صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت پرداخت به رویکرد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی/از «امیر قافله عشق» تا «چراغ راه»

۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰:۵۴
کد خبر: ۶۲۵۴۹۵
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
یک استاد دانشگاه و نویسنده کتاب گفت: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد معرفی رهبر کبیر انقلاب برای دنیا و خصوصا نسل‌های آینده است لذا این امر می‌طلبد تا با هوشمندی و دقت نظر بیشتر به آراء و افکار «امام خمینی (ره)» بپردازیم و ایشان را برای نسل‌های آینده به درستی معرفی نماییم.

همایون همتی در گفت‌وگو با پیرامون ابعاد شخصیتی «امام خمینی (ره)» گفت: «امام خمینی (ره)» یک شخصیت خاص و ویژه بودند ایشان یک عارف فیلسوف ژرف اندیش بودند که همچنان ابعاد شخصیتی ایشان آن طور که باید و شاید برای جامعه معرفی نشده است.

وی به نگارش دو کتاب «امیر قافله عشق» و «چراغ راه» پیرامون «امام خمینی (ره)» اشاره و تاکید کرد: در زمان نوشتن این دو کتاب تمام تلاش من بر این مهم بود که بتوانم ابعاد شخصیتی و سیره فکری آن یار سفر کرده را به قلم بکشم، من در این کتاب‌ها «امام خمینی (ره)» را در یک بافت مقایسه‌ای و به عبارت دیگر از زاویه‌ای متفاوت مطرح کردم، در عین حال برای بیان مفاهیم از نثر ادبیانه و جذاب استفاده کردم و آن را به زیبایی‌های آرایه‌های ادب فارسی آراستم در این بین از شعر شعرایی همچون سعدی و مولانا نیز بهره بردم.

همتی بازخورد‌های دو کتاب «امیر قافله عشق» و «چراغ راه» که پیرامون شخصیت «امام خمبنی (ره)» نوشته شده را مورد بررسی قرار داد و افزود: باز خورد‌ها نشان می‌دهد که استقبال بسیار خوبی از دو کتاب «امیر قافله عشق» و «چراغ راه» انجام شده و بیان شخصیت «امام خمینی (ره)» آن هم از بعد دیگر که برای بسیاری از افراد پوشیده مانده است باعث شگفتی آنان از وجود این عالم فرزانه شوند، من به وسیله این کتاب‌ها توانستم گوشه‌ای از حقیقت وجودی «امام خمینی (ره)» را بیان کنم.

وی ضرورت بیان دیدگاه‌های «امام خمینی (ره)» را یادآورد شد و افزود: مکتب «امام خمینی (ره)» و بیان حقایق تفکرات و نظرات «امام خمینی (ره)» نسبت به مکتب‌های مختلف جهان و حتی عارفان، الهی‌دانان و فیلسوفان قرن حاضر و یا قرون گذشته امری مهم و تاثیرگذار بر ذهن افراد خصوصا ذهن جوانان است، لذا این شیوه از مقایسه را حتی در کتاب هایم مطرح کردم. به عبارت دیگر «امام خمینی (ره)» در این کتاب ها بر اساس روش پدیدار شناسی و علمی معرفی شده‌اند.

***ضرورت معرفی آراء و افکارشخصیت‌های برجسته کشور

همتی پیرامون پیام نهفته در کتاب‌ها و آثارش درباره «امام خمینی (ره)» اظهار کرد: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد معرفی این شخصیت ارزنده کشور برای دنیا و خصوصا نسل‌های آینده است لذا این امر می‌طلبد تا با هوشمندی و دقت نظر بیشتر در آراء و افکار «امام خمینی (ره)» این شخصیت برجسته بپردازیم و ایشان را برای نسل‌های آینده به درستی معرفی نماییم.

وی تاکید کرد: باید به این باور برسیم که «امام خمینی (ره)» تنها متعلق به نسل امروز نیستند بلکه ایشان اسطوره‌ای ارزشمند برای تمام تاریخ کشور ایران و نسل‌های آینده هستند، تصویر «امام خمینی (ره)» تا کنون تنها منحصر به برخی مقاله‌ها و کتاب‌ها شده که عموما علمی نیستند، به اعتقاد من باید این شخصیت بزرگ را از بعد فکری و فلسفی همچنین عرفانی به صورت تحقیقی و کارشناسی شده معرفی کرد تا بتوان تصویری حقیقی و درست از ایشان به جامعه نشان داد.

همتی معرفی «امام خمینی (ره)» به نسل آینده را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: متاسفانه ما نتوانسته ایم «امام خمینی (ره)»را به خوبی برای نسل جدید معرفی کنیم و در عین حال کتاب‌های منتشر شده نتوانسته آگاهی لازم و حقیقت وجودی رهبر کبیر انقلاب اسلامی را به تمامی جوانان نسل امروز معرفی کند باید برای این مهم کار‌های اصولی و قابل توجهی ارائه نمود و این مهم بر عهده پژوهشگران و اساتید ماست.

***لزوم توجه به قشر خاکستری جامعه

وی ضرورت توجه به معرفی «امام خمینی (ره)» را در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: نباید کلیشه‌ای «امام خمینی (ره)» را معرفی کرد، برای معرفی بنیانگذار انقلاب اسلامی باید نقشه راه تهیه کرد و قشر خاکستری جامعه را نشانه گرفت، جوانانی را که عموما در خانواده‌های غیر مذهبی و سکولار رشد یافته اند و یا کسانی که به هر دلیلی بیراهه رفته‌اند باید با «امام خمینی (ره)» بیشتر آشنا شوند، آن‌ها حق دارند تا رهبر کبیر انقلاب خود را بشناسند و لطافت‌های عرفانی اسلامی را به خوبی درک کنند.


***کیفیت کم کمیت بالا

همتی پیرامون نوع نگاه و رویکرد خود نسبت به معرفی «امام خمینی (ره)» بیان کرد: نوع نگاه و رویکرد من به عنوان یک نویسنده در آثار «امام خمینی (ره)» اینگونه است که در ابتدا «امام خمینی (ره)» را در بافت کنونی فرهنگ جامعه مطالعه کنم و با دید معاصر به این شخصیت ارزشمند نگاه کنم، این طرز تفکر را نیز در سخنرانی‌ها و محتوا‌هایی که تولید می‌کنم گنجانده ام تا بتوانیم حقیقت این عارف بزرگ جهان اسلام را برای نسل آینده و امروز ملموس و به طور قابل درک ارائه دهم، بدین ترتیب می‌توان شاهد گرایش هر چه بیشتر جوانان جامعه به سوی تفکر «امام خمینی (ره)» بود.

این نویسنده در همین راستا بیان کرد: دانشگاهیان نیز حق دارند تا «امام خمینی (ره)» را به خوبی بشناسند متاسفانه آثاری که در حوزه زندگی و تفکرات «امام خمینی (ره)» منتشر شده محدود هستند. وقتی ما اطلاعاتی در مورد گاندی می‌خواهیم می‌توانیم اطلاعات ارزشمندی را در زمانی بسیار کوتاه جمع آوری کنیم، زیرا این شخصیت از ابعاد مختلف به خوبی معرفی شده است.

وی در مورد کتاب‌های منتشر شده پیرامون «امام خمینی (ره)» بیان کرد: شرح حال‌های کلاسیک در زمینه معرفی «امام خمینی (ره)» بسیار است اما نتوانسته ایم آنطور که باید و شاید به گونه‌ای که در شان این رهبر بزرگ انقلاب است به تولید آثار ادبی بپردازیم. ما نیاز داریم تا محتوا‌یی را تهیه و تولید کنیم که با زبان امروز جامعه و ابعاد مختلف شخصیت و سیره سیاسی و رفتاری «امام خمینی (ره)» متناسب باشد، کار‌هایی جذاب و در عین حال مقایسه‌ای با بزرگان دنیا که بتواند ارزش و اهمیت چنین شخصیتی را به مخاطب ارائه کند، ما باید بتوانیم دیدگاه‌های «امام خمینی (ره)» را با قلمی وزین و زیبا و نثری جذاب و دلپذیر به مخاطب ارائه کنیم.

***چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست که خدمتی به سزا برنیامد از دستم

همتی در مورد علت نگارش دو کتابش پیرامون «امام خمینی (ره)» ابراز کرد: حدیث ارادتم نسبت به «امام خمینی (ره)» سبب شد تا به تولید محتوا در این مورد بپردازم البته علاقه من به بنیانگذار انقلاب اسلامی باز می‌گردد به سال‌ها پیش و هنگامی که برای تکمیل تحصیلات مجبور شدم به خارج از کشور بروم در این زمان یکی از دوستانم رساله «امام خمینی (ره)» را به من داد و این کتاب همدم و همراه من در آمریکا بود همین امر سبب شد تا توجه بسیاری نسبت به این شخصیت بزرگ در درونم شکل گیرد، بعد‌ها هنگامی که به ایران آمدم به جستجوی دیدگاه «امام خمینی (ره)» پرداختم و با ابعاد مختلف شخصیت و افکار ایشان روبرو شدم که برایم بسیار جذاب بود.

وی به آثار منتشر شده خود اشاره پیرامون «امام خمینی (ره)» اشاره و اظهار کرد: من تا به حال موفق شدم چهار کتاب پیرامون «امام خمینی (ره)» بنویسم که دو کتاب آن به چاپ‌های متعدد رسیده و دو کتاب دیگر با عنوان‌ها و مضامین «تاثیر امام خمینی (ره) بر ادب فارسی و شعرانقلاب» و «عرفان امام خمینی (ره)» به رشته تحریر در آورده ام که برای موسسه تنظیم و نشر آثار «امام خمینی(ره)» نوشته شده است که البته هنوز منتشر نشده است، ولی این کتاب‌ها که با عنوان «امیر قافله عشق» و «چراغ راه» منتشر شده است شامل برخی از سخنرانی‌ها و مقالات من در خارج از کشور پیرامون ابعاد شخصیتی «امام خمینی (ره)» است که با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شده است.

***قصه شیفتگی 

وی پیرامون علل پرداختن به «امام خمینی (ره)» در آثارش بیان کرد: من روحانی نیستم و هیچگاه موفق نشدم «امام خمینی (ره)» را از نزدیک زیارت کنم، اما علاقه من نسبت به ایشان سبب شد تا حتی دوره‌ای در حوزه علمیه به کسب علم بپردازم و پس از آن برای دوره‌ای مدرس حوزه شوم و بعد از آن در دانشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی به تدریس بپردازم. رشادت‌ها و شهامت «امام خمینی (ره)» زمینه علاقه من به ایشان را ایجاد کرد، این قامت افراشته «امام خمینی (ره)» در برابر ظالمان بود که مرا مجذوب خود کرد و بصیرت ایشان برای دفاع از اسلام مرا روز به روز به سوی شناخت ابعاد مختلف شخصیتی ایشان کشاند. آشنایی من به حدی رسید که کتابی در شرح دعای سحر از دیدگاه «امام خمینی (ره)»  را به رشته تحریر در آوردم که پس از چاپ به دست ایشان رسید، احساس انس با «امام خمینی (ره)» برایم جذاب و ارزشمند است.


همتی پیرامون رویکرد خود نسبت به «امام خمینی (ره)» در آثارش خاطرنشان کرد: از آنجا که حرفه من تدریس است لذا تلاش داشتم تا دیدگاه «امام خمینی (ره)» را از بعد فلسفه و عرفانی برای دانشجویان مطرح کنم تا بتوانند درکی درست از بنیانگذار کبیر انقلاب در ذهن آنان فراهم کنم و برای درک بهتر آنان از این شخصیت بزرگ دیدگاه‌های ایشان را در قالب یک بافت مقایسه‌ای مطرح کنم، مقایسه بین دیدگاه سایر فلاسفه بزرگ و امام(ره) اینگونه جذابیت بیشتری برای دانشجویان فراهم می‌کرد و کنجکاوی آنان برای شناخت «امام خمینی (ره)» را بیشتر می‌نمود. حتی در مدت تدریسم در رشته دکتری مدیریت فرهنگی استراتژیک در دانشگاه دفاع دیدگاه «امام خمینی (ره)» و مقام معظم رهبری را بازگو کردم و بخش‌هایی را مطرح کردم که بیان نشده بود که این بخش‌ها تازگی فراوانی برای دانشجویان به دنبال داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *