صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رکورد زنی بی سابقه مصرف آب تهران در ۵۰ سال اخیر

۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰:۰۱
کد خبر: ۶۲۵۵۲۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیرعامل آبفای تهران مصرف آب در استان تهران را در ۵۰ سال اخیر بی سابقه عنوان کرد و گفت: گرما و شیوع کرونا میزان مصرف آب را افزایش داده است.
- محمدرضا بختیاری با حضور در برنامه تلویزیونی با اشاره به مصرف آب در استان تهران اظهار کرد: در روز‌های گذشته میزان مصرف نسبت به مدت مشابه ۱۳ درصد افزایش داشته، اما طی ۷۲ ساعت گذشته میزان مصرف به ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد و رکورد مصرف آب در ۵۰ ساله اخیر در شهر تهران با مصرف ۳ میلیون ۶۸۰ هزار متر مکعب شکسته شد.

مدیرعامل آبفای تهران تصریح کرد: متوسط مصرف آب در خرداد سال گذشته ۳ میلیون متر مکعب بود که این رقم امسال افزایش ۶۸۰ میلیون هزار متر مکعب داشته است.

به گفته وی؛ شروع گرما زودرس و شیوع بیماری کرونا دو عامل مهم در اوج گیری میزان مصرف آب در استان تهران است.

مصرف آب تهران از ۳ میلیون متر مکعب عبور کرد

وی ادامه داد: طی سال‌های گذشته در استان تهران و در بازه زمانی خرداد هیچ گاه مصرف آب از ۳ میلیون مترمکعب فراتر نرفته بود، اما از ابتدای خرداد میزان مصرف در حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب رسید و با اوج گیری در ۴۸ ساعت گذشته به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب رسید و در ابتدای هفته پیک لحظه‌ای مصرف آب به رقم بی سابقه ۵۱.۵ مترمکعب در ثانیه رسید.

مدیرعامل آبفای تهران افزود: با شروع بیماری کرونا از اسفند سال گذشته میزان مصرف افزایش ۲۵ درصدی داشت و با همکاری مردم روند رشد مصرف آب در ماه‌های اردیبهشت به ۱۱ درصد کاهش یافت، اما ظرف سه روز اخیر میزان مصرف آب ۲۱ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: برای تامین آب سالم در استان تهران تمام سیستم‌های آب و فاضلاب تهران اعم از تصفیه خانه وارد مدار شدند و با حداکثر توان مشغول خدمات رسانی هستند که این موضوع فشار مضاعفی را به سیستم آب و فاضلاب استان تهران وارد کرده است.

گرما عامل اصلی در افزایش مصرف آب

به گفته وی؛ افزایش ۲۰ درصدی مصرف آب طی ۷۲ ساعت گذشته مربوط به افزایش دما است.

وی ادامه داد: رشد سالیانه مصرف آب در استان تهران به طور میانگین بین ۲.۵ تا ۴ درصد است، اما به دلیل شیوع کرونا در کمترین حالت مصرف به زیر ۱۱ درصد نرسیده است.

بختیاری عنوان کرد: هنوز به سقف آستانه تحمل تاسیسات آب و فاضلاب نرسیده ایم و در وضعیت سبز و نارنجی قرار داریم، اما واقعیت این است که در صورت ادامه وضع موجود و رسیدن به مرز ۴ میلیون مترمکعب شرایط برای تامین آب سخت شود.

مدیرعامل آبفای تهران اظهار کرد: توصیه صرفه جویی در موارد بهداشتی برای پیشگیری کرونا و میزان شرب آب منطقی نیست، عمده درخواست ما از مشترکین به مصارف غیرضروری آب مانند شستن پارکینگ، خودرو، حیاط و پر کردن استخر‌ها مدنظر است که در صورت همکاری مردم در این موارد می‌توان بر مشکلات فائق آمد.

مصرف آب در تهران غیرطبیعی است

بختیاری عنوان کرد: حدود ۲۰ درصد مصرف آب شرب تهران مربوط به تهران است که این رقم با در نظر گرفتن جمعیت ۹ میلیونی آن غیر طبیعی است.

وی افزود: وضعیت بارش‌های اخیر مطلوب است، اما نکته‌ای که مردم مخصوصا مشترکان استان تهران باید مد نظر داشته باشند محدودیت در تاسیسات شبکه آب و فاضلاب است.

تاسیسات انتقال آب با محدودیت مواجه است

بختیاری تصریح کرد: در استان تهران ۵ سد بیشتر وجود ندارد و تاسیسات انتقال آب با محدودیت مواجه است و تصور اینکه بار هر بارش نهایت بهره برداری صورت می‌گیرد، صحیح نیست.

وی ادامه داد:حجم مخازن و میزان آب قابل انتقال برای شهر تهران محدودیت دارد ممکن است در سد امیرکبیر و طالقان آب مازاد وجود داشته باشد، اما محدودیت‌هایی برای انتقال آن به استان تهران وجود دارد.

مدیرعامل آبفای تهران عنوان کرد: با وجود محدودیت‌های موجود در سیستم آب و فاضلاب استان تهران و فشار مضاعف افزایش مصرف آب خدمات رسانی بدون حتی یک ساعت وقفه ادامه داشته است.

مردم برای مدیریت مصرف آب مشارکت داشته باشند

وی تصریح کرد: البته ممکن است در برخی مناطق مانند غرب تهران به دلیل قطعی برق و شکستگی لوله با قطعی آب مواجه شده باشیم، اما خوشبختانه آب بسیار بتا کیفیت وارد مدار توزیع می‌شود.

بختیاری در پایان گفت: از تمام مردم استان تهران برای ارائه خدمات پایدار و آبرسانی سالم تقاضای همکاری در و مدیریت مصرف داریم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *