صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«قلب بنفش» با حضور بازیگران سریال «نون.خ»/از تعزیه خوانان سوگواره «شبیه علی (ع)» قدردانی شد

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۱:۲۳
کد خبر: ۶۲۱۹۸۳
عرصه تئاتر طی هفته جاری با اخبار و حواشی مختلفی روبرو بوده است که از جمله مهمترین آنها می‌توان به ترجمه‌ای‌ تازه از نمایشنامه «خروج ممنوع» سارتر، تولید سریال رادیویی «قلب بنفش» با حضور بازیگران سریال «نون خ» و قدردانی از تعزیه خوانان سوگواره «شبیه علی (ع)» اشاره کرد.

 - عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است. 

حال صحبت‌هایی احتمالی از بازگشایی اماکن فرهنگی پس از عید فطر شنیده می‌شود، اما نکته مهم آنجاست که هنوز مراجع اصلی عرصه هنرهای نمایشی برنامه ریزی منسجمی را برای چگونگی بازگشایی تماشاخانه‌ها اعلام نکرده اند. 

عرصه تئاتر طی هفته جاری با اخبار و حواشی مختلفی روبرو بوده است که از جمله مهمترین آنها می‌توان به ترجمه‌ای‌ تازه از نمایشنامه «خروج ممنوع» سارتر، انتشار فراخوان جشنواره مجازی «هنر-۱۹»، تولید سریال رادیویی «قلب بنفش» با حضور بازیگران سریال «نون خ» و قدردانی از تعزیه خوانان سوگواره «شبیه علی (ع)» اشاره کرد. 

ترجمه‌ای‌ تازه از نمایشنامه «خروج ممنوع» سارتر

انتشارات روزبهان ترجمه بهرنگ اسماعیلیون از نمایشنامه «خروج ممنوع» ژان پل سارتر را روانه بازار کتاب کرد. سارتر در این نمایش دو زن و یک مرد را در موقعیت اتاق یک هتل قرار می‌دهد، به نحوی که این سه تن ناچار از بودن در کنار هم در این اتاق شده‌اند و رئیس هتل نیز تمامی اختیارات برای این اقامت را از آنها سلب کرده است. داستان با ورود اجباری این افراد که هر سه مرتکب جنایت شده‌اند، به اتاقی مشترک در هتل و خروج اختیاری آن‌ها (بعد از اعتراف به گناهان خود) شکل می‌گیرد.

در این نمایشنامه که به تعبیر منتقدان ترسیم جهنمی فرضی است، سارتر سه انسان را به ماندن و شکنجه کردن یکدیگر در یک موقعیت جغرافیایی خاص محکوم کرده است و از این دریچه صحنه عمومی زندگی انسانی تهی از معنا در غرب را به نمایش می‌کشد.

سارتر در این نمایشنامه در واقع «دوزخیان زمین» و یا به تعبیری آدم‌های دربند شده در زمین را به تصویر کشیده است.

این نمایشنامه در چاپ تازه با مقالاتی از منتقدان درباره سارتر، از جمله مقاله «سارتر و خروج ممنوع» به قلم روبی کوهن منتشر شده در ژورنال دانشگاه ایندیانا در سال ۱۹۶۹، «سارتر» اثر والاس فاولی منتشرشده در سال ۱۹۶۰، «سارتر: یاس و طغیان تراژیک» اثر ریموند ویلیامز منتشر شده در سال ۱۹۷۲ همراه شده است.

نشر روزبهان این نمایشنامه را در ۱۳۵ صفحه با قیمت ۳۳ هزار تومان منتشر کرده است.

ژان پل سارتر فیلسوف، نمایشنامه‌نویس، نویسنده و فعال سیاسی و ادبی معاصر فرانسه بود و از مهمترین اندیشمندان تأثیرگذار بر مکتب فکری اگزیستانسیالیسم. او بر بسیاری از متن‌های جامعه‌شناسی، تئوری نقد و مطالعات ادبی در زمان خود تأثیر داشت و در سال ۱۹۶۴ برگزیده جایزه ادبی نوبل نیز شد که از دریافت آن امتناع کرد.

از تعزیه خوانان سوگواره «شبیه علی (ع)» قدردانی شد

با حضور سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی و رییس حوزه هنری در مجلس تعزیه خوانی سوگواره «شبیه علی(ع)»، از تعزیه خوانان این رویداد قدردانی شد.

اختتامیه اولین سوگواره تعزیه خوانی «شبیه علی (ع)» که به همت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و سپهر سوره هنر برگزار می شود، با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی عرب انصاری سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی، محمدمهدی دادمان قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی و محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری برگزار شد.

در آخرین شب از سوگواره که به مجلس تعزیه عمر بن عبدود اختصاص داشت، از تعزیه خوانان سوگواره «شبیه علی (ع)» قدردانی شد.

همچنین در جریان برگزاری این سوگواره از ۶۰ تعزیه خوان پیشکسوت و جوان نیز قدردانی صورت گرفت.

سوگواره «شبیه علی (ع)» به دبیری مرشد محسن میرزاعلی از ۲۱ تا ۲۷ اردیبهشت ماه با حضور جمعی از تعزیه خوانان شناخته شده کشورمان هر شب ساعت ۲۱:۱۵ در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار شد و حدود ۱۵۰ هزار مخاطب ایرانی و خارجی از طریق فضای مجازی بیننده آن بودند.

علل کم‌توجهی گالری‌ دارها به عکسِ تئاتر بررسی می‌شود

کارگروه آموزش انجمن عکاسان خانه تئاتر بنا دارد سلسله بحث‌هایی را به‌ منظور نقد هنری عکاسی تئاتر برگزار کند. کارگروه آموزش انجمن عکاسان خانه تئاتر بنا دارد در سلسله‌ نشستِ تخصصی «عکاسی تئاتر»، ضمن بررسی موانع پیش‌ روی هنرمندان، عکاسان تئاتر، گالری‌دارها و کیوریتورها در مسیر ارائه و فروش آثار عکاسی تئاتر در بازار هنرهای تجسمی، سلسله بحث‌هایی را به‌منظور نقد هنری عکاسی تئاتر برگزار کند.

‎این میان در پی شیوع گسترده کرونا، باتوجه به لزوم رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی و اجتناب از برگزاری تجمع‌های غیرضروری، کارگروه آموزش انجمن عکاسان خانه تئاتر تصمیم دارد با دعوت از کارشناسان، منتقدان، عکاسان تئاتر و دیگر هنرمندان تجسمی، این سلسله‌ نشست های تحلیل و بررسی را در غیاب اعضای انجمن عکاسان و دیگر مخاطبان و علاقه مندان برگزار کند و نسخه ویدئویی جلسات را از طریق صفحه اینستاگرام انجمن عکاسان خانه تئاتر در اختیار اعضای انجمن و دیگر علاقه مندان قرار دهد.

‎کارگروه آموزش انجمن عکاسان خانه تئاتر بدین وسیله از تمامی علاقه مندان به همکاری در این زمینه دعوت می‌کند در صورت تمایل به مشارکت در این  سلسله نشست تخصصی، نقطه‌نظرها، پیشنهادها و پرسش‌های خود را از طریق ارسال پیام مستقیم به صفحه اینستاگرام انجمن عکاسان خانه تئاتر itpforum@ یا آدرس ایمیل Theaterphotographer۹@gmail.com به اطلاع برگزارکنندگان برسانند.

‎نخستین جلسه این سلسله‌ نشست ساعت ۲۱ روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه در صفحه اینستاگرام انجمن عکاسان خانه تئاتر منتشر خواهد شد و جلسات بعدی نیز از این پس، روزهای زوج در دسترس علاقه‌مندان خواهد بود.

«قلب بنفش» با حضور بازیگران سریال «نون خ»

سریال رادیویی «قلب بنفش» به کارگردانی میرطاهر مظلومی و با حضور جمعی از بازیگران سریال تلویزیونی «نون خ» و هنرمندان اداره کل هنرهای نمایشی رادیو در رادیو نمایش تولید شد.

این مجموعه رادیویی توسط داریوش روحی نوشته شده که به معایب و محاسن فضای مجازی می پردازد. داستان این نمایش از آنجا آغاز می شود که در سالگرد ازدواج در خانواده ای ایرانی ، مادر خانواده گوشی هوشمند هدیه می گیرد واین هدیه سر آغاز فاصله میان اعضای خانواده و دور شدن آنها به واسطه حضور بیش از اندازه در فضای مجازی می شود.

«قلب بنفش» سریالی رادیویی با درون مایه اجتماعی و طنز است که در پنج قسمت در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تولید شده است .همچنین برای نخستین بار در رادیو نمایش ناهید میرکاشی  به عنوان شاعر، اشعاری را در ارتباط با داستان نمایش سروده که در فواصل نمایش با صدای او پخش می شود.

در این مجموعه رادیویی هنرمندانی چون علی اصغر دریایی، کرامت رودساز، حمید یزدانی، عباس توفیقی، فریدون محرابی، مسعود زنوزی راد، سیروس سپهری، یوسف کرمی، مهرخ افضلی، فریبا طاهری، ندا قاسمی، مونا صفی، نگین خواجه نصیر، آتنا مهیاری، شهرزاد دانه کار و شیما جان قربان به ایفای نقش پرداخته اند.همچنین فرشاد آذرنیا تهیه کننده ، مهدی طهماسبی گویندگی، نازنین حسن پور افکتوری و مجید آینه صدابرداری این سریال رادیویی را بر عهده دارند و میرطاهر مظلومی کارگردان این مجموعه نمایشی است.

اعضای هیئت‌ علمی «چهارفصل تئاتر ایران» معرفی شدند

اعضای هیئت‌ علمی فصل چهارم از دور نوین پروژه‌ی آموزش نمایش‌نامه‌نویسی «چهارفصل تئاتر ایران» برای علاقه‌مندانِ خارج از پایتخت معرفی شدند.

 ایوب آقاخانی، مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، به‌عنوان مؤسس و سرپرست پروژه‌ی آموزشیِ ملیِ «چهارفصل تئاتر ایران» اعضای هیئت‌علمی فصل چهارم از دور نوین این پروژه‌ی آموزش نمایش‌نامه‌نویسی برای علاقه‌مندانِ خارج از پایتخت را معرفی کرد.

فصل چهارم که فراخوان آن زمستان ۱۳۹۸ منتشر شد، با نام «شهدای مقاومت» مورد استقبال هنرمندان ده استان از کشور قرار گرفت و با وجود تجمیع طرح‌های ارسالی از طرف نمایش‌نامه‌نویسانِ مقیم شهرستان‌ها و علاقه‌مندانِ نوقلمِ دور از پایتخت در زمانِ اعلام‌شده، به دلیل شیوع بیماری فراگیر به حالت تعلیق درآمد و برگزاری فصل چهارم به زمان مناسب‌تر موکول شد.

اینک که مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری آمادگی خود را برای برگزاری کارگاه‌های فصلیِ این پروژه با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی به دفتر مطالعات و پژوهش‌های آن مرکز اعلام کرده، اعضای هیئت‌علمی فصل چهارم متشکل از آقایان دکتر رحمت امینی، دکتر مهرداد رایانی‌مخصوص، و حبیب احمدزاده کار خود را آغاز کردند.

کارگاه‌های این فصل پیش از پایان بهار برگزار خواهد شد.

فراخوان جشنواره مجازی «هنر-۱۹» منتشر شد

با انتصاب حامد شفیع خواه به عنوان دبیر نخستین جشنواره مجازی «هنر-۱۹» دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، فراخوان این جشنواره منتشر شد.

 معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با همکاری دانشکده هنر این دانشگاه برای ایجاد انگیزه لازم در تولید و حمایت از آثار هنری دانشجویان در این روزهای شیوع بیماری کووید-۱۹ (کرونا) که جهان تجربه‌ زیستی متفاوتی را از سر می‌گذراند، قصد دارد نخستین جشنواره مجازی «هنر-۱۹» را در سه بخش بازیگری، نمایشنامه‌نویسی و داستان کوتاه در تابستان ۹۹ برگزار کند.

دانشجویان تمامی رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران امکان شرکت در جشنواره را دارند و علاقمندان می توانند با توجه به فراخوان زیر آثار خود را تا پایان خرداد ماه ۹۹ به دبیر خانه جشنواره ارسال کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *