یمن در محاصره عربستان و کرونا؛ سیستم درمانی در حال فروپاشی است
زیر ساخت بهداشتی یمن که طی پنج سال گذشته در نتیجه حملات ائتلاف متجاوز سعودی به شدت آسیب دیدند اکنون با بحران شیوع کرونا مواجه شده است.
به گزارش «نیویورک تایمز»، نبود تجهیزات، جغرافیای جنگزده و تقسیم شده، همه پاسخی است که یمن میتواند به اپیدمی مرگبار کرونا بدهد.
در حالی که آمارهای رسمی از ابتلای نزدیک به ۳۰۰ یمنی به بیماری کرونا و مرگ بیش از ۶۰ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری حکایت دارند، میزان مرگ و میر در جنوب این کشور در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته بیش از سه برابر شده است.
براساس دادههای مراکز خاکسپاری در «عدن»، مقر استقرار نیروهای جدایی طلب، در ۱۷ روز نخست ماه جاری میلادی، ۹۵۰ نفر به خاک سپرده شدند؛ این میزان در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته بیش از سه برابر افزایش یافت.
تنها در یک بیمارستان ویژه کرونا در عدن، ۱۷۳ نفر به کرونا مبتلا شده و ۶۸ نفر نیز جان خود را از دست دادند.
گزارشها و شواهد نشان میدهد بحران کرونا به یمن، کشوری که در پنج سال گذشته درگیر جنگ بوده، زیرساختهای بهداشتی اش ویران شده و گرسنگی و شیوع گسترده بیماری «وبا» و سایر بیماریهای عفونی در آن گسترده شده، وارد شده است.
یمن پیش از ورود بیماری کرونا نیز به عنوان کشور میزبان بدترین بحران بشردوستانه مطرح بود که از طریق جنگ تحمیلی ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان شاهد از دست رفتن جان ۱۰۰ هزار نفر بود.
حملات هوایی ائتلاف تحت هدایت عربستان، هزاران غیرنظامی یمنی را کشته و بیمارستانها، مدارس و زیرساختها را نابود کرد.
خودداری یمنیها از درمان بیماری به دلیل بروز شایعاتی در مورد شدت همه گیری و تزریق مواد کُشنده در بیمارستانها، تاثیر چندانی در مبارزه با این بحران ندارد؛ چراکه کمبود تختخوابهای بیمارستانی، تجهیزات حفاظتی و پزشکی عوامل مرگبار دیگری هستند که زندگی آنها را تهدید میکنند؛ ضمن اینکه فقدان حاکمیت مرکزی یکپارچه اعمال محدودیتهای ترددی را در مناطقی از یمن غیرممکن کرده است.
سیستم مراقبتهای بهداشتی یمن که پیشتر با چالش شیوع وبا و سایر بیماریهای عفونی مواجه بود، در حال فروپاشی است.
حقوق پزشکان و پرستاران به دلیل جنگ پرداخت نشده و سبب استعفای آنان شده است، از کارکنان باقیمانده نیز خواسته میشود بدون تجهیزات محافظتی به درمان بیماران کرونایی بپردازند، کمکهای اهدایی به دلیل شیوع کرونا و مواجهه کشورهای مختلف با بحران اقتصادی کاهش یافته و قرنطینه حتی در عدن، شهر نیم میلیون نفری، اجرا نشده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *