صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"آخرین گزارش" از "مرصاد پایانی بر دو ادعا"

۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۴:۰۲
کد خبر: ۶۲۲۶۷
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان: پس از عملیات غرور آفرین مرصاد و بیرون راندن نیروهای منافقین از خاک کشور کتاب های زیادی با محوریت خاطرات و تحلیل این عملیات به چاپ رسید که در این گزارش به چند نمونه از این کتاب ها اشاره می شود.
به گزارش خبرنگار ادبیات ، پس از پذیرش قطعنامه 598 و پایان جنگ ایران و عراق، گروهک ضد انقلاب منافقین که تمام هستی خود را در گرو ادامه جنگ می‌دید دست به اقدامی زد که بیش از گذشته خود را در باتلاق نابودی گیر انداخت.

سران گروهک منافقین تمامی نیروهای خود را از کشورهای مختلف فراخواندند و در قالب 4 تا 5 هزار نیرو در سوم مرداد ماه از سمت غرب کشور وارد خاک ایران شدند تا به گمان خود ضربه مهلکی را به نظام اسلامی وارد آورده و کاری که صدام نتوانسته بود در هشت سال انجام دهد را به ثمر برسانند. اقدامی که تنها این گروه را با هزاران کشته به نیروی شکست خورده میدان تبدیل و فروغ جاویدان را غروب ذلت بار این گروهک ساخت.

با حمله منافقین به ایران عملیات مصاد در تاریخ پنجم مردادماه سال 1367 و به منظور مقابله با منافقین در مناطق اسلام‌آباد و کرند غرب آغاز شد.

پس از عملیات غرور آفرین مرصاد و شکست نیروهای منافقین در خاک ایران، خاطرات رزمندگان و تحلیل‌های بسیاری از این عملیات به صورت کتاب نگاشته شد که در این گزارش به برخی از این کتاب‌ها اشاره می‌شود.

 

آخرین گزارش

کتاب آخرین گزارش که در سال 1371 از سوی دفتر ادبیات و مقاومت حوزه هنری و به نگارش سید یاسر هشترودی به چاپ رسید از جمله اولین کتاب‌های است که به عملیات مرصاد می‌پردازد. در بخشی از این کتاب نویسنده در گفت و گو با اهالی مناطق غربی کشور که خود به صورت مستقیم درگیر حمله منافقین بودند خاطراتی را از این گروهک نقل می‌کند.

 

تا اسارت

تا اسارت کتاب دیگری است که خاطرات حمید حکیمی خواه از آزادگان سرافراز را روایت می‌کند که در قسمت پایانی این کتاب در خاطره ای با نام تنگه چهار زبر به عملیات مرصاد و حضور گردان زهیر در منطقه کردستان اشاره شده است.

 

کتاب درخت بلوط

کتاب درخت بلوط نیز از دیگر کتاب‌های در حوزه خاطره نویسی است که حجت شاه محمدی خلبان هوانیروز آن را روایت می‌کند و از نقش ویژه هوانیروز  و رهبری علی صیاد شیرازی در عملیات مرصاد می‌گوید.

 

 

اشغال و مدال

صبار اللامی و ستار سعد از افسران نیروی بعث عراق هستند که در جریان عملیات مرصاد خود از نزدیک شاهد جنایات منافقین در منطقه گیلانغرب و  اسلام آباد و نیز دفاع جانانه مردمی بوده و این کتاب را نوشته اند. اشغال و مدال که کتابی متفاوت در خصوص خاطرات عملیات مرصاد می توان دانست توسط محمد نبی ابراهیمی ترجمه شده است.

 

کتاب قراویز تا مرصاد

قراویز تا مرصاد کتاب دیگری است که به همت امیر شالبافان نوشته شده است. کتاب کارنامه تاریخی استان همدان در طول هشت سال دفاع مقدس با محوریت عملیات مرصاد تدوین شده است که در این کتاب به فداکاری های رزمندگان لشکر انصار الحسین (ع) اشاره می شود.

 

مستوران آتش

 

کتاب مستوران آتش که توسط طاهره امین گرداوری شده است خاطرات سیزده تن از زنانی است که در جریان دفاع مقدس وقایع کردستان را از ابتدا تا عملیات مرصاد و پایان جنگ و حمله منافقین ایستادگی می‌کنند.

 

طوفان تا نسیم

طوفان تا نسیم نیز کتب دیگری حاوی خاطرات محمد علی موظف رستمی است. این کتاب به خاطراتی از عملیات مرصاد در اسلام آباد، سرپل ذهاب اشاره دارد.

 

 

مرصاد پایانی بر دو ادعا

مرصاد پایانی بر دو ادعا کتابی نوشته عباس سلیمی نمین است به تحلیل عملیات مرصاد می پردازد.

 

بن بست در استراتژی شکست در تاکتیک  

بن‌بست در استراتژی، شکست در تاکتیک



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *