صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سودا‌های عربی و آمریکایی و تشدید بحران بشردوستانه در یمن

۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۲۱۵۰۲
آمریکا و عربستان نقش آفرینان اصلی بدترین بحران بشردوستانه جهان در میانه مواجهه با بحران شیوع کرونا دست از سر یمن جنگزده بر نمی دارند.
در حالی که گزارش‌ها از یمن از ابتلای ۱۲۲ نفر به بیماری «کرونا» و مرگ ۱۸ نفر بر اثر این بیماری خبر می‌دهند، گزارش جدید سازمان بهداشت جهانی در مورد مشکوک بودن ۱۱۳ هزار یمنی به بیماری «وبا» از ماه ژانویه تاکنون، در میانه تداوم تجاوزات ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان و حمایت تسلیحاتی آمریکا، از تشدید بدترین بحران بشردوستانه جهان خبر می‌دهد.

یمن که از سال ۲۰۱۵ تاکنون تحت شدیدترین حملات و تجاوز‌های ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان و حمایت تسلیحاتی و سیاسی کشور‌های غربی و در راس آنها آمریکا قرار گرفته، اکنون و در آستانه فرا رسیدن فصل گرما با بحران جدی‌تر بهداشتی مواجه شده که احتمالا بدترین بحران بشردوستانه جهان به زعم سازمان ملل را به فاجعه انسانی تراژیک مبدل می‌کند.

تاکنون ده‌ها هزار یمنی بر اثر این جنگ نابرابر کشته شده و ۱۴ میلیون نفر در معرض خطر گرسنگی قرار دارند.


بحران بهداشتی در یمن


براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، از ماه ژانویه تاکنون حدود ۱۱۳ هزار یمنی مشکوک به بیماری وبا شناسایی شده اند. این کشور جنگ‎زده تاکنون شاهد مرگ ۲۹ نفر بر اثر این اپیدمی فصلی بوده است.

از سوی دیگر یمن با اپیدمی کرونا نیز مواجه است؛ اپیدمی که تاکنون در سراسر جهان بیش از ۴ میلیون نفر را مبتلا کرده و مرگ بیش از ۳۰۰ هزار نفر را رقم زده است.

رعایت موازین و اصول بهداشتی اعم از شست و شوی مکرر دست‌ها و حفظ فاصله اجتماعی در یمن آن هم در حالی که زیرساخت‌های بهداشتی این کشور طی ۵ سال جنگ از بین رفته، گرسنگی بیش از نیمی از جمعیت این کشور را تهدید می‌کند، دسترسی به آب سالم وجود ندارد، دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی به دلیل محاصره و جنگ محدود شده و مشکلات دیگری از این قبیل، به امری بعید تبدیل شده است؛ در این میان باید به پنهانکاری‌ها در مورد آمار درست مبتلایان و قربانیان به ویژه در مناطق جنوبی تحت کنترل ائتلاف سعودی اشاره داشت.
 
نقش عربستان در تشدید بحران بهداشتی در یمن

عربستان که در پی جنگ نفتی با روسیه و کاهش بی سابقه بهای نفت و متعاقب آن پیامد‌های اقتصادی شیوع کرونا، با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه و ناچار به اتخاذ سیاست‌های ریاضتی شده است، دست از حملات خود علیه یمن و نقض آتش بس ادعایی یکجانبه خود برنداشته و حتی حملات خود را در ماه رمضان تشدید کرده است.

«ریاض» در حالی بازگرداندن «عبد ربه منصور هادی»، رییس دولت مستعفی یمن را بهانه هجوم و یورش به این کشور قرار داده که اکنون به مقام‌های دولت فراری یمن مستقر در پایتخت عربستان اعلام کرده است، کمک‌های مالی خود را به آنان به حالت تعلیق درخواهد آورد.
مقام‌های دولت فراری یمن از سال ۲۰۱۵ و در پی قیام مردمی به عربستان گریخته و در شهر‌های «جده» و ریاض با هزینه دولت عربستان سکنی گزیده‎اند؛ اکنون این افراد باید از پایان ماه مه، یا محل سکونت فعلی خود را ترک کنند و یا هزینه‌های زندگی خود را بپردازند.

البته چنین اقدامی محدود به مقام‌های دولت فراری یمن نبوده و عربستان برای تامین کسری بودجه چند میلیارد دلاری خود مالیات بر ارزش افزوده را افزایش داده و کمک هزینه‌های مختلف دولتی به اتباعش را قطع کرده است.

نکته قابل توجه در این میان، اصرار دولت عربستان بر تداوم حملات به یمن به عنوان فقیرترین کشور غرب آسیاست؛ حملات ائتلاف سعودی در ماه مبارک رمضان در حالی افزایش پیدا کرده که از یک سو ریاض آتش بس ادعایی را در یمن به صورت یکجانبه اعلام و از سوی دیگر نقض کرده است؛ نقض آتش بس مذکور همزمان با راهزنی کشتی‌های حامل مواد غذایی، دارویی و سوختی یمن انجام می‌شود.

اما این تنها گوشه‌ای از جنایات عربستان در یمن جنگ‎زده است؛ مهم‌ترین و غیرانسانی‌ترین اقدام عربستان در میانه شیوع کرونا، عدم کنترل مرز‌ها و اعمال محدودیت‌ها برای جلوگیری از انتقال بیماری به یمن است.

عربستان همچنین اقدام به قرنطینه حدود هزار مزدور سومالیایی در استان «الجوف» کرده است؛ باید توجه داشت که نخستین مورد ابتلا به کرونا در «صنعا»، پایتخت یمن مربوط به شهروندی سومالیایی بود.

مقام‌های یمنی این اقدام عربستان را عامدانه تلقی و تلاشی برای تشدید بحران شیوع کرونا در این کشور می‌دانند؛ زیرا عربستان در حالی این مزدوران را قرنطینه کرده که نه توان مالی تامین هزینه‌های آن‌ها را دارد و نه مکان مناسب برای قرنطینه آنها.


حضور آمریکا در میانه بدترین بحران بشردوستانه جهان


هزاران یمنی در جنگ بیش از پنج ساله یمن جان خود را با تسلیحات آمریکایی از دست دادند و بمب‌های آمریکایی مهم‌ترین نقش را در رقم خوردن این بحران بشردوستانه دارند؛ چرا که آمریکا سودای تقویت صنعت تسلیحات خود و اشتغالزایی در این صنعت را دارد و در این مسیر از هیچ اقدامی ابا ندارد.

علت بخش عمده مرگ ۱۲ هزار غیرنظامی اعم از زن و کودک یمنی بمب‌های آمریکایی بودند که توسط مقام‌های این کشور به ائتلاف سعودی فروخته شدند.

به نظر می‌رسد در صورت عدم ورود جامعه جهانی به بدترین بحران بشردوستانه، یمن در آینده نزدیک یکی از مراکز اصلی شیوع کرونا بوده و فاجعه‌ای انسانی در این کشور رقم خواهد خورد.

برچسب ها: یمن ائتلاف سعودی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *