ناگفتههایی از کمبود ماسک در زمان رسیدن کرونا به ایران
وی افزود: در روزهای اول شیوع کرونا بررسیها نشان داد که متأسفانه ذخیره مناسبی در مورد ماسک نداریم، اولین اقدام این بود که ممنوعیت عرضه ماسک در داروخانهها و فروشگاه ها اعمالشده و برای استفاده کادر درمان و بیماران بستری هدایت شد، اما بااینحال هنوز فاصله ظرفیت و نیاز کشور بسیار معنادار بود.
معاون وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه قبل از شیوع کرونا میزان تولید روزانه ماسکهای سه لایه در کشور ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار عدد بود، اظهار کرد: پس از شروع کرونا در کشور نیاز به ماسک سه لایه صنعتی به ۱۰ برابر رسید، همچنین تعداد تولید ماسک n۹۵ نیز در روز به ۵ هزار عدد میرسید که پس از شیوع بیماری به بالغبر ۱۰۰ هزار عدد رسید.
وی خاطرنشان کرد: فرمول حضرت امام(ره) و استفاده از آن توسط مقام معظم رهبری در بحرانها، ما را به سمت استفاده از پتانسیل نیروهای بسیجی هدایت کرد؛ هنگامیکه به وزیر بهداشت پیشنهاد استفاده از ظرفیت بسیج اصناف، قرارگاهها و موکبها را دادم، وزیر بهداشت صد در صد موضوع را پذیرفت و بلافاصله جلسات با نمایندگان این نهادها برگزار شد و دیدیم که قبل از شروع جلسات کار جهادی را برای پاسخگویی به نیازها شروع کرده بودند.
شانه ساز با تقدیر از بخشهایی که روزهای اول به کمک وزارت بهداشت آمدند، گفت: صنایع دفاع و نیروهای مسلح یکی از نهادها بودند که واقعا با تمام وجود به میدان آمدند؛ وزارت دفاع بهعنوان بزرگترین تولیدکننده الکل، تمام ظرفیت و ذخایر استراتژیک خود را در اختیار ما گذاشت و توانستیم تا ۱۵ اسفند۹۸ نیاز مواد ضدعفونیکننده در مراکز درمان و پسازآن سایر بخش ها را مرتفع کنیم.
وی افزود: همچنین نیروهای مسلح در تامین ماسک n۹۵ و سه لایه به میدان آمدند و تمام ظرفیت خود را در اختیار وزارت بهداشت قراردادند.
رییس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در شرایطی که دشمنان منتظر بودند که ضعف کشور را درگیر و دار با کرونا شاهد باشد، اما کشور ما در امنیت کامل به موفقیتهای بزرگی دستیافته و این عرصه به افتخاری برای کشور تبدیلشده است؛ در حالیکه تمام دنیا با آشفتگی و ناامنی مواجه هستند.
گفتنی است، در پایان این همایش سازمان بسیج اصناف کشور از تلاشگران عرصه تامین تجهیزات و اقلام مبارزه با کرونا تقدیر کرد.