دهلی نو نیروهای مرزی خود را افزایش داد
- چین همچنان در حال افزایش توان نظامی خود در امتداد خط واقعی کنترل در لاداخ است و تجهیزات نظامی بیشتری به این منطقه منتقل کرده است.
به گفته مقامات هندی، چین نیروهای خود را در مناطقی افزایش داده است که بتواند آنها را در چند ساعت به مناطق مورد اختلاف با هند اعزام کند.
هند و چین همچنان در چند منطقه در امتداد خط واقعی کنترل در مقابل یکدیگر صف آرایی کردهاند و حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیستند.
یک مقام هندی گفت: در ماه جاری چندین مذاکره میان فرماندهان نیروهای مرزی دو کشور انجام شده است اما این مذاکرات نتیجهای نداشتهاند. اکنون دو کشور قصد دارند برای پیدا کردن راه حل این تنش مرزی با یکدیگر در سطح مقامات ارشد نظامی گفت و گو کنند.
وی افزود: به نظر میرسد چینیها به دنبال وقت کشی برای افزایش نیروهای خود در منطقه هستند. آنها تعداد زیادی خودروهای زرهی سنگین و همچنین توپخانه به مناطق نزدیک به مرزها منتقل کردهاند. از سوی دیگر نیروهای هندی به چینیها اجازه حرکت در خاک هند را نمیدهند. تاکنون چین حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نشده است.
وزیر دفاع هند: این سال ۱۹۶۲ نیست، توان هند را دستکم نگیرید
راجنات سینگ در اخطاری آشکار به چین در ارتباط با تنش مرزی گفت: این سال ۱۹۶۲ نیست. اکنون کسی نمیتواند تصور زورگویی به هند را داشته باشد. هند دارای یک رهبری توانا و قاطع است. هند در مقابل هیچکس سر تعظیم فرود نخواهد آورد.
این اولین اظهارات رسمی یک مقام هندی در خصوص تنش مرزی با چین است.
وزیر دفاع هند تاکید کرد: من میخواهم به ملت هند اطمینان دهم که ما تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهیم داد کرامت هند جریحه دار شود.
وزیر دفاع هند در عین حال اعلام کرد که این کشور خواهان صلح با کشورهای همسایه خود است.
وی گفت: ما خواهان روابط دوستانه و خوب با کشورهای همسایه خود هستیم. اما گاهی اوقات حوادث این چنینی (تنش مرزی با چین) رخ میدهند. هدف هند این است که این تنشها افزایش پیدا نکنند. ما در حال مذاکره با چین در سطح دیپلماتیک و همچنین نظامی هستیم.
وزیر دفاع هند با اشاره به پیشنهاد میانجیگری آمریکا برای حل تنش با چین گفت: احتیاجی به میانجیگری آمریکا نیست زیرا دو کشور دارای مکانیسمهای دوجانبه برای حل اختلافات خود میباشند.
رییس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته در مصاحبه با خبرنگاران در کاخ سفید مدعی شد که هند و چین وارد اختلاف بزرگ شدهاند.
وی افزود: دو کشور با جمعیت بیش از یک میلیارد (هرکدام) دارای ارتشهای بسیار قدرتمند هستند. هند ناراضی است و چین نیز احتمالا ناراضی است. من با نارندرا مودی نخست وزیر هند در مورد تنش مرزی با چین صحبت کردم. او از تحولات اخیر در ارتباط با چین راضی نیست.
اما دولت هند روز جمعه ادعای دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا مبنی بر تماس تلفنی با نارندرا مودی نخست وزیر هند و گفتوگو در مورد تنش مرزی هند با چین را رد کرد.
یک مقام ارشد دولتی هند گفت: مودی و ترامپ اخیرا گفتوگوی تلفنی نداشتهاند و آخرین تماس آنها در ماه آوریل (فروردین / اردیبهشت) و با موضوع صادرات داروی هیدروکسی کلروکین (داروی ضد مالاریا) انجام شده است.
این درحالی است که روز پنجشنبه هند با رد پیشنهاد ترامپ رییسجمهوری آمریکا در مورد میانجیگری میان دهلی نو و پکن اعلام کرد که هند در حال مذاکره با چین است.
بی اعتمادی کارشناسان هندی برای ورود ترامپ به مناقشه مرزی هند و چین
حدود یک ماه است که نیروهای هندی و چینی در لاداخ که بخشی از منطقه بزرگتر هیمالیا است در مقابل یکدیگر صف آرایی کردهاند. دو کشور یکدیگر را متهم به نقض حاکمیت ارضی کرده و نیرو و تجهیزات بیشتری در مناطق مورد اختلاف مستقر کردهاند.
بی کی شرما یک کارشناس مسایل نظامی هند و فرمانده بازنشسته ارتش این کشور گفت: میانجیگری خلاف سیاستهای هند است. شخصیت ترامپ غیر قابل پیش بینی است و بهتر است هند وی را وارد مسایل دوجانبه با چین نکند. رییس جمهوری آمریکا به اظهارات نسنجیده مشهور شده است.
ترامپ در دو سال گذشته در موارد مختلف به چین حمله کرده و این کشور را آماج انتقادات خود قرار داده است. در یک سال گذشته وی یک جنگ تجاری علیه چین آغاز کرد و سپس پکن را به سوء استفاده و سرقت تکنولوژی از آمریکا متهم کرد. اخیرا نیز وی چین را در انتشار ویروس کرونا مقصر دانسته است و تهدید کرده تمام روابط آمریکا با این کشور را قطع میکند.
کارشناسان هندی معتقدند با توجه به رفتار گذشته ترامپ در مقابل چین، وی صلاحیت میانجیگری با این کشور را ندارد.
بارما چلانی یک تحلیلگر شناخته شده هندی گفت: ترامپ در پیامهای توییتری خود سه مساله را متوجه هند و چین ساخته است. اول اینکه وی مناقشه مرزی را در سطح بین المللی مطرح ساخت که این امر شرایط را برای هند و چین جهت کاهش تنشهای مرزی خود مشکلتر کرد. سوم اینکه ترامپ با توییتهای خود چین را حساستر ساخته است.
تعداد دیگری از تحلیلگران هندی معتقدند که رییس جمهوری آمریکا در واقع قصد دارد از مناقشه مرزی هند و چین به نفع خود استفاده کند و علاقهای به حل این مساله ندارد.
مناقشه مرزی میان هند و چین یکی از جدیترین مناقشههای مرزی میان دو کشور از سال ۲۰۱۷ تاکنون است. هند و چین در سال ۲۰۱۷ در منطقه دو کلم واقع در شرق هیمالیا شاهد تنش مرزی بودند که پس از ۷۳ روز و با دخالت رهبران دو کشور حل شد.
همچنین هند و چین در سال ۱۹۶۲ یک جنگ مختصر بر سر اختلافهای مرزی داشتند.
ناظران نظامی معتقدند یکی از دلایل افزایش تنشهای مرزی میان هند و چین، ساخت یک باند فرودگاه و همچنین جاده در نزدیکی مرزها با چین است. هند سعی کرده است تجهیزات و زیرساختهای خود در امتداد مرزهای مشترک با چین را گسترش دهد.
مقامات آگاه هندی اعلام کردند که با وجود مذاکرات میان مقامات نظامی دو کشور، هنوز ارتشهای دو کشور حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیستند.
دهلی نو معتقد است که نیروهای چینی به خاک هند تجاوز کردهاند و برای پایان تنش، باید به درون خاک چین عقب نشینی کنند.
از سوی دیگر چین میخواهد هند ساخت و ساز را در تمام مناطق مورد اختلاف متوقف کند.
/انتهای پیام/
ایرنا