صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش یک حقوقدان در مورد دستور آیت الله رییسی پیرامون اصلاح آئین نامه وکالت/ کانون وکلا از این فرصت طلایی و تاریخی استفاده کنند

۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۲:۲۰
کد خبر: ۶۲۱۸۵۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
یک حقوقدان در مورد دستور آیت الله رییسی پیرامون اصلاح آئین نامه وکالت، گفت: کانون وکلا از این فرصت طلایی و تاریخی استفاده کنند و با خردورزی و عقلانیت مشارکت کنند.

قانع یک حقوقدان در گفت‌وگو با ، در ارتباط با دستور آیت الله رییسی به معاون حقوقی قوه قضاییه، در واکنش به نامه ‎نگاری مخالفان و موافقان اصلاح آیین نامه وکالت، اظهار کرد: یکی از اهداف مهم اعلامی از سوی ریاست قوه قضاییه به روز رسانی و اصلاح مقررات مربوط به وکلا به عنوان یکی از بازوان پرتوان احیای عدالت است و قاعدتا این اقدام بدون بروزرسانی قوانین ممکن نیست.

وی ادامه داد: مقررات مربوط به مرکز وکلا در سال ۱۳۹۷ و بعد از حدود هجده سال توسط رییس وقت قوه مورد بازنگری قرار گرفت، لذا ضرورت داشت مقررات مربوط به نهاد دیگر وکالت، یعنی کانون وکلا نیز به روز رسانی شود چرا که بیش از نیم قرن از تصویب آن گذشته و اقتضای زمان متفاوت شده و آیین نامه قدیمی پاسخگوی نیاز‌ها نبود.

قانع تصریح کرد: ریاست قوه قضاییه در یک اقدامی محترمانه پیش نویسی تهیه و از طریق معاونت حقوقی قوه قضاییه به کانون‌ها ارسال کردند تا با هم اندیشی و مشارکت آن‌ها این اصلاح صورت بگیرد، اما همکاران ما در کانون به جای همکاری و کمک به روزرسانی مواضعی را اتخاذ و شرایطی را ایجاد کردند که در افکار عمومی این شائبه پیش آمد که چرا وکلا و کانون‌های وکلا نسبت به بروز رسانی قوانین مقاومت می‌کنند.

وی ادامه داد: موافقان و مخالفان نامه نگاری‌های متفاوتی را در حمایت و رد پیش‌نویس آیین‌نامه انجام دادند و نهایتاً کار به اینجا رسید که ریاست قوه قضاییه به معاونت حقوقی دستور دادند تا فرصت مناسب دیگری را برای دریافت پیشنهادات کانون‌ها در نظر بگیرند.

این حقوقدان تصریح کرد: برخی از وکلای عضو کانون واکنشی مبنی بر این دارند که اساسا چرا رئیس قوه قضاییه وارد این موضوع شده است که به نظر می‌رسد مستندات قانونی آن در این زمینه به قدر کفایت وجود دارد و از طرفی این وکلا عمدتا استقلال کانون را دستاویز قرار داده‌اند در حالی که در دستور ریاست قوه قضاییه و معاونت حقوقی قوه قضاییه بر حفظ استقلال کانون تاکید شده است، لذا کانون وکلا با مشارکت و ارائه پیشنهادات می‌توانند بیشتر از این استقلال، پاسداری و حراست کنند.

قانع افزود: ایراد دیگری که برخی از همکاران عضو کانون نسبت به همکاران عضو مرکز وارد می‌کنند این است که چرا همکاران مرکز وکلا پیرامون این موضوع اظهارنظر می‌کنند که پیشنهاد بنده به این دوستان، مطالعه پیش نویس ارائه شده است چرا که در این پیش نویس در بسیاری از موارد از جمله در بحث تخلفات انتظامی سرنوشت وکلای کانون و مرکز به هم گره خورده است، لذا طرح چنین ایرادی بی اساس است و به نظر می‌رسد همکاران ما پیش نویس آیین نامه را به درستی مطالعه نکرده اند.

وی با بیان اینکه اظهار نظر وکلای مرکز در این موضوع صرفا به دلیل وجود حقوق مشترک است و در اینجا بحث دخالت در امور داخلی کانون‌ها به هیچ عنوان مطرح نیست، تاکید کرد: امیدوارم وکلای کانون از این فرصت تاریخی و طلایی نهایت استفاده را بکنند و با خردورزی و عقلانیت مشارکت کنند.

این حقوقدان تاکید کرد: مانور دادن روی استقلال کانون با توجه به تاکید صریح رییس قوه قضاییه بر حفظ استقلال، بی اساس است و باید وکلا با پیشنهاد خود مقرراتی را به تصویب برسانند که نیاز‌های روز جامعه را پاسخگو باشد و از حقوق عامه حمایت کند و راه را بر اندک وکلای متخلف ببندد.

وی در پایان با بیان اینکه ریاست قوه قضاییه عزم راسخ خود را در ایجاد تحول در قوه ثابت کردند و در حال حاضر باید اعتماد عمومی نسبت به جامعه وکالت تضمین شود خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد رفتار کانون‌ها و مقاومت آن‌ها در اصلاح مقررات خودشان از منظر عمومی شکل موجهی ندارد و بر خلاف واقعیت تصور می‌شود که وکلا نگران از دست دادن منافع خودشان هستند، حتی شاید از بیرون که به ماجرا نگاه می‌کنیم موضوع استقلال برای عموم مردم، بهانه خوبی برای مقاومت نسبت به تغییر مقررات تلقی نمی‌شود.


برچسب ها: کانون وکلا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *