صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش هند در پرونده صلح افغانستان زیر ذره بین پاکستان

۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۸:۰۱
کد خبر: ۶۲۱۷۶۴
پاکستان و هند علاوه بر گرفتار بودن درمیان تنش‌های دیپلماتیک، سیاسی و مرزی، در بحث افغانستان و نحوه نقش آفرینی یکدیگر در این کشور نیز دچار اختلاف شدید هستند. فراز و نشیب فرآیند صلح افغانستان و بحث مشارکت بازیگران منطقه‌ای از جمله دهلی نو باعث شده تا اسلام آباد از نزدیک تحرکات رقیب سنتی خود را زیر ذره بین قرار دهد.

- تنها یک روز پس از اظهارات عضو ارشد تیم مذاکراتی دفتر سیاسی طالبان در دوحه درباره نقش هند در افغانستان و همزمان سخنان زلمای خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا مبنی بر مناسب دانستن تعامل میان دهلی نو و طالبان، سفیر پاکستان در آمریکا اعلام کرد: اگر هند احساس می‌کند که می‌تواند به پیشبرد صلح کمک کند، باید با طالبان وارد گفت وگو شود.

«اسد مجید خان» که به نوشته رسانه‌های پاکستانی اظهار نظر بیشتری درباره نقش هند برای تعامل با طالبان و یا اینکه آیا اسلام آباد موافق چنین حرکتی است، نکرد اما افزود: وی امیدوار است که با خلیلزاد در این خصوص صحبت کند.

مواضع پاکستان در بحث نقش آفرینی هند در افغانستان که همواره عرصه اختلاف اسلام آباد و دهلی نو محسوب می‌شود، نشان می‌دهد که پاکستان همزمان با مشارکت با واشنگتن، کابل و طالبان برای پیشبرد پرونده صلح، تحرکات رقیب سنتی خود هند را نیز رصد می‌کند.

به عقیده وزیر امور خارجه پاکستان، هند چون هیچ مشترکاتی با افغانستان از لحاظ فرهنگ، مذهب و یا مرز ندارد تنها قادر به ایفای نقش محدودی خواهد بود. در عین حال اسلام آباد، دهلی نو را به انجام اقدامات ضدپاکستانی در خاک افغانستان متهم می‌کند.

روز گذشته عباس استنکزی معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز مدعی شد که هند همواره در افغانستان از خائنان حمایت کرده و نقش منفی داشته است.

وزیر فنآوری اطلاعات پاکستان نیز در ارتباط با مواضع مذاکرکننده ارشد طالبان، آنچه که دخالت هند خواند، را تهدید جدی برای صلح افغانستان دانست و از دهلی نو خواست تا از افغانستان دور بماند تا صلح در این کشور جنگ زده حاکم شود.

کارشناسان معتقدند: حضور هند در پرونده افغانستان بدون شک با ملاحظات طرف پاکستانی روبرو خواهد شد و می‌تواند عرصه جدیدی برای رقابت میان دو کشور جنوب آسیا را به وجود آورد.

مقام‌های سیاسی و نظامی پاکستان پیش‌تر اعلام کرده بودند که هرگونه تشدید درگیری‌ها در نوار مرزی مشترک با هند، ممکن است به تلاش‌های اسلام آباد برای مراقبت از مرزهای غربی خود با افغانستان و حتی پیشبرد فرآیند صلح در این کشور لطمه بزند.

پاکستان مردادماه سال گذشته از طریق کانال دیپلماتیک، آمریکایی‌ها را مطلع کرده که اقدام دهلی نو برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر نه تنها تبعات سنگینی بر منطقه شبه قاره می‌گذارد بلکه این وضعیت تلاش‌ها برای رسیدن به حل سیاسی بحران افغانسان را به طور بالقوه با خطر مواجه می‌کند.

ایرنا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *