وزیر کشور: در شرایط مطلوب امنیتی قرار داریم
- عبدالرضا رحمانی فضلی شامگاه شنبه در برنامه تلویزیونی نگاه یک با بیان اینکه انتخابات در این دوره در شرایط خاصی برگزار شد، گفت: دو روز قبل از برگزاری بحث کرونا مطرح شد و قبل از آن نیز شهادت سردار دلها و نیز حادثه دلخراش هواپیمای اوکراینی راداشتیم که علیرغم همه این مسائل انتخابات در شرایط مطلوبی برگزارشد.
وی با بیان اینکه انتخابات یازدهمین دوره مجلس در بیش از ٥٤هزار شعبه رای گیری برگزارشد، عنوان کرد: قطعا هیچ مشکل امنیتی در این دوره از انتخابات نداشتیم. اطلس امنیتی هم از قبل تدارک دیده بودیم.
رحمانی فضلی عنوان کرد: برای این دوره انتخابات ٤٦ هزار بازرس آموزش داده بودیم و یک میلیون نیرو برای برگزاری این دوره از انتخابات کشور مشارکت داشتند.
وزیر کشور تصریح کرد: ٢٧٩ نفر نماینده به مجلس یازدهم راه یافتند و تکلیف ١١ نفر از ١١حوزه هنوز مشخص نشده است که در شهریور برای انتخابات این عزیزان اقدام خواهد شد و اگر کرونا نبود در خردادماه دور دوم انتخابات را برگزار میکردیم. تکلیف دونمایندهای که فوت شدند همزمان با انتخابات ریاست جمهوری مشخص میشود.
وی درباره سرانجام لایحه انتخابات نیز گفت: لایحه انتخابات در هر دوره مجلس یک اصلاحیه میخورد و این بارهم چنین شد. ٤انتخابات و ٤قانون داریم که برگزاری انتخابات را مشکل میکند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه یک هزار و ١٢٣ هیئت اجرایی و نظارت در این دوره انتخابات مشغول به فعالیت بودند، عنوان کرد: ١٧هزار و٩٥٢نفر در هیاتهای اجرایی عضو بودند.
وزیر کشور گفت: دولت لایحه جامع انتخابات را به موقع آماده و به مجلس فرستاد، اما رای نیاورد، زیرا نمایندگان مجلس همزمان طرحی برای انتخابات داشتند و آن طرح اولویت یافت و چند بند آن در نهایت تصویب نشد.
وی با تاکید بر اینکه بر لایحه انتخابات فرستاده شده به مجلس تاکید داریم، عنوان کرد: با نبود قانون جامع انتخابات در اجرا بامشکلات زیادی مواجه میشویم از جمله درباره حمایت از احزاب و اینکه چه نقشی داشته باشند؛ انتخابات باید به گونهای برگزار شود که احزاب نقش موثری داشته باشند و هم اکنون اینگونه نیست.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو با بیان اینکه رییس جمهور دستور تقویت ناوگان اتوبوس رانی را داده است، اظهار داشت: هم اکنون از ٤٥ درصد ظرفیت تاکسیها استفاده نمیشود. به هرحال با طرحهای در دست انجام شهردار موظف شده است در صورت اجرای طرح ترافیک در تهران آثار کرونا افزایش نیاید.
رحمانی فضلی بااشاره به علت اجرای مجدد طرح ترافیک در تهران، عنوان کرد: آلودگی هوا، ترافیک در بخش مرکزی شهر و کند شدن مسیر تردد اتوبوسها بود. اجرای طرح ترافیک منوط به ارائه طرحی از سوی شهرداری به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شده است که در پی اجرای آن بیماری کرونا گسترش نیابد و اگر وزارت بهداشت آن را تصویب کند، اقدامات اجرایی هم صورت میگیرد.
وزیر کشور درباره تمهیدات اقتصادی اندیشیده شده جهت مقابله باکرونا نیز عنوان کرد: شرایط اقتصادی دنیا از ویروس کرونا متاثر شده است، اما به سه دلیل رکودجهانی، تحریمها و وضعیت حاصله از کرونا در کشور؛ فشار این بیماری در ایران بیشتر شده است.
وی افزود: از ابتدا سیاست آقای رییس جمهور، فعالیت اقتصادی در کنار کنترل، پیشگیری و درمان کرونا بود. واحدهای تولیدی کشور از زمان شیوع کرونا تاکنون حتی یک روز هم تعطیل نشده اند. فشار زیادی بود که پتروشیمیها و کارخانجات فولاد و ماشین سازیها تعطیل شوند، اما این کار نشد.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه همه واحدهای تولیدی را موظف کردیم تا سختگیرانهترین روشها در اجرای پروتکلهای بهداشتی را داشته باشند، گفت: اخیرا وزارت نفت اعلام کرد حتی یک نفر فوتی مfتلا به کرونا نداشتیم و همه کارخانهها نیز چنین وضعیتی دارند.
وزیر کشور بیان داشت: در کنار فعالیت واحدهای تولیدی، کمکهای معیشتی هم به اندازهای بود که مشکلات را حل کند و هم اکنون حین بازگشاییها بانکها پای کار آمده اند و دولت نیز از منابع خود برای کمک استفاده میکند.
وی بیان داشت: باید یک عملیات جهادگرانه در حوزه اقتصاد و معیشت مردم داشته باشیم. جلسه اقتصادی سران قوا تشکیل میشود باید حلقهای در حوزه اجرایی هم تشکیل شود که هماهنگیهای لازم را صورت دهد.
رحمانی فضلی در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه روزانه سه مدل آمار از مبتلایان به کرونا در کشور اعلام میشود، عنوان کرد: تشخیص هوشمندانه کرونا در افراد مبتلا زیاد شده است و این روند بسیار خوبی است زیرا در این صورت افراد به سرعت و در مراحل اولیه بیماری شناسایی و درمان میشوند و کارشان به بستری در بیمارستان و خدایی ناکرده فوت نمیرسد.
وی با بیان اینکه اگر میزان مبتلایان و مرگ ومیرهای ناشی از کرونا در کشور بالا برود خطرناک است، گفت: وزارت بهداشت باهمکاری بسیج همکاری بسیار خوبی کردند و افراد در ارتباط با مبتلایان به کرونا را حتی تا سومین حلقه ارتباطی مورد تست قرار دادند؛ غربالگری بسیار خوبی کردند؛ تست گیری هوشمندنه و دقیقتری را در دست انجام دارند.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی درباره علت تحریم خود از سوی رژیم جنایتکار آمریکا تصریح کرد: آمریکا دشمن ماست و مردم شکی در آن ندارند؛ دخالتها و دشمنی آمریکا از ٤٠سال قبل آغاز شده است.
وی با بیان اینکه از دشمن نباید توقع حمایت از خودمان را داشته باشیم، افزود: آنها در حوادث آبان ماه طرح سوری سازی ایران را در سر داشتند و میخواستند امنیت داخلی کشور را بهم بریزند، در ادعاهای خود مطرح میکنند چرا بنده دستور قطع اینترنت داده ام و یا چرا نیروی انتظامی با مهاجمین مسلح برخورد داشته است؟
وزیر کشور تاکید کرد: یکی از نگرانیها در آن ایام این بود که از طریق اینترنت خرابکاریهای خود را آموزش و سازماندهی کنند و جنگ داخلی درکشور راه بیندازند. در آن زمان افرادی را برای اهداف شوم خود بسیج کرده بودند؛ سلاح قاچاق در مرزها نیز افزایش یافته بود.
وی گفت: برخی در تحلیلها مطرح میکردند، واقعه بنزین دلیلی شد تا این دشمنیها علنی شود؛ اما این را باید در نظر بگیریم که اگر این حوادث بعد اجتماعی داشت دامنه آن خیلی وسیع میشد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: طبق قانون نیروهای انتظامی هیشه دعوت به خویشتنداری و مراعات و استفاده از روشهای مسالمت امیز میشوند، اما وقتی حمله مسلحانه به نقاط حساس نظامی و امنیتی میشود و سنگربندی میکنند، باید با این موارد برخورد شود.
وزیر کشور بیان داشت: همین روزها آمار جانباختگان این حادثه اعلام میشود در این حوادث ٤٠نفر شهید بودند که با سلاحهایی غیر از سلاحهای نیروی انتظامی به شهادت رسیده بودند. دلایل، مکان و ساعت دقیق هرکدام از موارد فوتی باید مشخص شود و به همین دلیل است که اعلام آن کمی طولانی شده است. رهبر معظم انقلای به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی دستور بررسی این واقعه و تهیه گزارش از آن را داد.
وی با بیان اینکه هم اکنون در شرایط مطلوب امنیتی قرار داریم، گفت: آنها همه مردم ایران را تحریم کردند و در این شرایط کرونا هم دست از تحریمهای خود برنداشتند؛ وظیفه ما حفظ و تامین امنیت مردم است؛ حال آنها بیان میکنند اجازه تجمع ندادم و اینترنت را قطع کردم در صورتی که ١٦آذر سال گذشته یک هزار و٦٠٠تجمع داشتیم.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی درباره ظرفیت اقتصادی استانها نیز اضافه کرد: استانها ظرفیت اقتصادی بالایی دارند ما بصورت فوق العاده کارها در استانها را پیگیری میکنیم، در تامین و توزیع کالاها و تاحدی در کنترل قیمتها اقدامات مناسبی صورت گرفته است.
وی در خصوص ارتباط با همسایگان مرزی نیز گفت: حفظ امنیت جزو اصلیترین سیاستهای ما در ارتباط با دیگر کشورهاست. موافقتنامههای امنیتی، مرزی و تبادل با همسایگان داریم و در کشورهای افغانستان و پاکستان با ضعف استقرار نیروهای نظامی مواجهیم. وقتی در نقاط مرزی کشوری نظارت شود، گروههای تروریستی رشد و نمو مییابند لذا در مرزهای خود با این دوکشور حضورمان را تقویت کردیم تا ضعف آنها راجبران کنیم.