صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استقبال مردمی طرح اکران سینما ماشین/نگاهی به دغدغه‌های فیلمسازان جوان

۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۸:۴۰
کد خبر: ۶۲۲۹۰۰
نخستین روز از خرداد ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به استقبال مخاطبان سینما طرح سینما ماشین اشاره کرد.
- نخستین روز از خرداد ماه ۹۹ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به استقبال مخاطبان سینما طرح سینما ماشین اشاره کرد.
 
 
فواید و فضایل دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
 
سید ابراهیم قائمیان در گفت‌وگو با  پیرامون دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان گفت: ادعیه همواره به عنوان میسری ارزشمند بندگان را به خدا متصل می‌کنند، در دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان بیان شده است: «اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ القَدْرِ وصَیّرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الى الیُسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین خدایا روزى کن مرا در آن فضیلت شب قدر را وبگردان در آن کارهاى مرا از سختى به آسانى وبپذیر عذرهایم وبریز از من گناه وبارگران را اى مهربان به بندگان شایسته خویش.»

وی در مورد مضمون دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان ابراز کرد: از آنجا که شب‌های قدر دارای فضیلت‌های بسیار بوده و هر روز آن برابر با هزار ماه است، لذا بندگان به درگاه خدا آمده و از خدا می‌خواهند اعمال آنان را همچون اعمال شب قدر با ارزش در نظر گرفته و اعمال نیک را چند برابر حساب کند.

وی پیرامون شب‌های قدر بیان کرد: شب‌های قدر شب‌های سرنوشت ساز انسان است در این شب‌ها تقدیر افراد رقم می‌خورد و پیرامون سلامتی و بقا و خوبی و خوشی آنها همچنین برای بلا‌ها و گرفتاری‌ها تصمیماتی گرفته می‌شود.

پیرامون شب قدر روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان ابراز کرد: در روایت احتمال اینکه در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان نیز شب قدر قرار داشته باشد اشاره شده، زیرا اهل تسنن به این موضوع که شب قدر اصلی در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان است تاکید دارند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

نگاهی به بازیگران مرد تئاتر در سالی که گذشت

 - در سال ۹۸ بازیگران مرد حضور فعالانه‌تر و در ضمن خلاقانه تری نسبت به گذشته در صحنه‌های تئاتر داشته اند؛ و این همان پیامد حضور بیشتر و پر رنگ تری است که می‌تواند هر بازیگری را بازیگرتر سازد. مطمئنا در این بررسی برخی از بازیگران به دلیل دیده نشدن کارشان از قلم افتاده اند، اما در کل سعی شده است به نمونه‌های قابل تاملی استناد شود که هر یک به گونه‌ای با بهره مندی از شیوه‌ای درست‌تر وجه تمایزی را برای برجسته شدن بازی هایشان در نظر گرفته اند.

امیر نوروزی/لانچر ۵

شاید شیوۀ ناتورالیستی بیشتر از هر شیوۀ دیگری بتواند بازی بازیگران را با برانگیختگی احساسات به همذات پنداری با نقش و در عین حال محبوبیت همراه کند. چنانچه در اجرای لانچر ۵ چنین شیوه‌ای بازیگرانی را که برای نخستین بار در یک اجرای عمومی و حرفه‌ای حضور دارند، بیش از بسیاری از بازیگران که از پیشینیه برخوردارند، مطرح می‌سازد.

این نمایش بازی‌های در خور تاملی دارد و نمی‌توان بازی هیچکدام را بی اهمیت دانست، چون هر دو کارگردان به درستی انتظاراتشان را در هدایت بازیگران مطرح کرده اند و اتفاقا از هر دو شیوه ناتورالیستی و اتکای به ژست و فیگور برای واقع نمایی بهتر نقش‌ها بهره‌مند شده اند و حیف است که این بازی‌ها در چشم و دل مخاطبان حقیقی تئاتر ایران ننشیند.

بازی‌ها روان و باور پذیر است و هیچ یک از بازیگران با آنکه ناشناخته اند و شاید از تجربۀ کافی نیز برخوردار نباشند، اما به درستی هدایت شده اند و با نکات ریز و درشت ما را متوجه این روانی در رفتار و گفتارشان خواهند کرد. کارگردانی اثر این فرآیند بازی‌ها را دچار نوعی هماهنگی عجیب بین بازیگران کرده است که پیامدش همانا تسلط شیرین و دوست‌داشتنی بازیگران در لحظه لحظۀ کار شده است.

امیر نوروزی (در نقش شایگان) شاید به دلیل داشتن شخصیت محوری بیشتر دیده می‌شود و ما را متوجۀ بازی اش می‌کند. بازیی که باید مزورانه باشد و ما را دچار بازتابی از آن شرایط کند که او برای خودخواهی هایش از هیچ نوع رفتار زشت و پلیدی چشم نمی‌پوشد. افسری که دسیسه می‌کند و از تهدید بهره می‌برد تا حقایق تلخ یک جنایت را در پادگان نظامی آشکار کند، اما پس از افشای حقیقت همه چیز را انکار می‌کند، چون خواسته او ماندن در لباس و ترفیع درجه است و نه چیزی بیش از این. امیر نوروزی از شکنجه بهرۀ لازم را می‌برد تا بی رحمانه و سنگدلانه بودن شایگان را بهانه قرار دهد برای برجسته شدن نقشی که همه را متاثر می‌سازد؛ بنابراین گاهی بازی منفی بر مثبت می‌چربد و باعث جولان دادن بازیگرش در صحنه خواهد شد، چون دور بودن از نقش است که مسیر را دشوار و نایاب می‌کند، اما بازیگری که بازیگر باشد از پس آن برخواهد آمد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

ش» روایتی از تاثیرات مخرب جنگ بر ذهن کودکان است

زهرا فردشاد در گفت‌وگو با ، پیرامون مضمون کتاب «ایلیا نگهبان باغ وحش» گفت: کتاب «ایلیا نگهبان باغ وحش» داستانی در حوزه دفاع مقدس برای دوره سنی نوجوانان که در «انتشارات هو پا» به چاپ رسیده است.

وی کتاب «ایلیا نگهبان باغ وحش» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: کتاب «ایلیا نگهبان باغ وحش» داستانی است که حول محور رویداد‌ها و وقایعی که برای ایلیا پسری که تازه پا به عرصه نوجوانانی گذاشته رخ می‌دهد. پدر ایلیا مسئول یک باغ وحش در خرمشهر است. هر روز برای حیوانات غذا ارسال می‌شود و آنان نیز غذا‌ها را در اختیار حیوانات می‌گذارند و از آنان مراقبت می‌کنند، اما چند روز از غذا و امکانات برای حیوانات خبری نمی‌شود، پدر برای بررسی علل دیر کرد ارسال موارد غذایی راهی شهر می‌شود و پس از مدتی دوچرخه پدر و پیام وی به واسطه فردی برای ایلیا و مادرش بازگردانده می‌شود.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه آخرین کتاب منتشر شده  اینجا کلیک کنید

نویسنده کتاب «قهر و آشتی» در همین راستا ادامه داد: پدر خانواده پیام داده که هرچه زودتر مکان را ترک کنند و به روستایی که خانواده وی در آنجا ساکن هستند پناه ببرند صدا بمباران و تیر گلوله باعث می‌شود تا آنان اقدام به ترک باغ وحش کنند.

فردشاد پیرامون شیوه نگارش کتاب «ایلیا نگهبان باغ وحش» ابراز کرد: کتاب «ایلیا نگهبان باغ وحش»، چون در رده سنی نوجوانان نوشته شده طبیعتا نیازمند متنی روان ساده  بود، در عین حال کتاب از زبان اول شخص بیان شده است و این جذابیت داستان را اضافه کرده است.

وی پیام کتاب «ایلیا نگهبان باغ وحش» را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: کتاب «ایلیا نگهبان باغ وحش» بیانگر ویرانی‌ها و آسیب‌های روحی و جسمی برای کودکان و نوجوانان است که جنگ از خود برجا می‌گذارد، اتفاقاتی که جامعه و تک تک افراد را به سختی با خود همراه می‌کند و در بسیاری موارد عزیزان و دوستان را از ما جدا می‌کند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

استقبال تماشاگران از اکران سینما ماشین «جهان با من برقص»

 - سینمای ایران پس از شیوع کرونا و تعطیلی سه ماهه خود شاهد تغییرات فراوانی در عرصه پخش بود، تعطیلی سالن‌های سینما، سینماگران را بر آن داشت تا با رجوع به سیستم‌های نوین پخش چرخ این هنر را در ایامی تعطیلات در حرکت نگه دارند.

ابراهیم حاتمی‌کیا پایه گذار این حرکت نوین در سینمای کشور بود، وی با اکران آنلاین فیلم سینمایی «خروج» اقدامی را آغاز کرد که شاید دیگر تهیه کنندگان و فیلمسازان آن را ریسکی محکوم به شکست می‌دانستند، اما همه چیز به نحوی دیگر رقم خورد و اکران آنلاین خروج با موفقیت روبرو شد. 

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

پس از موفقیت اکران آنلاین فیلم سینمایی خروج، پرویز شهبازی دیگر کارگردانی بود که قید اکران فیلم خود در سالن‌های سینما را زد و تصمیم گرفت فیلم سینمایی «طلا» آخرین ساخته خود را راهی اکران آنلاین نماید، این فیلم نیز به خوبی مورد استقبال قرار گرفت تا مجید صالحی نیز به تازگی از اکران آنلاین فیلم «زیر نظر» خبر دهد.

از سویی پدید اکران سینما ماشین گامی تازه و اقدامی دیگر در جهت ارتباط مخاطبان سینما با این هنر در ایام قرنطینه بود، بار دیگر حاتمی کیا تصمیم گیرنده اول بود و فیلم خود را در قالب سینما ماشین برای مخاطبان عرضه کرد، اقدامی که برای مخاطبان نوآوزی جذاب محسوب می شد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

 

برای موفقیت در سینما باید قید حواشی را زد/پول و پارتی دلیل شهرت یک فیلمساز نیست
 

 - عرصه سینما و فیلمسازی یکی از جذاب‌ترین صنایع موجود در جهان است، صنعتی که چرخه اقتصادی بالایی را به همراه داشته و همواره مخاطبان متنوعی را با ارائه ژانرهای مختلف به خود جذب کرده است. 

صادق کندری فیلمساز و فیلمبردار جوان سینما، سالها در عرصه ساخت تیزر تبلیغتی در سینما و تئاتر مشغول به فعالیت بوده و بعد از نزدیک به هفت سال حضور در این عرصه حال نخستین تجربه سینمایی خود را پشت سر گذاشته است. 

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

میزان: شروع فعالیت‌های شما در عرصه فیلمسازی از چه زمانی نشات می‌گیرد؟

کندری تاکنون تمامی فعالیت هایی که انجام دادهم در راستای این بوده که بتوانم در نهایت به عنوان یک فیلمساز فعالیت داشته باشم. به جرات می‌توانم بگویم طی هفت سال گذشته شبانه روز برای رسیدن به این هدف تلاش کرده ام. 

وی در همین راستا ادامه داد: در واقع اولین فعالیتم از اواخر سال ۱۳۹۳ در حالی که تجربه و تجهیزات محدودی داشتم با علاقه و جسارت بسیار منجر به ساخت یک مستند در زمینه ی موسیقی و با همکاری گروه موسیقی کهت میان و تندر شکل گرفت. 

باید به این اتفاق اشاره کنم که از زمانی که به فعالیت در زمینه های مختلف همچون عکاسی، فیلمسازی، موسیقی، تدوین، انیمیشن و فیلمبرداری مشغول شدم، همه را به دلیل کسب تجربه برای فیلمسازی نگاه می‌کردم، سر کلاس فیلمسازی در بخش تدوین با حسن حسندوست به موضوعی اشاره شد و آن اینکه سینما هنر هفتم هست و برای اینکه خالق واقعی اثری بهتر در سینما باشید باید شناخت درستی از شش هنر قبل آن داشته باشید تا به درستی و کاملا دقیق به خلق اثر بپردازید. به همین منوال من تجربه در اکثریت شاخه‌ها پشت سر گذاشتم.

به عنوان مثال اگر شما با هنرهای ترسیمی (نقاشی ،عکاسی و ...) آشنا باشید به خوبی می دانید که هر پلان فیلم با چه قاب بندی و نوری طراحی شود و بهترین تعامل را با فیلمبردار خواهید داشت، همینطور اگر هنر موسیقی (نوازندگی، آهنگسازی و ...) را بدانید به خوبی ریتم پلان ها و ساختار حسی آن را درک می کنید و نتیجه ی بهتری در تدوین و تمامیه مراحل به دست خواهید آورد.

بنده به شخصه انتخاب کردم که باید در تمامی این زمینه ها رزومه قابل توجهی داشته باشم و بعد شروع به ساخت فیلم کنم، همان طور که تمامی فیلمسازان شاخص سینمای جهان دارای این خصوصیات هستند و فیلمساز بودن تنها به ایرادات بی‌دلیل و از سر ناآگاهی، داد زدن صدا، دوربین و حرکت سر صحنه فیلمبرداری نیست!. 

میزان: آیا فعالیت در سینما برای جوانان تازه کار آسان است؟

کندری: به هیچ وجه اینطور نیست و اتفاقا به شدت سخت است. به دور از تمامی زخم زبان زدن‌ها و هزاران حرف دیگر که معمولا سر راه جوانان زده می‌شود شروع به فعالیت کردم، در آغاز با عکاسی و در راستای آن به دلیل تحصیلات در هنرستان صدا و سیما مشغول یادگیری انیمیشن شدم.

اگر دقیق تر بخواهیم به مسئله خلق یک فیلم نگاه کنیم باید به شناخت درست از کوچک ترین ذره تا بزرگ ترین ذره یک فیلم برای خلق اثری هست بپردازیم، شما زمانی می‌توانید بگویید که اثری خلق می‌کنم که اشراف کامل روی تمامی اجزای تشکیل دهنده آن داشته باشید و این اشراف کامل تنها با مطالعه و دیدن پیدا نمی‌شود مگر آن را حس کنید و تجربه‌ای در آن زمینه داشته باشید.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *