صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

محکومیت ۱۵ نفر در پرونده کیمیا خودرو/ اقدامات مجرمانه محکومان در واسپاری بدون مجوز و مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای

۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۹:۲۷
کد خبر: ۶۲۵۱۱۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
پرونده کیمیا خودرو، پرونده‌ای با ۱۱۷۰ نفر شاکی بود که ۱۵ متهم این پرونده به اتهام مشارکت یا معاونت در انجام عملیات واسپاری (لیزینگ) بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی و مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به صورت علنی، محاکمه شدند.
- ۲۹ خردادماه سال ۹۸ اولین جلسه محاکمه متهمان پرونده کیمیا خودرو با پانزده متهم به اتهام مشارکت یا معاونت در انجام عملیات واسپاری (لیزینگ) بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی و مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای به صورت علنی و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

رییس دادگاه با بیان اینکه این پرونده بالغ بر ۱۱۱ جلد است و ۱۵ متهم دارد، گفت: ۸ نفر از متهمان متواری هستند و میزان کلاهبرداری مبلغ ۱۱ میلیارد و ۵۷۴ میلیون و ۶۶۳ هزار و ۸۰۰ تومان است که از هزار و ۱۷۰ نفر کلاهبرداری شده است.


بیشتر بخوانید:
جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت کیمیا خودرو

آقامیری نماینده دادستان نیز در بخشی از اظهاراتش در این جلسه با بیان اینکه این متهمان کلاهبردار هستند و بحث‌شان در این کلاهبرداری‌ها جلب اعتماد مردم است، گفت: این‌ها پس از اینکه با افراد قرارداد بسته عنوان می‌کردند خودرو را تحویل می‌دهند و تبلیغات گسترده‌ها در روزنامه‌ها و فضای مجازی داشتند و این کار را به بهترین نحو انجام دادند. در حالی که هیچ گونه قراردادی با پارس خودرو، ایران خودرو و کرمان‌خودرو نداشتند و همچنین هیچگونه قراردادی با بانک مرکزی نداشته‌اند تمام عناوین به گونه‌ای در جهت فریب شاکیان بوده است. این‌ها مردم را به این گونه فریب می‌دادند و با ایجاد شبکه باندی با سردستگی مهدی و دلینا فتاحی‌نیا این کار را انجام داده‌اند.

دومین جلسه رسیدگی به این پرونده یکم تیرماه به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
 
 

بیشتر بخوانید:
دومین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت کیمیا خودرو

در سومین جلسه محاکمه متهمان شرکت کیمیا خودرو اسپرلوس که صبح دوم تیرماه برگزار شد، متهمان  مرتضی فتاحی نیا و دلینا فتاحی نیا و همچنین نسرین الهیاری  به ارائه دفاعیات خود پرداختند.

 نماینده حقوقی بانک مرکزی در این جلسه عنوان کرد: هر سه متهم پرونده از این شرکت به عنوان یک شرکت درخشان و حسن سابقه نام می‌برند در حالی این طوری نیست و اینکه می‌گویند از سال ۹۲ فعالیت داشته و هیچ گونه مشکلی نداشته اند در حالی که این گونه نیست نامه بانک مرکزی در تاریخ ۶/۹/۹۳ به پلیس اطلاعات و امنیت ناجا از شرکت آرتین خودرو شکایت شده است و از همان موقع فعالیت این شرکت غیرقانونی بوده است و این را بانک مرکزی به نیروی انتظامی اعلام کرده است. از سوی متهمین مطرح شده است که ما از همان سال کار می‌کردیم و مشکلی نداشته ایم.

وی گفت: در جلسات دادگاه یکی از مال باختگان که در همان سال ۹۲ از این شرکت خودرو ثبت نام کرده است حضور دارد و در خصوص ادعای خانم فتاحی نیا که می‌گوید به عنوان مدیرعامل هیچ مسئولیتی را نداشته است و همچنین آقای مرتضی فتاحی نیا که می‌گوید هیچ سمتی نداشته است، خیلی شفاف و واضح است که این مطلب به معنای فرافکنی و سلب مسئولیت از افراد است.

وی افزود: حساب مهدی فتاحی نیا، دلینا فتاحی نیا و مختارزاده در کلیه بانک‌ها مسدود شده بود و یکی از دلایلی که حساب‌ها و پول‌ها به حساب مرتضی فتاحی نیا واریز می‌شده است همین بوده است.

وی اظهار کرد: این یک راه است که گروه‌های بزهکار فردی را که سمت رسمی در آن شرکت را ندارد به عنوان نفر سوم انتخاب و به واسطه آن شخص سایر اقدامات غیر قانونی انجام می‌شود و، چون مرتضی سمتی در آنجا نداشته حسابش مسدود نشده بود.

بیشتر بخوانید:
سومین جلسه محاکمه متهمان شرکت کیمیا خودرو
چهارمین جلسه محاکمه متهمان شرکت کیمیا خودرو برگزار شد

پنجمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت کیمیا خودرو هفدهم تیرماه در شعبه چهار دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
 
 

در این جلسه قاضی صلواتی گفت: قسمت دوم کیفرخواست با شکایت ۱۶ نفر به دادگاه ارسال شده و نماینده دادستان به قرائت آن می‌پردازد.

نمانیده دادستان گفت: کیفرخواست دوم در راستای ادامه کیفرخواست پرونده اول می‌باشد و با توجه به اینکه اتهامات متهمان ردیف پنجم تا پانزدهم این پرونده معاونت در عملیات واسپاری بدون مجوز و مشارکت در کلاهبرداری قید شده بود، لذا عنوان معاونت در عملیات واسپاری بدون مجوز و معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱ میلیارد و ۵۷۵ میلیون تومان اصلاح می‌شود.

در این جلسه قاضی از شکات خواست که با حضور در جایگاه به ارائه اظهارات خود بپردازند.

شاکی این پرونده با حضور در جایگاه گفت: مبلغ ۱۹ میلیون و همچنین ۳۰۰ و ۲۵۰ هزار تومان بابت خرید خودروی دنا پلاس واریز کردم. آن‌ها به من گفتند که مبلغ اصلی را هنگام تحویل خودرو واریز کنم و ۳۰ روز کاری طول می‌کشد که خودرو تحویل داده شود.

وی افزود: یک هفته بعد از قرارداد با من تماس گرفته شد که ۱۹ میلیون را واریز کنم. من در شعبه جمهوری اقدام کرده بودم که پس از مدتی متوجه شدم این شعبه پلمب شده است. کارکنان شرکت اعلام کردند که ما دوباره مجوز گرفتیم و دفتر راه اندازی می‌شود و من بعد‌ها فهمیدم که این اقدام هم فریب بوده است تا من شکایت نکنم.

بیشتر بخوانید:
پنجمین جلسه محاکمه متهمان شرکت کیمیا خودرو برگزار شد

۱۲ مردادماه پس از برگزاری پنج جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان شرکت کیمیا خودرو،   آرای محکومیت متهمان پرونده  از سوی شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران و مفسدان اقتصادی اعلام شد.

بیشتر بخوانید:
آرای محکومیت متهمان پرونده کیمیا خودرو اعلام شد

پس از پنج جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت کیمیا خودرو شعبه چهار دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی ختم رسیدگی پرونده‌های اخلالگران و مفسدان اقتصادی شرکت کیمیا خودرو اسپرلوس را اعلام کرد.

رأی دادگاه
در خصوص اتهامات آقایان و خانم‌ها به شرح ذیل است:

۱- مهدی فتاحی نیا فرزند عثمان، متولد ۱۳۷۲، فاقد سابقه کیفری، بازداشت از تاریخ ۳.۳.۹۷ حسب کیفرخواست‌های صادره دایر بر الف –انجام عملیات واسپاری بدون مجوز ب – مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱۷۰۰۹۱۳۸۰۰۰ ریال، پ- پولشویی

۲- مرتضی فتاحی نیا فرزند عثمان، متولد ۱۳۶۸، با سواد، مجرد، فاقد سابقه کیفری، بازداشت از مورخ ۳۱.۶.۹۷ حسب کیفرخواست‌های صادره دایر بر: الف – انجام عملیات واسپاری بدون مجوز ب- مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱۷۰۰۹۱۳۸۰۰۰ ریال پ- پولشویی

۳- دلنیا فتاحی نیا، فرزند عثمان، متولد ۱۳۶۵، باسواد، فاقد سابقه کیفری، بازداشت از مورخ ۳.۳.۱۳۹۷ حسب کیفرخواست‌های صادره دایر بر: الف – انجام عملیات واسپاری بدون مجوز ب- مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱۷۰۰۹۱۳۸۰۰۰ ریال پ- پولشویی

۴- عبدالنبی حسین پور، فرزند الهیار، متولد ۱۳۶۵، فاقد سابقه کیفری، بازداشت از مورخ ۱۹.۱۱.۹۷ حسب کیفرخواست‌های صادره دایر بر الف – معاونت درانجام عملیات واسپاری بدون مجوز ب – معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱۷۰۰۹۱۳۸۰۰۰ ریال


۵- علیرضا اشرف طاری، فرزند یدالله، متولد ۱۳۶۹، فاقد سابقه کیفری، آزاد با تودیع وثیقه، حسب کیفرخواست‌های صادره دایر بر: الف – معاونت درانجام عملیات واسپاری بدون مجوز ب- معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱۷۰۰۹۱۳۸۰۰۰ ریال

۶- نسرین الهیاری، فرزند رضا، متولد ۱۳۶۸، فاقد سابقه کیفری، آزاد به قید وثیقه، حسب کیفرخواست‌های صادره دایر برالف - معاونت در انجام عملیات واسپاری بدون مجوز ب- معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱۷۰۰۹۱۳۸۰۰۰ ریال

۷- اعظم کریمی، فرزند غلامحسین، متولد ۱۳۶۰، فاقد سابقه کیفری، آزاد به قید وثیقه حسب کیفرخواست‌های صادره دایر بر: الف – معاونت در انجام عملیات واسپاری بدون مجوز، ب – معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱۷۰۰۹۱۳۸۰۰۰ ریال

۸- سمیه عفت دوست، فرزند فیض الله، متولد ۱۳۶۲، فاقد سابقه کیفری، آ‌زاد به قید وثیقه، حسب کیفرخواست‌های صادره دایر بر: الف – معاونت در انجام عملیات واسپاری بدون مجوز ب- معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱۷۰۰۹۱۳۸۰۰۰ ریال

۹- مجید پور محسنی، فرزند علی ۱۰- غلامرضا بهاری، فرزند جعفر معروف به عبادی وجوان ۱۱- محمدرضا کشاورز فرزند رحیم ۱۲- صادق صمدی فرزند حسام ۱۳- معصومه موسوی فرزند نادر ۱۴- امیرعلی سام رجبی فرزند علی معروف به حسام الدین کرد، حسب کیفرخواست صادره همگی دایر بر: الف – معاونت در انجام عملیات واسپاری بدون مجوز ب – معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای به مبلغ ۱۱۷۰۰۹۱۳۸۰۰۰ ریال

با توجه به اینکه کلاهبرداری شبکه‌ای انجام گرفته از طریق انجام عملیات واسپاری غیر مجاز بوده که فعل واحد و دارای عناوین متعدد می‌باشد و عملیات پولشویی نتیجه نهایی کلاهبرداری می‌باشد لذا بزهکاری نامبردگان در حد مشارکت و معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای برای دادگاه محرز و مسلم است و مستندا به ماده یک و چهار و تبصره یک ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری و مواد ۱۲۶ و بند الف ماده ۱۲۷ و ماده ۱۳۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ متهم ردیف اول (مهدی فتاحی نیا) را در مورد اتهام بند ب (مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای) به تحمل ۲۵ سال حبس و استرداد کلیه اموال منقول و غیر منقول که کسب کرده و رد آن به شکات و جزای نقدی معادل مجموع اموال و انفصال دایم از خدمات دولتی.

متهم ردیف دوم (مرتضی فتاحی نیا) را در مورد اتهام بند ب (مشارکت در کلاهبرداری شبکه) به تحمل ۱۵ سال حبس و استرداد کلیه اموال منقول و غیر منقولی که کسب کرده و رد آن به شکات و جزای نقدی، معادل مجموع اموال و انفصال دایم از خدمات دولتی.

متهمه ردیف سوم (دلنیا فتاحی نیا) را در مورد اتهام بند ب (مشارکت در کلاهبرداری شبکه‌ای) به تحمل ۲۰ سال حبس و استرداد کلیه اموال منقول و غیر منقولی که کسب کرده و رد آن به شکات و جزای نقدی معادل مجموع اموال و انفصال دائم از خدمات دولتی.

متهم ردیف چهار (عبدالنبی حسین پور) را در مورد اتهام بند ب (معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای) به تحمل ده سال حبس.

متهم ردیف پنج (علیرضا اشرف طاری) را در مورد اتهام بند ب (معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای) به تحمل ده سال حبس.

متهمه ردیف شش (نسرین الهیاری) را در مورد اتهام بند ب (معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای) به تحمل ده سال حبس.

متهمه ردیف هفت (اعظم کریمی) را در اتهام بند ب (معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای) به تحمل ده سال حبس.

متهمه ردیف هشت (سمیه عفت دوست) را در مورد اتهام بند ب (معاونت در کلاهبرداری شبکه‌ای) به تحمل ده سال حبس و متهمان ردیف نهم تا چهاردهم به صورت غیابی محکوم شدند.

ایام بازداشت به استناد ماده ۲۷ قانون مجازات اسلامی کسر و محاسبه گردد.

به استناد تبصره یک ماده ۱۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری و ماده ۲۱۴ قانون مجازات اسلامی حکم به استرداد وجوه سپرده‌گذاران مالباخته صادر می‌شود و همچنین به استناد بند پ و ج از ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ و لحاظ ماده ۳۰ همین قانون مجوز شرکت کیمیاخودرو اسپرلوس ابطال و متهمین را به مدت دو سال از دریافت کارت بازرگانی، دریافت ارز دولتی، ثبت سفارش، خدمات دولتی و عمومی، و دریافت دسته چک و اسناد تجاری به عنوان مجازات تکمیلی محکوم می‌نماید.

حکم صادره در مورد ردیف‌های یک تا هشت حضوری و به استناد ماده ده استجازه از مقام معظم رهبری مورخ ۱۵.۵.۹۷ و ماده ۲۸ آیین نامه اجرایی، نحوه رسیدگی به جرائم اخلال در نظام اقتصادی کشور مورخ ۲۳.۸.۱۳۹۷ قطعی است. در مورد متهمین ردیف‌های نه تا چهارده غیابی و به استناد ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری پس از ابلاغ واقعی ظرف ۲۰ روز قابل واخواهی است.

انتهای پیام/ 

برچسب ها: قاضی صلواتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *