همچنین محمد علیپور نماینده ماکو در مجلس گفت: آقای همتی در حال حاضر بهترین فرصت برای جهش تولید ایجاد شده است. ما باید به فکر تامین ارز از طریق صادرات باشیم.
 
وی افزود: در حال حاضر ارز قاب توجهی در خانه مردم وجود دارد که بانک مرکزی با سیاست های خود می تواند این ارز را در اختیار بگیرد.
 
علیپور بیان داشت: آقای نوبخت تا کی می‌خواهید به اقتصادی مقاومتی بی اعتنایی کنید. 
 
این نماینده مجلس گفت: بسیاری از آقایان ارز برای واردات کالای اساسی گرفتند و اما کالای لازم را وارد نکردند.
 
فرهنگی:حتما در حوزه مسکن اقدامات عاجلی خواهیم داشت 
 
محمد حسین فرهنگی در ادامه این جلسه گفت: توصیه می‌کنم آقای همتی بیت کوین‌ها را جدی بگیرند. این مسئله اگر درست مدیریت شود فرصتی برای کشور ایجاد کند . چرایی اینکه این دولت تصمیم گرفت نظارت آن را به وزرات صمت دهد هنوز نا مشخص است. بانک مرکزی باید عنایت خاصی به ارزهای دیجیتالی داشته باشند.
 
وی با اشاره به حجم نقدینگی در کشور بیان داشت: اینکه نقدینگی به بازارهای خاص حمله کند، می‌تواند آثار جبران ناپذری ایجاد کند.
 
فرهنگی  بیان داشت: حتما در حوزه مسکن اقدامات عاجلی خواهیم داشت که امیدواریم دولت هم در این زمینه همراهی لازم را داشته باشد.
 
پورابراهیمی: نتیجه ارائه ارز دولتی کالای گران به مردم شده است
 
محمدرضا پور ابراهیمی در این جلسه گفت: تاکنون چه اتفاقی درباره اصلاح ساختار بودجه افتاده است. آقای نوبخت در این زمینه باید به ما توضیح دهد.
 
وی افزود: امروز مهترین مولفه‌های ما ایجاد پایه‌های مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی است که باید در این زمینه تصمیم‌گیری شود.
 
این نماینده مجلس بیان داشت: چرا هر سال شرکت‌های زیان ده بیشتر می‌شود. باید جلوی این مسئله را گرفت.
 
پورابراهیمی تاکید کرد:  حتما باید بودجه سال بعد براساس مطالبات رهبری درباره اصلاح ساختار بودجه باشد.
 
وی بیان داشت: همچنین امروز نتیجه ارائه ارز دولتی به برخی از افراد کالای گران به مردم شده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *