صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خودکشی آمریکایی‌ها در اواخر بهار و تابستان اوج می‌گیرد/ ترامپ چه چیزی را انکار می‌کند؟

۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۸:۵۰
کد خبر: ۶۲۲۴۲۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
میزان خودکشی پس از رکود اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در حال افزایش است. نرخ بیکاری در ایالات متحده در حدود ۱۴.۷ ٪ است و پیش بینی می‌شود از میزان ۲۰ درصد نیز به زودی عبور کند.

- مانیتورینگ حقوق بشر، مقامات کاخ سفید طی سه ماه اخیر، شیوع ویروس کرونا را به دستمایه‌ای برای رقابت سیاسی با حزب دموکرات یا فراتر از آن، تسویه حساب‌های بین المللی با کشور‌هایی مانند چین و نهاد‌هایی مانند سازمان بهداشت جهانی قرار داده‌اند. در حالی که ترامپ مدعی است بحران ناشی از شیوع کرونا فروکش کرده و همه چیز به نقطه اول باز می‌گردد، فجایع زیادی زیر پوست آمریکا در حال شکل گیری است! کار به جایی رسیده که روانشناسان آمریکایی از افزایش تصاعدی خطر خودکشی شهروندان این کشور خبر می‌دهند. شهروندانی که امیدی نسبت به احیای زندگی فردی و اجتماعی خود در آینده‌ای نزدیک یا حتی دور ندارند.

هشدار تکان دهنده روانشناسان آمریکایی

شبکه CNBC در گزارش اخیر خود در خصوص تشدید بحران‌های روحی میان شهروندان آمریکایی در دوران شیوع کرونا می‌نویسد: میلیون‌ها آمریکایی شغل خود را از دست داده یا در آینده‌ای نزدیک از دست خواهند داد! اقتصاددانان پیش بینی بهبود شرایط در آینده‌ای نزدیک را نمی‌کنند. متخصصان بهداشت روان در آمریکا هشدار داده‌اند استرس طولانی مدت ناشی از فقدان شغل و افسردگی ناشی از محدودیت‌های کرونا در ایالات متحده، خطر خودکشی را میان شهروندان (آمریکایی) افزایش می‌دهد. این خطر در قبال افرادی که قبلا با افسردگی و اضطراب دست و پنجه نرم کرده‌اند جدی‌تر خواهد بود.

هفته‌ها است که بسیاری از آمریکایی‌ها در ایالات مختلف این کشور، در منازل خود محدود و قرنطینه شده‌اند. کاهش تماس‌های انسانی و ارتباطات اجتماعی و اداری در آمریکا، مولد بحران‌هایی در این کشور بوده است. انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) اخیرا در نشریه تخصصی خود، از خطر افزایش میزان خودکشی در آمریکا طی هفته‌ها و سه ماه آتی پرده برداشته است. دکتر مارک ریگر محقق حوزه پیشگیری از خودکشی در آمریکا و رئیس خدمات روانشناسی در سیستم مراقبت‌های بهداشتی در مقاله خود تاکید کرده است: افزایش نرخ بیکاری، ضرر در بازار سهام، قرنطینه میلیون‌ها نفر در آمریکا در تنهایی مطلق (بدون اینکه کسی اطراف فرد قرنطینه شده باشد)، زمینه خطرناکی را برای افزایش خطر خودکشی شهروندان ایجاد کرده است.

تحقیقات روانشناسان آمریکایی چه می‌گوید؟

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، میزان خودکشی پس از رکود اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در حال افزایش است. نرخ بیکاری در ایالات متحده در حدود ۱۴.۷ ٪ است و پیش بینی می‌شود از میزان ۲۰ درصد نیز به زودی عبور کند. ۲۰.۵ میلیون نفر را در ماه گذشته میلادی (آوریل) شغل خود را از دست داده‌اند. برخی از اقتصاددانان هشدار می‌دهند احیای اقتصادی آمریکا زمانبر و پر زحمت خواهد بود و پیش بینی چگونگی و زمان بازگشت کارگران به مشاغلشان دشوار است. در چنین شرایطی وعده‌های انتخاباتی ترامپ برای پیروزی در رقابت‌های ماه نوامبر (با جو بایدن و دموکرات‌ها) سرابی بیش نیست. انجمن روانپزشکی آمریکا در ماه مارس (اسفند ماه)، تحقیق گسترده‌ای را بر روی بزرگسالان در این کشور صورت داد.

اکثر بزرگسالان نگران این بودند که ویروس کرونا تأثیر منفی جدی بر معیشت آن‌ها داشته باشد و حدود ۶۷ درصد آنها، نسبت به آینده اقتصادی خود و آمریکا نگران بودند. ویل رایت، مدیر تحقیقات بالینی و کیفیت انجمن روانشناسی آمریکا در این خصوص می‌گوید: ما در معرض یک بحران طولانی مدت سلامت روان هستیم.

تلفن اضطراری برای جلوگیری از خودکشی

برخی مقامات ایالتی در آمریکا، فارغ از آنچه در دولت و کاخ سفید می‌گذرد، تصمیم گرفته‌اند خط تماسی اضطراری را برای جلوگیری از خودکشی شهروندان ایجاد کنند. مهم‌ترین این ایالات، نیویورک (کانون اصلی شیوع کرونا در آمریکا) است. در نیوجرسی نیز این خط تماس اضطراری ایجاد شده است. بر این اساس، مسئولین انجمن روانشناسی آمریکا از کسانی که در جریان شیوع ویروس کرونا افسرده شده یا کسانی را با وضعیت حاد (در آستانه خودکشی) مشاهده می‌کنند خواسته است تا با این خط ارتباطی تماس برقرار کنند. همچنین هزاران نفر از متخصصان بهداشت روان (مشاوران، روانشناسان و روانپزشکان) فعالیت خود را در سرتاسر این کشور جهت جلوگیری از وقوع بحرانی سخت آغاز کرده‌اند.

با همه این اوصاف، دکتر مارک ریگر، نتوانسته است نگرانی اصلی خود را در مقاله اخیرش پنهان کند: میزان خودکشی اواخر بهار و تابستان در نیمکره شمالی (آمریکا) به اوج خود می‌رسد. این موضوع نگران کننده است. باید در این خصوص اقدامات و مطالعات بیشتر را صورت داد.

افزایش تصاعدی خودکشی در جامعه آمریکا

یکی از فاکتور‌هایی که نگرانی روانشناسان آمریکایی را در خصوص افزایش میزان خودکشی شهروندان در این کشور برانگیخته است، مربوط به آمار قبلی خودکشی بزرگسالان در ایالات متحده است. بر اساس گزارش شبکه CNBC، میزان خودکشی میان بزرگسالان (بزرگسالانی که در سن کار قرار دارند) در ایالات متحده قبل از شیوع ویروس کرونا نیز در حال افزایش بود. در ماه ژانویه (دی ماه سال ۱۳۹۸)، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده گزارش داد مرگ و میر خودکشی در بین سنین ۱۶ تا ۶۴ سال، در کمتر از دو دهه ۴۰ درصد افزایش یافته و در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۳۸۰۰۰ نفر بوده است.

دکتر سیمون رگو، متخصص اعصاب و روان در نیویورک نیز بر روی نگرانی‌های موجود در خصوص افزایش مخاطرات روحی ناشی از شیوع کرونا صحه می‌گذارد و می‌گوید: شیوع ویروس کرونا، بیماری‌های اساسی از جمله اضطراب، استرس، عصبانیت و افسردگی را تشدید کرده است. شیوع این ویروس، به صورت همزمان مولد بحران‌های روانی، اقتصادی و جسمی در ایالات متحده بوده است. داده‌های تحقیقاتی نشان می‌دهد که در چنین شرایطی افراد در معرض از دست دادن کنترل احساسات خود و در نهایت خودکشی قرار دارند.

عوامل وسوسه کننده جهت خودکشی شهروندان آمریکایی

تارنمایی آلمانی دویچه وله نیز در گزارشی اختصاصی، موضوع افزایش میزان خودکشی در آمریکا را (بر اثر بحران‌های ناشی از شیوع کرونا) مورد بررسی قرار داده است. دویچه وله در بخشی از گزارش خود می‌نویسد: بیکاری در آمریکا که پیش از بحران کرونا در حدود سه و نیم درصد بود، یکباره به ۱۵ درصد رسید. همین موضوع به نگرانی‌های مالی و شغلی مردم دامن زد. دانشمندان آمریکا پیش بینی کرده‌اند در سال‌های پیش‌رو، تا ۷۵ هزار نفر از شهروندان آمریکا در اثر زیاده‌روی در مصرف الکل و مواد مخدر یا اقدام به خودکشی جان خود را از دست بدهند.

در ادامه این گزارش، به نقل از جک وستفال، مدیر مرکز رابرت گراهام در واشنگتن (که درتحقیقات مربوط به آثار روانی شیوع کرونا مشارکت داشته است) می‌گوید: بیکاری و نگرانی‌های مالی در شمار اصلی‌ترین عوامل اقدام به خودکشی هستند. قطع تماس و رابطه با سایرین نیز در مرحله دوم از جمله عواملی به شمار می‌آیند که به وسوسه خودکشی در بین شهروندان دامن می‌زنند. در آمریکا آمار مربوط به خودکشی هیچ‌گاه تاکنون در چنین سطحی نبوده است.

نکته حائز اهمیت اینکه منابع رسمی در آمریکا، هرگز آمار مربوط به خودکشی در این کشور در دوران شیوع کرونا را منتشر نکرده‌اند. در هر حال، به نظر می‌رسد سیاست خاص دولت ترامپ مبنی بر سانسور آنچه در بین شهروندان آمریکایی و در دوران شیوع کرونا می‌گذرد، نمی‌تواند تا مدت زمانی زیاد ادامه پیدا کند!



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *