«معامله قرن» و «طرح الحاق» دو روی یک سکه؛ طرحهایی که با گزینه مقاومت نقش برآب شدند
– «دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا از زمان حضور در کاخ سفید، رژیم صهیونیستی و در راس آن «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم را به اشکال مختلف مورد حمایت قرار داده و در راستای این حمایت، طرحهای ضد فلسطینی بسیاری را کلید زده که از جمله آنها طرح موسوم به «معامله قرن» است.
طرح به اصطلاح صلح پیشنهادی آمریکا موسوم به «معامله قرن» که در دیدار «دونالد ترامپ» و «بنیامبن نتانیاهو»، در کاخ سفید رونمایی شد، با انتقاد و محکومیت گسترده در سطوح مختلف مواجه شد.
ترامپ در بهمن ماه گذشته با حضور در کاخ سفید، از طرح به اصطلاح صلح خود موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد.
بلافاصله پس از رونمایی از طرح معامله قرن، اعتراضات و واکنشهای گستردهای در منطقه و سراسر جهان علیه این طرح آغاز شد.
«معامله قرن» جانبدارانه آمریکا که با هدف تامین جاه طلبیهای ارضی رژیم صهیونیستی تدوین شده، در سطوح مختلفی با مخالفت مواجه و رد شد.
گذشته از مخالفتها در سطح منطقهای و بین المللی، مهمترین مخالفتها در فلسطین و اراضی اشغالی صورت پذیرفت؛ نوار غزه، کرانه باختری و اراضی اشغالی از همان روز رونمایی از این طرح به اصطلاح صلح با برپایی تظاهرات و تحصن، اعتراض خود را نشان دادند.
در طرح صلح پیشنهادی آمریکا، کشور فلسطینی جدید در حدود ۷۰ درصد کرانه باختری، تعداد انگشت شماری از محلههای شرقی «قدس اشغالی»، بخش بزرگی از نوار غزه و برخی از مناطق جنوبی اراضی اشغالی مستقر خواهد بود؛ این طرح علاوه بر تاکید بر خلع سلاح گروههای مقاومتی فلسطین، الحاق شهرکهای صهیونیست نشین، حاکمیت رژیم صهیونیستی بر دره اردن، نظارت رژیم صهیونیستی بر امنیت غرب رودخانه اردن و ممنوعیت اسکان پناهجویان فلسطینی در اراضی اشغالی را برای رژیم صهیونیستی در نظر میگیرد.
فلسطین از زمان رونمایی از طرح به اصطلاح صلح «معامله قرن» شاهد تحولاتی در راستای هماهنگی و یکپارچگی بیشتر میان گروهها و احزاب و نیز تصمیم قطعی برای مقابله با معامله قرن با همه ابزارهای ممکن بوده است؛ رایزنیها و هماهنگی میان گروهها و احزاب برای مقابله با این طرح در فلسطین در جریان است.
رونمایی از این طرح علاوه بر واکنش گروههای مختلف فلسطینی، با انتقاد بسیاری از کشورها مواجه شد و مقامihd کشورهای مختلف درباره اجرای این طرح هشدار دادند؛ در این بین مقامها و مردم فلسطین به طور یکپارچه مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند.
موج گسترده مخالفتها با طرح معامله قرن باعث شد تا سران آمریکا و رژیم صهیونیستی در ابتدا رونمایی از آن را در چندین نوبت به تاخیر بیندازند و در نهایت نیز اجرای آن را متوقف کردند.
اما طرحهای ضد فلسطینی آمریکا تنها محدود به معامله قرن نمیشود و در طول ریاست جمهوری ترامپ، اقداماتی مانند انتقال سفارت آمریکا در اراضی اشغالی از «تل آویو» به قدس اشغالی، قطع حمایتهای مالی از سازمان آنروا و به رسمیت شناختن شهرک سازی رژیم صهیونیستی نیز از دیگر اقداماتی هستند که در طول ریاست جمهوری ترامپ صورت گرفتند.
اما تمامی این اقدامات انجام شده نه تنها با مخالفت شدید مردم فلسطین بلکه با محکومیت جهانی همراه بوده به گونهای که آمریکا در اجرای هر یک از این طرحها عقب نشینیهایی را داشته است.
یکی دیگر از طرحهای خصمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی است؛ بنیامین نتانیاهو که طی سالهای اخیر با مشکلاتی در اراضی اشغالی مواجه بوده و موج انتقادات علیه او تشدید شده الحاق کرانه باختری را بخشی از شعارهای کمپین انتخاباتی خود قرار داد و آمریکا نیز از این طرح استقبال کرد.
اما طرح الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی نیز مانند طرحهای قبلی با واکنشهای بسیاری همراه شد و علاوه بر مردم فلسطین، کشورهای دیگر نیز درباره پیامدهای اجرای این طرح هشدار دادند.
اتحادیه اروپا با بررسی این موضوع طی نشستی با حضور وزرای خارجی کشورهای عضو، ضمن هشدار درباره تبعات الحاق کرانه باختری، از رژیم صهیونیستی خواست تا از اجرای این طرح خودداری کند.
گروههای سیاسی فلسطین به طور یکپارچه این تصمیم رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و بر عزم خود برای مقابله با آن تاکید کرده اند.
حتی برخی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی نیز درباره تبعات الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی هشدار دادهاند.
واشنگتن در ابتدا حمایت کامل خود را از این طرح اعلام کرد، اما زمانی که موج گسترده مخالفت با این طرح شگل گرفت از موضع خود عقب نشینی کرده و گفت تصمیم گیری در این باره بر عهده مقامهای رژیم صهیونیستی است.
آنچه مسلم است این است که الحاق کرانه باختری نیز مانند معامله قرن طرحی محکوم به شکست است و مقامهای رژیم صهیونیستی و کاخ سفید موفق به اجرای آن نخواهند شد.