صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فواید و فضایل دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان

۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰:۱۹
کد خبر: ۶۲۱۸۰۳
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: شایسته است تا همواره لحظه‌های زندگی را شب قدر بدانیم، در تمام طول شب‌های سال به عبادت و احیا بپردازیم تا بتوانیم این شب را درک کنیم.

سید ابراهیم قائمیان در گفت‌وگو با پیرامون دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان گفت: ادعیه همواره به عنوان میسری ارزشمند بندگان را به خدا متصل می‌کنند، در دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان بیان شده است: «اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ القَدْرِ وصَیّرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الى الیُسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین خدایا روزى کن مرا در آن فضیلت شب قدر را وبگردان در آن کارهاى مرا از سختى به آسانى وبپذیر عذرهایم وبریز از من گناه وبارگران را اى مهربان به بندگان شایسته خویش.»

وی در مورد مضمون دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان ابراز کرد: از آنجا که شب‌های قدر دارای فضیلت‌های بسیار بوده و هر روز آن برابر با هزار ماه است، لذا بندگان به درگاه خدا آمده و از خدا می‌خواهند اعمال آنان را همچون اعمال شب قدر با ارزش در نظر گرفته و اعمال نیک را چند برابر حساب کند.

وی پیرامون شب‌های قدر بیان کرد: شب‌های قدر شب‌های سرنوشت ساز انسان است در این شب‌ها تقدیر افراد رقم می‌خورد و پیرامون سلامتی و بقا و خوبی و خوشی آنها همچنین برای بلا‌ها و گرفتاری‌ها تصمیماتی گرفته می‌شود.

پیرامون شب قدر روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان ابراز کرد: در روایت احتمال اینکه در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان نیز شب قدر قرار داشته باشد اشاره شده، زیرا اهل تسنن به این موضوع که شب قدر اصلی در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان است تاکید دارند.

وی در همین راستا اظهار کرد: شایسته است تا همواره لحظه‌های زندگی را شب قدر بدانیم، در تمام طول شب‌های سال به عبادت و احیا بپردازیم تا بتوانیم این شب را درک کنیم.

وی به فراز بعدی دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان پرداخت و تصریح کرد: در این فراز آمده است خدایا امورات زندگی مرا از سختی به آسانی مبدل کن. انسان همواره در طول زندگی خود با مشکلات و چالش‌های مختلفی دست به گریبان است لذا از خداوند همیشه باید درخواست کرد تا گرفتاری‌ها را از مسیر راه و زندگی ما بردارد، تنها کسی که می‌تواند به ما در این راه کمک کند پروردگار است، همه ما به این مهم ایمان کامل داریم به عبارت دیگر توکل در تمام زندگی نکته‌ای توحیدی است که همواره انسان‌ها باید در زندگی خود مد نظر قرار دهند.

وی به فراز سوم دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: خدایا عذر ما را بپذیر اگر خطایی از ما سر زده خواسته و ناخواسته آن را ببخش کمک کن و که ما نیز اهل بخشش باشیم. بندگان از پروردگار خود می‌خواهند و می‌گویند که خداوندا عذر ما را بپذیر و رحمت خود را بر ما ارزانی دار.

وی به مغفرت الهی اشاره و خاطرنشان کرد: خداوند همواره بندگان خود را شامل رحمت و مغفرت خود قرار می‌دهد، بندگان مومن نیز همواره از خدا خواسته اند تا آنان را مورد لطف و عنایت خود قرار دهد و گناهان آنان را ببخشد، هرگاه بخشش و مغفرت خداوند متعال شامل حال کسی شود همه گناهان او بخشیده می‌شود و آن گناهان در نامه عمل و منعکس نخواهند شد، لذا ضروری است تا بندگان با تضرع و انابه به درگاه خداوند به استغفار بپردازند، حال چنانچه این توبه عملی باشد و استغفار از ته قلب شکل گیرد خداوند نیز مغفرت خود را شامل حال آنان می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *