والدین استفاده از تکنولوژی را فرا بگیرند
شهلا کاظمی پور در گفتوگو با میزان گفت: در دهههای هفتاد و هشتاد که تکنولوژی وارد کشور شد، ولع خاصی در این باره وجود داشت و بر استفاده هیچکس از این وسایل الکترونیکی کنترل و محدودیتی وجود نداشت؛ به طوریکه مسائل جنسی و دیگر مفاهیمی که برای همه مناسب نبود، به راحتی در اختیار افراد قرارمی گرفت، اما در حال حاضر این ولع پایان یافته و کنترلها بیشتر شده است.
وی افزود: امروزه تکنولوژی و اینترنت، بخشی از زندگی ما هستند. بسیاری از والدین برای سرگرم کردن کودکان از از سن بسیار پایین اجازه استفاده آنها از این وسایل الکترونیکی را به کودکان خود میدهند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: نهی کردن والدین برای استفاده کودکان از تکنولوژِیهای امروزی، تصمیم درستی نیست، زیرا کودکان نیاز به استفاده از این وسایل دارند.
کاظمی پور درباره آموزش والدین ادامه داد: بهتر است به جای کارردن روی کودکان برای نحوه استفاده از ابزارهای ارتباطات جمعی، به والدین آموزش دهیم چگونه استفاده کودکان خود را مدیریت کنند.
این جامعه شناس با اشاره به اینکه در قرن ۲۱، استفاده از وسایل ارتباطات جمعی نوعی سواد است؛ گفت: باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از والدین نحوه استفاده از تلفن همراه هوشمند و سایر وسایل الکترونیکی را بلد نیستند بنابراین نمیتوانند مدیریت درستی بر استفاده کودکان خود داشته باشند.
وی افزود: به عنوان مثال، مدارس از دانش آموزان تکالیفی میخواهند که باید به کامپیوتر و اینترنت دسترسی داشته باشند. والدین این ابزارها را تهیه میکنند، اما پس از مدتی متوجه پیامدهای منفی بر روی فرزندان خود میشوند که نتیجه استفاده از کامپیوتر است.
کاظمی پور ادامه داد: بهتر است والدین همپای فرزندان خود، نحوه استفاده صحیح از تکنولوژی را فرا بگیرند تا بتوانند استفاده کودکان خود را مدیریت کنند.