صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ورود قاطع مدعی العموم در برخورد با صید ترال در آب‌های جنوب کشور

۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۶:۰۷
کد خبر: ۶۲۲۶۹۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
پس از تأکیدات رییس قوه قضاییه مبنی بر برخورد با متخلفان صید ترال، پیگیری‌های دستگاه قضا برای سر و سامان دادن به وضعیت آب‌های جنوب کشور و جلوگیری از صید ترال و برخورد با متخلفان با جدیت ادامه دارد.
- صید ترال، به نوعی از صید گفته می‌شود که در آن صیادان به وسیله نوعی تور که ترال نام دارد، اقدام به صید انواع آبزیان می‌کنند. در این نوع صید با کشیدن نوعی تور در آب دریا و با استفاده از قایق‌های کوچک یا بزرگ ماهی‌ها صید می‌شوند، اما نکته مهم این است که در این نوع صید می‌توان انواع ماهی‌های ریز و حتی میگو شیشه‌ای که در اعماق ۲۰۰ متری دریا زندگی می‌کنند را صید کرد این موضوع آسیبی جدی بر محیط زیست وارد می‌کند و همچنین موجب از بین رفتن تعداد زیادی گونه آبزی، از بین رفتن کف اقیانوس‌ها و ایجاد مشکلات متعدد برای اقیانوس‌ها و دریا‌ها می‌شود.

در حال حاضر این صید غیر قانونی در آب‌های ساحلی کشورمان مورد اعتراض صیادان قرار گرفته است که در این راستا نقش مدعی العموم در رسیدگی به این موضوع حایز اهمیت است.

۱۱ مهرماه سال ۹۸، در بازدید سرزده رییس قوه قضاییه از اسکله صیادی بندرعباس، آیت الله رئیسی ضمن بازدید از اسکله در جمع صیادان حاضر شد و پای درد و دل آن‌ها نشست و حرف‌هایشان را شنید که در جریان این دیدار، ابراز گله مندی از شیلات بابت صدور مجوز صیدترال و مشکلات بیمه‌ای از جمله مسائل مطرح شده توسط صیادان بود که با رییس قوه قضاییه در میان گذاشته شد.


در ادامه روند پیگیری مصوبات سفر استانی ریاست قوه قضاییه به استان هرمزگان، علی صالحی رییس کل دادگستری استان هرمزگان در دیدار با مدیرکل شیلات و کارشناسان این حوزه بر تسهیل صدور مجوز صید ماهی برای متقاضیان در این استان تاکید کرد.

رییس کل دادگستری استان هرمزگان در این دیدار گفت: با توجه به تأکیدات رئیس قوه قضائیه بر حل مشکلات صیادان هرمزگانی، فعال کردن اقتصاد دریا به سمت کاهش بیکاری از طریق تسهیل صدور مجوز صید برای متقاضیان با اولویت صیادان بومی در دستور کار ویژه دستگاه قضایی استان هرمزگان قرار دارد.
همچنین به دنبال تشدید صید ترال در آب‌های کشور، قوه قضاییه برای سامان دادن به اوضاع و مقابله با متخلفان این امر دست به کار شد .

آیت الله رئیسى رییس قوه قضاییه ۱۷ بهمن ماه در سفر به استان بوشهر و در دیدار با قضات این استان هم ضمن غیر قانونی دانستن صید ترال عنوان کرد: این شیوه صید، تمام آبزیان را تهدید می‌کند و زمینه اقتصادی و صیادی را از بین می‌برد، از همین رو باید نیروی انتظامی، مسئولان سیاسی و وزارت جهاد کشاورزی با این موضوع برخورد کند.

در ادامه، رییس قوه قضاییه بر برخورد با متخلفان صید ترال تاکید کرد و یادآور شد: هم در بندرعباس و هم در بوشهر وقتی به صورت سرزده در ساحل حضور یافتیم، صیادان هم در اینجا و هم در بندرعباس نسبت به صید به روش "ترال" گلایه‌هایی داشتند. باید وضعیت این موضوع روشن شود؛ چراکه اینگونه برداشت از دریا زندگی صیادان را مختل و حیات آبزیان را به خطر می‌اندازد. اگر چارچوب‌ها روشن و تبیین شد و تنویر افکار عمومی صورت گرفت، برخورد با تخلفات، برخوردی روشن است و جامعه متوجه می‌شود که این افراد متجاسر هستند و باید با آن‌ها برخورد کرد.

آیت‌الله رئیسی درجلسه شورای عالی قضایی در استان بوشهر نیز به صید ماهی به روش ترال اشاره کرد و گفت: باید با مصادیق غیرمجاز آن برخورد شود و در مواردی که مجوز شیلات وجود دارد بررسی شود بر چه اساسی مجوز صادر شده است.
 
بدنبال  پیگیری های دستگاه قضایی برای رسیدگی به این موضوع در اوایل امسال علی صالحی رییس کل دادگستری هرمزگان به دادستان مرکز استان و بازرس کل استان مأموریت داد سریعاً ماجرای صید ترال را که باعث صدمه به ذخایر آبزیان می‌شود بررسی کنند و با هر نوع تخلفی بدون اغماض برخورد شود.

دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس نیز در ادامه با توجه به تأکیدات رییس کل دادگستری استان هرمزگان در خصوص لزوم بررسی موضوع صید تریال و برخورد با متخلفان از صدور دستور قضایی به منظور توقیف شناور‌های غیر مجاز صید ترال و مأموریت مشترک شیلات، دریابانی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد.

قهرمانی اظهار داشت: از مدیرکل شیلات استان، فرمانده دریابانی و فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواسته شد تا نسبت به برخورد قانونی و جلوگیری از فعالیت شناور‌های غیر مجاز، خصوصاً صید ترال در کل آب‌های استان هرمزگان اقدام کنند.


در ادامه این رسیدگی ها دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس از صدور دستور قضایی به منظور توقیف شناور‌های غیر مجاز صید ترال و مأموریت مشترک شیلات، دریابانی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این خصوص خبر داد.
 
مجتبی قهرمانی دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس در گفت‌وگو با میزان اظهار داشت: پس از تأکیدات صورت گرفته در خصوص لزوم بررسی موضوع صید ترال و برخورد با متخلفین، از مدیرکل شیلات استان، فرمانده دریابانی و فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواسته شد تا نسبت به برخورد قانونی و جلوگیری از فعالیت شناور‌های غیر مجاز، خصوصاً صید ترال در کل آب‌های استان هرمزگان اقدام کنند.

بیشتر بخوانید:
دستور توقیف شناور‌های غیرمجاز صید ترال صادر شد

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان همچنین با جمعی از نمایندگان صیادان غرب استان هرمزگان و شهرستان بندرلنگه دیدار کرد و با تأکید بر دستورات صریح رییس کل دادگستری استان هرمزگان در خصوص مقابله با صید ترال، بر لزوم رفع مشکلات صیادان بومی تأکید کرد و نظارت دقیق در خصوص نحوه صدور مجوز‌های صید، رفع خلاء‌های قانونی و صیانت از محیط زیست دریا را خواستار شد.

این مقام قضایی در استان هرمزگان در ادامه عنوان کرد: به منظور جلوگیری از تخریب محیط زیست و حفاظت از گونه‌های مختلف آبزیان، دستور ورود اداره کل محیط زیست استان در پرونده‌های صید ترال صادر و ابلاغ شده است.

۱۶ اردیبهشت ماه سال جاری، رییس کل دادگستری استان هرمزگان از شناسایی و توقیف ۳۴شناور غیرمجاز صید ترال از ابتدای سال جاری خبر داد.

علی صالحی اظهار کرد: ۳۴ فروند شناور غیرمجاز صید ترال از ابتدای امسال شناسایی و توقیف شده است که تعداد ۲۸فروند از این شناور‌ها در غرب استان و تعداد ۶فروند نیز در شرق هرمزگان توقیف شده اند.

بر اساس این گزارش، هم اکنون در زمینه برخورد قانونی با صیادان ترالی قوه قضاییه پا پیش گذاشته و به گفته سخنگوی دستگاه قضا، دادستان مرکز استان هرمزگان به عنوان مدعی العموم با حمایت رییس کل دادگستری استان مأموریت پیدا کرده که با متخلفان صید ترالی برخورد کند که در همین راستا و به دنبال برخورد قانونی با این متخلفان از ابتدای امسال تاکنون سیو هشت فروند کشتی و سه شناور صیادی که صید ترال می‌کردند در آب‌های هرمزگان توقیف شده‌اند و دراین رابطه پرونده تشکیل شده است.

توقیف ۳۴ فروند شناور غیرمجاز صید ترال در استان هرمزگان

اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری با اصحاب رسانه در رابطه با خبر  توقیف ۳۴ فروند شناور غیرمجاز صید ترال در استان هرمزگان عنوان کرد: اتهام این افراد هم تضییع حقوق صیادان و تخریب محیط زیست آبزیان است که مجموعه محیط زیست و شیلات هم در برخی موارد نسبت به این‌ها اعلام شکایت کردند.

وی یادآور شد: گرچه بعضا گفته شد که این افراد دارای مجوز هستند، اما اکثراً فاقد مجوز بودند و آن‌ها هم که مجوز داشتند، کارشان به دو جهت خلاف بوده است: یکی اینکه خارج از محدوه مجاز صیادی می‌کردند و دوم اینکه با ابزار غیرمجاز صیادی می‌کردند و لازم بود که تحت تعقیب قرار گیرند؛ لذا حتی آن‌هایی که حسب ظاهر مجوز داشتند، اما مرتکب تخلف شده بودند، تحت تعقیب قرار گرفتند.

پس از اظهارات سخنگوی دستگاه قضا، علی صالحى رییس کل دادگستری استان هرمزگان هم خبر توقیف این کشتی‌ها را در آب‌های این استان را تأیید کرد.

صالحی گفت: نیرو‌های دریابانی و یگان حفاظت از منابع آبزیان اداره کل شیلات استان از ابتدای امسال با رصد حوزه استحفاظی و اعزام گشت‌های ویژه، حین کنترل نوار ساحلی ۳۴ فروند شناور صید ترال را شناسایی و توقیف کردند.

مقام عالی قضایی استان هرمزگان تصریح کرد: تعداد ۲۸فروند از این شناور‌ها در غرب استان و تعداد ۶فروند نیز در شرق هرمزگان توقیف شده اند که پرونده آن‌ها توسط ضابطین جهت اقدام، به کمیسیون رسیدگی به تخلفات صیادی و مراجع قضایی ارسال شده است.

رییس کل دادگستری استان هرمزگان علت توقیف این شناور‌ها را عدم رعایت مقررات قانونی به‌ویژه امتناع از اخذ مجوز‌های لازم و بی‌توجهی به ممنوعیت صید مخرب ترال عنوان کرد و در ادامه بر لزوم نظارت دقیق در خصوص نحوه صدور مجوز‌های صید، برخورد با موارد تخلف، رفع خلاء‌های قانونی و صیانت از محیط زیست دریا تأکید کرد.

اما طی روز‌های گذشته به گفته رییس کل دادگستری استان هرمزگان برخورد قانونی با این متخلفان به توقیف ۳۴ شناور ختم نشده، بلکه مأموران دریابانی استان ۴ فروند کشتی صید ترال را در آب‌های بندرعباس توقیف کردند، البته در این میان ۸ نفر از اتباع بیگانه که با تور‌های کف کش به شیوه ترال اقدام به صید غیرقانونی می‌کردند هم دستگیر شدند و به گفته صالحی این صیادان ۴۰ تن انواع ماهی به ارزش تقریبی بیش از ۶۰ میلیارد ریال را به صورت غیرقانونی صید کرده بودند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *