جنگ اینترنتی هند و چین در میان افزایش تنش مرزی
- کاربران هندی و چینی روز گذشته اقدام به انتشار تصاویری از درگیریهای خشونت آمیز میان نیروهای ارتش هند و چین در منطقه شمالی دریاچه پانگ گونگ در شرق لاداخ کردند.
این تصاویر سربازهای هند و چین را نشان میدهند که با سنگ، چوب و میلههای آهنین به شدت مجروح شده و تعدادی نیز بیهوش بر روی زمین افتادهاند.
کارشناسان هندی اعلام کردهاند که انتشار این گونه تصاویر میتواند بسیار اثرات منفی داشته باشد و به افزایش ناخواسته تنشها در خط واقعی کنترل میان هند و چین و همچنین شلیک گلوله منجر شود. مرزهای هند و چین در ۴۵ سال گذشته شاهد هیچ درگیری مسلحانهای نبوده است.
ارتش هند از سوی دیگر از انتشار این تصاویر به شدت انتقاد کرده است و آنها را یک اقدام گمراه کننده در میان مناقشه مرزی هند و چین و همچنین مذاکره مداوم دو کشور در سطح نظامی و دیپلماتیک برای حل این تنش توصیف کرده است.
امان آنند سخنگوی ارتش هند گفت: در رسانههای اجتماعی تصاویر مختلفی در خصوص حوادث اخیر در مناطق مرزی منتشر شدهاند. محتوای این تصاویر تایید شده نشده است .تلاشها برای مرتبط کردن آنها با وضعیت در مرزهای شمالی یک اقدام گمراه کننده است.
وی افزود: در حال حاضر هیچ خشونتی میان نیروهای هندی و چینی وجود ندارد. ما به شدت تلاشها برای احساسی کردن این مساله که بر امنیت ملی تاثیر میگذارند را محکوم میکنیم.
این درحالی است که روز گذشته راجنات سینگ وزیر کشور هند در اخطاری شدید به چین اعلام کرد که هند کنونی با سال ۱۹۶۲ متفاوت است و چین نباید این کشور را دستکم بگیرد.
هند و چین در سال ۱۹۶۲ یک جنگ کوتاه مرزی داشتند که به شکست هند در مقابل چین منجر شد.
مقامات هندی همچنین روز گذشته اعلام کردند که ارتش این کشور تعداد بیشتری از نیروهای نظامی خود را از مناطق مختلف به لاداخ منتقل کرده است تا با پنج هزار نیروی نظامی چین در این منطقه مرزی مقابله کند.
مناقشه مرزی میان هند و چین یکی از جدیترین مناقشههای مرزی میان دو کشور از سال ۲۰۱۷ تاکنون است. هند و چین در سال ۲۰۱۷ در منطقه دو کلم واقع در شرق هیمالیا شاهد تنش مرزی بودند که پس از ۷۳ روز و با دخالت رهبران دو کشور حل شد.
همچنین هند و چین در سال ۱۹۶۲ یک جنگ مختصر بر سر اختلافهای مرزی داشتند.
ناظران نظامی معتقدند یکی از دلایل افزایش تنشهای مرزی میان هند و چین، ساخت یک باند فرودگاه و همچنین جاده در نزدیکی مرزها با چین است. هند سعی کرده است تجهیزات و زیرساختهای خود در امتداد مرزهای مشترک با چین را گسترش دهد.
مقامات آگاه هندی اعلام کردند که با وجود مذاکرات میان مقامات نظامی دو کشور، هنوز ارتشهای دو کشور حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیستند.
دهلی نو معتقد است که نیروهای چینی به خاک هند تجاوز کردهاند و برای پایان تنش، باید به درون خاک چین عقب نشینی کنند.
از سوی دیگر چین میخواهد هند ساخت و ساز را در تمام مناطق مورد اختلاف متوقف کند.
هند و چین در مرزهای مشترک به طول بیش از ۳ هزار کیلومتر دارای اختلاف هستند و با وجود برگزاری مذاکرات مختلف مرزی، دو کشور هنوز نتوانستهاند این اختلافات را رفع کنند.
/انتهای پیام/
ایرنا