قاره آمریکا روی خط کرونا؛ فرو رفتن برزیل و پرو در بحران، افزایش مساحت قبرستانها در مکزیک
قاره آمریکا همچنان سهم بالایی در آمار جهانی مبتلایان و جان باختگان ناشی از شیوع بیماری کرونا دارد.
تاکنون بیش از ۶ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری کرونا مبتلا شده و بیش از ۳۷۰ هزار نفر جان خود را به دلیل این بیماری از دست داده اند.
این ارقام در حالی روند صعودی دارند که قاره آمریکا در روزها و هفتههای اخیر بالاترین سهم را از افزایش آمار مبتلایان و مرگ و میر داشته است.
مهمترین خبرهای کرونایی قاره آمریکا به شرح زیر است:
- جولان مرگبار کرونا در قاره آمریکا: از قاره آمریکا خبر میرسد شمار مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در کشورهای این منطقه، به رقم بالای ۵۰ هزار نفر رسیده است.
ضمن اینکه شمار مبتلایان نیز از رقم یک میلیون نفر عبور کرده است.
تقریبا نیمی از این موارد مربوط به «برزیل» است.
انتظار میرود شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا در ۳۳ کشور قاره آمریکا در روزها و هفتههای آتی افزایش یابد.
- کمبود تجهیزات حفاظتی در مکزیک: نبود تجهیزات محافظتی در «مکزیک» سبب شده تا کادر درمان و بهداشت این کشور با مشکلات متعددی مواجه باشند.
شمار زیادی از پرستاران مکزیکی به دلیل نبود تجهیزات حفاظتی و تردید در مورد ابتلای خود، ماه هاست که به خانه نرفته و در خودروهای خود یا هتلها زندگی میکنند.
مکزیک در هفته اخیر شاهد بالاترین نرخ ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا بود.
این کشور تاکنون ۸۷ هزار و ۵۱۲ مورد ابتلا و ۹ هزار و ۷۷۹ مورد مرگ و میر را ثبت کرده است.
تنها در چند ساعت گذشته ۲ هزار و ۸۸۵ نفر به شمار مبتلایان و ۳۶۴ نفر به آمار جان باختگان اضافه شد.
مقامهای بهداشتی مکزیک آمار واقعی را بسیار بالاتر از آمار رسمی میدانند؛ زیرا سرعت آزمایشها در این کشور در قیاس با دیگر کشورها پایین است.
- برزیل همچنان در بحران: «برزیل» با ثبت ۴۹۹ هزار و ۹۶۶ مورد ابتلا و ۲۸ هزار و ۸۴۹ مورد مرگ و میر دومین کشور کرونا زده جهان و قاره آمریکاست. تقریبا اجماع نظر جهانی در مورد برزیل این است که در صورت عدم اجرای اقدامات مقابله ای، شیوع کرونا در این کشور بازهم تشدید میشود.
- «پرو»، «شیلی» و «اکوادور» نیز با وجود اعمال محدودیتها و برقراری قرنطینه، شاهد بدترین نوع شیوع بیماری هستند.
علت این امر، اقدامات نادرست و غیراصولی مقابلهای به موازات بحران گسترده اقتصادی و ضعف ساختارهای بهداشتی است.
براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، تقریبا ۵۵ درصد از کل کارگران آمریکای لاتین در اقتصاد غیررسمی مشغول به کار هستند که معادل ۱۴۰ میلیون نفر هستند.
این آمار توجیه کننده نقض قرنطینه برای تامین مایحتاج است.
- پیش بینی در مورد فاجعه بهداشتی در برزیل: براساس مدل پیش بینی شده دانشگاه «واشنگتن»، شمار جان باختگان کرونا در برزیل تا رقم ۱۲۵ هزار نفر افزایش خواهد یافت.
«سائوپائولو» و «ریو دو ژانیرو» بحرانیترین مناطق برزیل هستند.
کارشناسان بر این باور هستند که نمیتوان زمان اوج شیوع را برای برزیل مطرح کرد.
ضمن اینکه آمارهای واقعی در این کشور ۱۵ برابر بیشتر از آمارهای رسمی هستند.
- رکود اقتصادی بی سابقه در قاره آمریکا: براساس بررسیهای سازمان ملل، قاره آمریکا در سال جاری بدترین رکود اقتصادی خود را که از سال ۱۹۰۰ بی سابقه بوده، تجربه خواهد کرد.
- آرژانتین در حاشیه امنیت: آرژانتین با ثبت ۱۶ هزار و ۲۱۴ مورد ابتلا و ۵۲۸ مورد مرگ و میر در میان کشورهای قاره آمریکا از شرایط بهتری برخوردار است.
هرچند بحران اقتصادی، شرایط را در این کشور پیچیده کرده است.
- شیلی و بحرانهای درهم تنیده: این کشور که تاکنون حدود ۱۰۰ هزار مورد ابتلا و یک هزار مورد مرگ و میر را ثبت کرده و شاهد ناآرامیهای ناشی از نابرابریهای گسترده است، نگران تاثیر این بحرانهای درهم تنیده بر انتخابات محلی و سراسری سال آینده است.
- کوبا از جمله کشورهای موفق منطقه و جهان: کوبا با ثبت ۲ هزار و ۲۵ مورد ابتلا و ۸۳ مورد مرگ و میر، از جمله کشورهای موفق منطقه و جهان در مقابله با شیوع کروناست.
- تمدید قرنطینه در کلمبیا: کلمبیا قرنطینه و محدودیتهای ترددی برای مقابله با شیوع کرونا را در سه شهر از جمله «بوگوتا»، پایتخت تمدید کرد.
- افزایش شمار و فضای قبرستانها در مکزیک: با رشد شمار جان باختگان کرونا در مکزیک، قبرستانها اقدام به افزایش فضای خود کرده اند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *