صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاثیر کرونا بر صادرات کشور چقدر است؟

۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۷:۰۵
کد خبر: ۶۲۳۹۶۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رییس کنفدراسیون صادرات گفت: شرایط کرونایی همانطور که آمار‌ها نشان می‌دهد به دلیل بسته بودن مرز‌ها و عدم ارسال کالا بر روی صادرات اثر گذاشت.

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: تراز تجاری کشور در سال گذشته ۲ میلیارد دلار منفی بوده و از نظر ارزشی ۴ درصد منفی و از نظر وزنی ۱۴ درصد رشد داشته است البته اگر شیوع کرونا نبود در اسفندماه قطعا وضعیت صادرات ما از واردات بهتر بود و پیشی می‌گرفت.

وی خاطرنشان کرد: شرایط کرونایی همانطور که آمار‌ها نشان می‌دهد به دلیل بسته بودن مرز‌ها و عدم ارسال کالا بر روی صادرات اثر گذاشت.

رییس کنفدراسیون صادرات افزود: بر اساس آمار صادرات فروردین امسال نسبت به مدت مشابه ساله گذشته ۳۶ درصد کاهش مواجه بوده است، هنوز آمار صادرات اردیبهشت منتشر نشده، اما روند صادرات نسبت به فروردین ماه روبه رشد بوده است.

وی گفت: طبق وعده‌ای که رییس جمهور ترکیه دادند مقرر شد پس از عید فطر مرز بازرگان بازگشایی شود تا کامیون‌های دو طرف بتوانند تردد داشته باشند.

لاهوتی بیان کرد: سایر مرز‌ها نیز تحت پروتکل‌هایی تقریبا به حالت عادی بازگشته هر چند پروتکل‌های کمی زمان را طولانی کرده است، اما پیش بینی این است که شرایط پیش رو بهتر خواهد شد.

رییس کنفدراسیون صادرات تصریح کرد: ترکیه تنها کشوری است که مرزی زمینی آن برای تجار ایرانی بسته بود و اگر وعده رییس جمهور ترکیه عملی شود بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ترکیه جزو ۵ شریک اول تجاری کشور است و از همه مهم‌تر دروازه ورود به اتحادیه اروپا است و صادرات کالا‌هایی که از طریق سایر کشور‌ها مثل روسیه و یا از مسیر ریلی ترکیه حمل می‌شد تا به اروپا برسد هزینه زیادی داشت و اگر مرز بازگشایی شود این هزینه‌ها کاهش می‌یابد.

لاهوتی درباره برگشت خوردن محموله هندوانه از ترکیه نیز گفت: بر اساس اعلام معاون وزیر صنعت هر سال در این ماه افزایش تعرفه هندوانه وجود دارد و ایران می‌تواند فقط ۴ هزار تن صادر کند، اما ظاهرا ۷ هزار تن محموله  هندوانه در مرز معطل شدن که به بی اطلاعی صادر کنندگان از قوانین و مقررات تعرفه‌های ترجیحی بر می‌گردد و اینکه چقدر این موضوع رعایت قانون بوده یا طرف ترک سبیقه‌ای عمل کرده باید بررسی شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *