محکومیت جهانی طرح رژیم صهیونیستی در الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی
اظهارات مقامهای رژیم صهیونیستی درباره طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی با واکنشهای مخالف زیادی در سراسر جهان مواجه شده است.
اعلام طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی سبب شد تا شمار زیادی از کشورها ضمن ابراز مخالفت خود با این طرح، در مورد پیامدهای احتمالی آن نیز به رژِم صهیونیستی هشدار بدهند.
این در حالی است که طرح مذکور در درون ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی نیز با مخالفتهای جدی مواجه شده است که از آن جمله میتوان به مخالفت «یائیر لاپید»، رییس احزاب مخالف کنست اشاره کرد.
به گزارش پایگاههای «هاآرتص، تایمز آو اسراییل و کانورسیشن»، کشورهای مختلف جهان در واکنش به طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی اقدام به موضع گیری کردند.
«ابراهیم کالین»، سخنگوی ریاست جمهوری «ترکیه»، روز چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت، گفت «ما طرح اسراییل را برای الحاق کرانه باختری رد میکنیم و از جامعه بین الملل نیز میخواهیم تا در مقابل این طرح بایستد. اشغال و الحاق، هر دو جرم محسوب میشوند.»
«حزب الله» لبنان نیز ضمن محکوم کردن طرح مذکور، دست زدن رژیم صهیونیستی به چنین رویکردی را ترس این رژیم از آینده اش خواند.
وزارت خارجه «فرانسه» نیز با صدور بیانیهای ضمن مخالفت با طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی، به رژیم صهیونیستی در مورد پیامدهای این اقدام بر روابطش با اتحادیه اروپا هشدار داده بود.
در بیانیه مذکور آمده است «از مقامهای اسراییلی میخواهیم از هرگونه اقدام یکجانبه که منجر به الحاق همه با بخشهایی از اراضی فلسطینیان شود، اجتناب ورزد.»
از سوی دیگر، «هایکو ماس»، وزیر خارجه «آلمان» در بیانیهای مشترک با «محمد اشتیه»، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، ضمن مخالفت با طرح الحاق کرانه باختری، تاکید کرد «الحاق هر بخشی از اراضی شخصی فلسطینیان که به اشغال در آمده، اعم از قدس شرقی، در تناقض آشکار با قوانین بین المللی است.»
پیشتر نیز «جوزپ بورل»، هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانسی مطبوعاتی در بلژیک، تاکید کرده بود که این بلوک سیاسی- اقتصادی، الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی را به رسمیت نمیشناسد.
کشورهای «ایرلند»، «نروژ»، «انگلیس»، «بلژیک»، «آلمان» و «استونی» از دیگر کشورهای اروپایی هستند که پیشتر از طرح الحاق به شدت انتقاد و آن را محکوم کرده بودند.
در این میان موضع گیری مقامهای آمریکایی نیز قابل ملاحظه است.
در حالی که دولت آمریکا و «دونالد ترامپ»، رییس جمهور این کشور از حامیان اصلی طرح الحاق هستند، «جو بایدن»، رقیب دموکرات ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، با اتخاذ موضعی مبهم به این موضوع واکنش نشان داد.
وی ضمن مخالفت با طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری، مدعی شد که فلسطینیان باید به تحریک در کرانه باختری و حملات موشکی از نوار غزه پایان داده و یک بار برای همیشه حق اسراییل را برای داشتن دولت بپذیرند.
نکته قابل توجه در این میان، سکوت دولت «کانادا»، در مورد طرح الحاق است.
«اتاوا» تاکنون نه بیانیهای عمومی، نه پاسخی رسمی و نه حتی انتقادی به این موضوع ابراز نکرده است.
براساس حقوق بین الملل، الحاق یکجانبه سرزمین ممنوع است؛ از این رو، «حنان عشراوی»، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، ضمن فراخواندن جامعه بین المللی به در نظر گرفتن پیامدها و عواقب سخت برای طرح الحاق کرانه باختری، موقعیت اخیر را آزمایشی برای محک قوانین جهانی توصیف کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *