چرا تعداد مبتلایان به کرونا در استان خوزستان افزایش یافت؟
استاندار خوزستان با بیان اینکه برای تعیین وضعیت آلودگی شهرهای مختلف استان به کرونا، پارامترهایی سختگیرانهای در نظر گرفتهایم،گفت: در حال حاضر ۱۶ شهرستان در این استان در وضعیت قرمز هستند.
- درست پنجم اردیبهشت ماه بود که غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در یک گفتوگوی رسانهای با تشریح آخرین وضعیت مبتلایان ویروس کرونا در این استان گفته بود: تعداد موارد فوت نسبت به بیماران مبتلا به کرونا نشان دهنده این است که روند بهبود در استان رو به افزایش است. هر چه بتوانیم مرگ و میر در استان را کنترل کنیم، نشانه پیروزی ما بر این ویروس خواهد بود.
اما حالا در روزهای پایانی اردیبهشت ماه و درست در زمانی که کارگروههای ستاد ملی مدیریت کرونا در حال تعیین شهرها با وضعیت سفید برای بازگردان روال عادی به آنها و بازگشایی اصناف مختلف هستند، خبری مبنی بر وضعیت قرمز ۹ شهر استان خوزستان دهان به دهان میچرخد.
افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا آنهم در استان گرمسیری همچون خوزستان که مردم در اکثر ماههای سال دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد را تجریه میکنند، رسما فرضیهها درباره کاهش ابتلا به کرونا با گرمتر شدن دمای هوا را زیر سوال میبرد.
در ابتدای شیوع کرونا ویروس، تصور میشد شیوع آن مانند سایر ویروسهای تنفسی در فصول گرم سال کمتر شود چنانچه احتمال از بین رفتن کامل این ویروس در اثر گرما نیز هیچگاه از سوی متخصصان و صاحبنظران در زمینه امور پزشکی مطرح نمیشد، اما مسئله مطروحه اینکه گرمای هوا موجب کاهش ماندگاری این ویروس میشود لذا وقتی دمای هوا در کشور به ۳۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد برسد، مدت زمان باقی ماندن این ویروس بر سطح اجسام نیز کوتاهتر میشود و احتمال انتقال ویروس نیز کاهش مییابد.
لذا به نظر میرسد کماکان حفظ فاصله اجتماعی، رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم تشکیل اجتماعات که جزو تاکیدات موکد رییس جمهور و سایر مقامات در وزارت بهداشت و درمان است، هنوز بهترین راه مقابله و مبارزه با این ویروس عالمگیر و خطرناک است.
چنانچه رییس جمهور روز شنبه (۲۷ اردیبهشت) در جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا با بیان اینکه تجهیزات درمانی برای مقابله با این بیماری نسبت به روز نخست شیوع این ویروس بسیار بهتر است و در تولید ملزوماتی همچون ماسک ان.۹۵ و دستگاه ونتیلاتور از مرحله سخت عبور کردهایم، گفت: مردم باید بدانند شرایط فردا و آینده ما در زمینه مقابله با این ویروس حتی اگر شاهد جهشی در این ویروس یا پیک جدید باشیم بدتر از امروز نخواهد بود ولی باید ضمن احتیاط به آینده اطمینان داشته باشند که از پیک اصلی هم عبور کردهایم.
روحانی همچنین تاکید کرد: شرایط امروز با روز اول متفاوت است، اما در عین حال همچنان باید احتیاط کنیم و فکر نکنیم همه چیز تمام شده است. برگزاری اجتماعات و رعایت نکردن اصول بهداشتی و فاصلهگذاری هوشمند به تعداد مبتلایان خواهد افزود و مشکلاتی برای ما ایجاد خواهد کرد.
اما علت افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در برخی استانهای کشور و از جمله خوزستان نسبت به دیگر شهرها حتما دلایلی دارد که در روزهای اخیر بیشتر و بیشتر زیر ذرهبین قرار گرفته و مسئولان با توجه به گزارشهای ارائه شده اظهارنظراتی هم راجع به این موضوع داشتهاند.
چنانچه علی ربیعی، سخنگوی دولت روز (۲۴ اردیبهشت) و در حاشیه جلسه هیئت دولت بیان داشت: امیدواریم مردم خوزستان با این تجریه تلخی که بود، مراعات بیشتری کنند چراکه عیدفطر را پیش رو داریم و پروتکلهای بهداشتی باید مراعات شود. طبق گزارشی که در جلسه امروز مطرح شد، علت اصلی افزایش ابتلاء به کرونا در استان خوزستان، تجمع مردم در مراسمهای عروسی و عزاداری و تعطیل نکردن تجمعات شان بود.
اما غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان درباره علت افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در استان خوزستان به خبرنگار میزان گفت: شاید یکی از دلایل افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در استان، انجام روزانه یک هزار و ۲۰۰ تست از افراد مشکوک به این بیماری در سطح استان باشد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: تعداد آزمایشگاههای ویروس شناسی استان از یک مورد به پنج مورد افزایش یافته و بیماریابی ما در استان قویتر شده است.
وی با اشاره به کمتر رعایت کردن فاصله اجتماعی از سوی شهروندان در استان خوزستان گفت: عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و تشکیل اجتماعات در شهرهای استان نیز به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در استان دامن زده است.
شریعتی عنوان کرد: دوره کمون نهفته این بیماری بین ۱۰ تا ۱۴ روز است لذا حدس زدن تعداد نهایی بیماران مبتلا کمی سخت میشود چنانچه برخی از مبتلایان هم علایمی ندارند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه از ابتدای شیوع بیماری کرونا در سطح استان خوزستان تاکنون ۳۵۵ فوتی بر اثر کرونا داشتهایم، افزود: تعداد مبتلایان به این بیماری در استان نیز بیش از ۵ هزار نفر بوده است، اما این میزان هنوز کمتر از نرخ متوسط کشوری است.
وی با بیان اینکه انجام تستگیری گسترده از افراد مشکوک به کرونا در استان خوزستان باعث شده تا سریعتر بیماران و افراد آلوده را از دیگر افراد جدا و قرنطینه خانگی کنیم، توضیح داد: تعداد بیماران کرونایی در استان خوزستان در یکماه اخیر سه برابر افزایش داشته است.
استاندار خوزستان با بیان اینکه برای تعیین وضعیت آلودگی شهرهای مختلف استان به کرونا، پارامترهایی سختگیرانهای در نظر گرفتهایم، عنوان کرد: در حال حاضر ۱۶ شهرستان در این استان در وضعیت قرمز هستند که به ترتیب شامل دزفول، باوی، کارون، اهواز، شوشتر، شوش، هفتکل، حمیدیه، مسجدسلیمان، خرمشهر، گتوند، هندیجان، رامهرمز، آبادان، دشت آزادگان و ماهشهر میشوند.
شریعتی با بیان اینکه ادارات، بانکها و اصناف غیر ضرور در ۱۶ شهرستان خوزستان تا دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه تعطیل اعلام شدهاند، اظهار داشت: تنها داروخانهها، سوپرمارکتها، نانوایی ها، قصابی ها، خوار و بارفروشیها جزو اصناف ضروری هستند که در این ۱۶ شهرستان مجاز به فعالیت هستند.
علیایحال، امیدواریم شهروندان در استانهای مختلف کشور با در نظر گرفتن فشاری که افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا به کادر بهداشت و درمان کشور وارد میآورد و نیز عواقبی که این بیماری مهلک و ناشناخته برای یک فرد تا آخر عمر در بر دارد با رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم تشکیل اجتماعات به ریشهکن شدن این بیماری خطرناک کمک کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *