صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اقتصاد عربستان در محاصره کرونا و سقوط قیمت نفت

۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۲۵۷۸۰
اقتصاد عربستان سعودی که پیش از این نیز با بحران موجه شده بود اکنون با محدودیت‌های کرونایی و کاهش قیمت نفت با چالش‌های جدیدی مواجه شده است.

مقام‎های عربستان سعودی به تازگی اذعان کردند که ذخایر ارزی این کشور برای دومین ماه متوالی کاهش شدیدی را تجربه کرده است.

ذخیره ارزی عربستان سعودی طی ماه‌های آوریل و مارس  از ۷۲۶ میلیارد دلار به حدود ۴۴۴ میلیارد دلار رسیده است؛ و در طول ۲ ماه اخیر ریاض حدود ۴۰ میلیارد دلار دیگر از صندوق ذخیره ملی خود را به سرمایه گذاری‌های خارجی خود انتقال داده است.

بر اساس اطلاعاتی که دولت عربستان سعودی منتشر کرده، در ماه آوریل سرمایه خالص خارجی این کشور به ۲۰.۹ میلیارد دلار کاهش یافته است.

در ماه مارس نیز سرمایه خارجی عربستان سعودی، ۲۷ میلیارد دلار کاهش یافته است.

عربستان سعودی طی سال‌های اخیر با بحران کسری بودجه مواجه بوده و میزان این کسری بودجه همچنان در حال افزایش است.

کاهش سرمایه گذاری خارجی عربستان سعودی طی ماه‌های اخیر در حالی صورت می‌گیرد که شیوع ویروس کرونا در این کشور موجب شد تا مقام‎های ریاض برای مهار ویروس کرونا تدابیر محدود کننده‌ای را اتخاذ کنند.

این تدابیر محدود کننده و تعطیلی مشاغل در عربستان سعودی موجب شده تا اقتصاد بحرانی این کشور، چالش‌های بیشتری را تجربه کند.

در این بین، بحران کرونا و کاهش جهانی سطح تقاضای نفت خام نیز به سقوط بی سابقه قیمت نفت خام منجر شد و در ماه آوریل، نفت «وست تگزاس اینترمدیت» و «برنت» قیمت زیر صفر و منفی را نیز تجربه کردند.

این امر، کشور‌هایی مانند عربستان سعودی را که به شدت اقتصاد آنها به نفت وابسته است، تحت تاثیر قرار داد.

محدودیت‌های کرونایی و سقوط تاریخی نفت خام در کنار یکدیگر بحران اقتصادی عربستان سعودی را با مشکلات بیشتری مواجه کرده اند.

«محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی، که سودای تغییر و مدرن سازی این کشور را در سر داشته، سیاست‌هایی را اتخاذ کرده که نتایجی عکس در پی داشته و به بحران شدیدتر در بخش‌های مختلف این کشور منجر شده است.

برآورد‌های صورت گرفته نشان می‎دهد که به دلیل کُندی لغو محدودیت‌های کرونایی و قیمت پایین نفت خام، ذخایر ارزی این کشور طی سال جاری ۱۳ درصد کاهش خواهد داشت.

طی ماه‌های اخیر در اقدامی که می‌تواند نشانه‌ای دیگر بر بحرانی شدن وضعیت اقتصادی عربستان سعودی به شمار برود، سران ریاض اقداماتی را در راستای جبران کسری بودجه خود انجام داده اند که از جمله این اقدامات ریاضت اقتصادی و افزایش سه برابری مالیات بر ارزش افزده هستند.

اخیرا مقام‎های سعودی اعلام کردند که مالیات بر ارزش افزوده این کشور از ۵ درصد به ۱۵ درصد (۳ برابر) افزایش خواهد یافت.

برآورد‌های انجام شده حاکی از آن است که کاهش چشمگیر ذخایر ارزی عربستان سعودی طی ۲ ماه گذشته و برداشت‌ها از صندوق ثروت ملی این کشور همچنان ادامه خواهد داشت.

در همین حال صندوق بین المللی پول نیز برآورد کرده که در سال مالی جاری، کسری بودجه عربستان سعودی احتمالا تا ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را در بر خواهد گرفت.

برآورد‌ها نشان می‌دهند که طی سال جاری، ذخایر ارزی رسمی این کشور به ۴۵۶ میلیارد دلار خواهد رسید و این روند کاهشی تا سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت و صندوق بین المللی پول این رقم را برای سال مالی آینده، ۴۰۹ میلیون دلار پیش بینی کرده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *