نمکی:وضعیت ایران در مبارزه با کرونا، بسیار مناسب است
-بنابر اعلام وبدا،سعید نمکی، در بدو ورود به استان خراسان رضوی اظهار کرد: علیرغم مظلومیتهایی که در مدت اخیر بر ما تحمیل شد و همه جا با سخن پراکنی و تضعیف حرکت همکارانمان روبرو بودیم، امروز دنیا به غربالگری کرونا به عنوان الگوی موفق جهانی استناد میکند، کمااینکه انگلیس با زیرساختهای قوی خود پذیرفت که یکی از موفقترین شیوهها برای مدیریت و کنترل کرونا، غربالگری است که میتوانند به کار بگیرند.
وی افزود: امروز با لطف خدا، همت شبانه روزی همکارانمان در کشور از روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی تا پرسنل خدوم و عزیز بخش درمان در بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی، بهورزان، مراقبان سلامت و مشارکت مردم، نیروهای مسلح، سازمانهای مردم نهاد، رسانهها و شبکههای اجتماعی و تمام خیّرین و با حمایتهای بی دریغ مقام معظم رهبری، همراهیهای رییس جمهور و هیات دولت، در حوزه مقابله با کرونا یکی از مطلوبترین وضعیتها را در منطقه داریم.
بیشتر بخوانید:
بازگشایی ٢۴ ساعته صحنهای حرم مطهر رضوی
مهار کرونا در اکثر استانها
وزیر بهداشت تصریح کرد: توانسته ایم کرونا را در اکثر استانهای کشور علاوه بر مدیریت و کنترل، به سطح مهار برسانیم. در برخی از استان ها، خیزهای جدیدی از بیماری داریم که همکاران ما به شدت مراقب هستند و اگر همدلی و وفاق ملی در کنار رعایت اصول بهداشتی توسط مردم ادامه داشته باشد، امیدواریم در دو ماه آینده بعد از خرداد، ماههای آرام تری داشته باشیم؛ گرچه ویروس کرونا، ناشناخته است و هیچ کس در دنیا از فردای آن خبر ندارد، اما باید در چنین شرایطی، شیوههای مدیریتی منعطف را طراحی کنیم که این کار را انجام داده ایم.
کمبود تخت بیمارستانی نداریم
نمکی تاکید کرد: خوشبختانه در کشور کمبود تخت بیمارستانی نداریم و نگران نحوه مدیریت همکاران خودمان در مورد کرونا نیستیم. امروز نسبت به روزهای قبل بسیار مسلطتر هستیم و پروتکلهای درمانی بسیار پیشرفته تری را طراحی کرده ایم و هنوز از حرکتهای خودمان در ساخت واکسن، پرده برداری نکرده ایم.
وی یادآور شد: خوشبختانه در زمینه ساخت واکسن، داروها جدید و تجهیزات پزشکی امروز از دنیا عقب نیستیم، بلکه از بسیاری از کشورها، جلوتر هستیم. در عرض ۶۰ روز از یک واردکننده تجهیزات و ملزومات پزشکی مانند ونتیلاتور، لباس محافظتی و ماسک N۹۵ تبدیل به صادر کننده این اقلام شدیم که افتخار ملی بزرگی است.
مردم به توصیههای بهداشتی بیشتر توجه کنند
وزیر بهداشت گفت: در استانهای خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و استانهای مجاور آنها از نظر شیوع کرونا، وضعیت چندان مناسبی نداریم. خوشبختانه همکاران ما به شدت مراقب هستند و نگرانی عمدهای نداریم. امیدوارم مردم بیشتر به تاکیدات و توصیههای ما توجه کنند. هرجایی که لطمه خوردیم، دقیقا جایی بوده که مردم به توصیهها و تقاضاهای همکاران ما در رعایت پروتکلهای بهداشتی، کمتر اهمیت داده اند.
مشهد پیشتاز در رعایت پروتکلهای بهداشتی
نمکی خاطرنشان کرد: در مناطقی که مردم پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری را رعایت کرده اند، کمترین عارضه را داشته ایم. به عنوان نمونه، در خراسان رضوی، رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم بود که ما را به سطح مطلوبی رساند، چون بیشتر از ۳۰ درصد از جمعیت مشهد مقدس، حاشیه نشین هستند و شرایط نامطلوب زیستی میتواند شیوع این بیماری را تشدید کند، اما نظارت همکاران ما، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری و همچنین، بستن صحن و حرم امام رضا (ع) و کاهش سفر زائران، توانست ما را به سطح مطلوبی برساند.
اینکه تصور شود کرونا تمام شده، دیدگاهی ساده اندیشانه است
وی تاکید کرد: امروز هم باید حداقلها را رعایت و فاصله گذاری اجتماعی را حفظ کنیم و در رعایت دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی بکوشیم و نظارت کنیم. بزرگترین آفت این است که مردم تصور کنند که همه چیز عادی شده و کرونا رفته است. این برای ما دو پیام در پی دارد؛ پیام اول این است که مردم حکومت، دولت و وزارت بهداشت را در کنار خودشان میبینند و احساس امنیت میکنند که این از دید ما پیام مثبتی است، اما یک پیام منفی نیز دارد و آن این است که مردم فراموش کنند که کرونا میتواند هر لحظه برگردد، از آن بدتر اینکه مدیران و مسئولان تصور کنند که وضعیت عادی است و همه چیز را باید به شرایط عادی برگردانیم و این یکی از بدترین دیدگاههای ساده اندیشانه است که ممکن است از ویروس منحوس کرونا از گوشه زمین در دقیقه ۹۰ گلهایی را دریافت کنیم که پیش بینی اش را نمیکردیم.
وزیر بهداشت اظهار کرد: امروز در جلسه ستاد ملی کرونا شنیدیم که مردم و خدام عزیز صحن مطهر رضوی، در زمان بازگشایی صحنها که روز است، مشکلاتی دارند و از رییس جمهور تقاضا کردم که به مشهد مقدس مشرف شوم و از نزدیک مسائل و مشکلات را ببینم و امروز نشستی با حضور استاندار و مسئولان خواهیم داشت و به جمع بندی خواهیم رسید که سهلترین شیوهای که زائران میتوانند مشرف شوند و مناسبترین شیوهای که میتوانیم آلودگیها را به حداقل برسانیم و زائری با عفونت کووید ۱۹ به دیار خویش برنگردد، را انتخاب و اعلام کنیم.