صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جایگاه ایران در حوزه درمان اعتیاد

۰۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰:۰۲
کد خبر: ۶۲۳۴۶۸
به گفته مدیر کل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، درمان اعتیاد در کشور ما در منطقه حرف اول را می زند. همچنین در دنیا نیز شناخته شده هستیم.

حمید جمعه پور در گفت‌وگو با میزان گفت: سال‌ها پیش امکانات، دارو‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای درمان اعتیاد وجود نداشت و یک فرد معتاد برای بازگشت به زندگی بدون مواد مخدر باید مشکلات زیادی را تحمل می‌کرد و هیچ تضمینی برای درمان قطعی اعتیاد وجود نداشت.

وی افزود: اما در حال حاضر در کشور ما تمامی مراکز و امکانات به روز دنیا برای درمان اعتیاد وجود دارد و می‌توان به ضرس قاطع گفت که کشور ما در منطقه حرف اول درمان اعتیاد را می‌زند به طوریکه از کشور‌های همسایه درخواست کمک و همکاری دریافت می‌کنیم.

این مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: کشور‌های همسایه درخواست‌های متفاوتی از ما در حوزه درمان اعتیاد دارند، به عنوان مثال درباره آموزش ها، مراکز و دارو‌ها از ما مشارکت می‌خواهند.

ساخت داروی درمان اعتیاد در ایران
جمعه پور درباره مقام ایران در جهان در حوزه درمان اعتیاد گفت: ما در جهان هم حرفی برای گفتن داریم و از بسیاری از کشور‌های دیگر اروپایی جلو هستیم. به عنوان مثال ما دارویی برای ترک اعتیاد داریم که خودمان در کشور کشف کرده ایم که تاکنون تاثیرگذار بوده است.

وی افزود: «شربت تریاک» دارویی است که در ایران برای درمان اعتیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و مجوز‌های لازم را از وزارت بهداشت دریافت کرده است.

مدیر کل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درپاسخ به این سوال که چرا این داروی قانونی توسط پلیس ضبط می‌شود، اظهار کرد: دارو‌هایی که تاییدیه وزرات بهداشت را دریافت کرده و دارای پروتکل ابلاغ شده هستند، داروی مجاز و قانونی هستند.

وی ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که این دارو از طرف کدام مرکز ساخته و پخش می‌شود؛ زیرا ممکن است یک داروی قانونی از طرق غیرقانونی به دست افراد برسد که قطعا مورد پیگیرد پلیس قرار می‌گیرد. به عنوان مثال متادونی که در عطاری‌ها و در خیابان‌ها توزیع می‌شود، غیرقانونی است، اما متادونی که از طریق کلینیک‌های رسمی درمان اعتیاد، توزیع می‌شوند، قانونی هستند.

جمعه پور افزود: اگر بیماری کارت یا گواهی درمان اعتیاد داشته باشد و محرز شود که متادون را از مراکز رسمی درمانی دریافت کرده است، مورد پیگرد قانونی قرار نمی‌گیرد و این روش درمان، قانونی است.

این مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ما با داشتن ۸ هزار مرکز درمان اعتیاد در سراسر کشور، جایگاه خوبی در دنیا در حوزه درمان اعتیاد داریم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *