صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلایل قرمز ماندن وضعیت تهران

۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰:۰۸
کد خبر: ۶۲۱۳۸۵
آخرین نظر سنجی‌ها حاکی از آن است که بیش از نیمی از تهرانی‌ها نسبت به بیماری کرونا بیمی ندارند و توصیه‌های بهداشتی را پشت گوش می‌اندازند.

- روزنامه ایران نوشت: بیش‌از سه ماه از اعلام رسمی ورود ویروس کرونا به‌کشور می‌گذرد و حالا بر اساس اعلام فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران طبق آخرین نظر سنجی که اخیراً در رابطه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در روز‌های کرونایی انجام گرفته است، بیش‌از نیمی از تهرانی‌ها نسبت به بیماری کرونا احساس خطر نمی‌کنند و توصیه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را جدی نگرفته و برخلاف آن رفتار می‌کنند.

این در حالی است که بنا به گفته معاون وزیر بهداشت وضعیت در زمینه کرونا هنوز عادی نشده است و خطر پیک مجدد کرونا در تهران و برخی استان‌ها کماکان قابل پیش‌بینی است. ایرج حریرچی از شهروندان تهرانی می‌خواهد شرایط برای‌شان عادی نشود و همچنان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

در همین زمینه آخرین خبر‌ها حکایت از تشکیل جلسه رئیس جمهوری با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا دارد. در این جلسه درباره شدت گرفتن کرونا در برخی استان‌ها و اعلام وضعیت قرمز در تهران و... بحث و تبادل نظر شد.

روحانی در بخشی از سخنانش به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تأکید کرد و گفت: «تهران وضیعت قرمز دارد. فکر نکنیم این ویروس تمام شده است، کنار گذاشتن دستورالعمل‌ها می‌تواند تعداد مبتلایان را افزایش دهد و ما دوباره دچار مشکل شویم. باید فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند را تا ماه‌ها ادامه دهیم. دست دادن، آغوش گرفتن و به میهمانی رفتن را برای مدتی فراموش کنیم. کرونا وجود دارد و ما باید خود را با این شرایط تطبیق بدهیم.»

اعلام شرایط قرمز تنها محدود به استان تهران نیست. گزارش‌ها از تغییر منحنی‌ها و وضعیت ناپایدار و بالارفتن آمار ابتلا به کرونا در تعدادی از استان‌ها خبر می‌دهد. وضعیت استان خوزستان از نظر شیوع کرونا با وجود اعمال محدودیت‌های شدید کماکان قرمز است. این وضع همچنین در سه استان دیگر هم دیده می‌شود. وضعیت استان‌های لرستان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی هم نگران‌کننده شده و شرایط به‌سمت وضعیت قرمز پیش می‌رود.

معاونان وزارت بهداشت این افزایش آمار را در برخی استان‌ها و همچنین شیب ثابت منحنی کرونا در تهران را که مدت طولانی است نزولی نشده است متوجه رفتار‌های مردم می‌دانند و معتقدند؛ رعایت نکردن دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی از طرف برخی شهروندان این شهر‌ها را به کانون خطر ابتلا به کرونا نزدیک می‌کند. آن‌ها رفتار‌های اجتماعی مردم و اجرای هدف‌گذاری شده پروتکل‌ها را تعیین‌کننده وضعیت آینده کرونا در این استان‌های پرخطر می‌دانند.

شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در حالی در تهران سیر ثابتی پیدا کرده که به‌نظر می‌رسد با بازگشایی بسیاری از کسب و کار‌ها و صنوف مختلف نوعی عادی‌سازی شرایط در رفتار مردم ایجاد شده است. مردمی که این روز‌ها با‌وجود هشدار‌های مسئولان مبنی بر رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند، به‌صورت شوخی و خودسرانه عمل می‌کنند، گویا خطر بیماری کرونا در میان مردم عادی شده و رعایت موارد بهداشتی به کمترین میزان رسیده است. این در حالی است که سخنگوی وزارت بهداشت هر روز بلافاصله بعد از اعلام آمار روزانه مبتلایلان به کووید ۱۹ از مردم می‌خواهد نباید براحتی از این مسأله چشم پوشی و با رعایت حداکثری موارد بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی موجبات ریشه کنی ویروس منحوس کرونا را فراهم کنند. در این رابطه و برای بررسی اینکه چرا برخی از تهرانی‌ها ریسک ابتلا را به جان می‌خرند و از محیط خانه خارج می‌شوند روز جمعه سری به مناطق مختلف تهران زدیم تا با گفتگو با تنی چند از شهروندان دلیل این موضوع برایمان روشن شود.

شاخص سرایت کرونا در برخی استان‌ها بالاست

علی ماهر از اعضای ستاد مقابله با کرونا درتهران در پاسخ به اینکه تغییر نگرش مردم چه عواقبی را نسبت به افزایش زنجیره انتقال ویروس کرونا در تهران به‌دنبال دارد؟ می‌گوید: ویروس کرونا بیماری نوپدیدی است هیچ کسی نمی‌تواند با قطعیت حرفی بزند که آیا دوباره شیوع ویروس کرونا زیاد خواهد شد یا خیر؟ آنچه در تهران قطعی است پیک شدید را اواخر اسفند ماه پشت سر گذاشتیم و بعد از آن بشدت پیک بیماری تا اواسط فروردین روبه کاهش بود سپس مجدداً پیک بیماری افزایشی شد و بعد از آن تقریباً روند ابتلا به کرونا در تهران ثابت شده است احتمالاً به این دلیل که افرادی که ناقل بیماری‌اند بیماری را انتقال می‌دهند و بیماری در همان حد ثابت باقی مانده است.

ماهر در ادامه می‌افزاید: این وضعیت روند شیوع کرونا را در تهران بسیار طولانی و خسته‌کننده می‌کند البته هر اندازه میزان ارتباطات بیشتر شود احتمال موج جدید بیماری نیز زیاد است مگر اینکه ویروس از نظر ژنتیکی جهشی در آن اتفاق بیفتد و قدرت بیماری زایی اش کم شود.

او در پاسخ به اینکه چه عواملی موجب شده مردم نسبت به این ویروس خودسرانه عمل کنند؟ می‌گوید: دیروز رئیس جمهوری بیش از نیم ساعت از سخنانش را به این موضوع اختصاص داد که نباید عادی‌سازی اتفاق بیفتد و باید تمام پروتکل‌ها رعایت شوند چرا که در شهر‌هایی که قبلاً وضعیت‌شان سفید بود از جمله خوزستان، جنوب سیستان و بلوچستان و لرستان پیک شدید بیماری را به‌خاطر عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی شاهد هستیم.

به‌گفته این عضو ستاد مقابله با کرونا در تهران به هر حال سه ماه است درگیر این بیماری هستیم و مردم خسته شده‌اند و از نظر اقتصادی نیز در مضیقه‌اند توصیه ما این است حتماً با رعایت مسائل ایمنی به زندگی با کرونا ادامه دهند تا از شیوع مجدد و سریع بتوانیم جلوگیری کنیم.

ماهر به این نکته هم اشاره می‌کند که اگر بخواهیم کاملاً از ویروس کرونا خلاص شویم و مورد جدید نداشته باشیم باید بحث ایزولاسیون (جداسازی افراد بیمار از خانواده و جامعه) و فاصله‌گذاری را صددرصد رعایت کنیم تا افراد بیماری را انتقال ندهند.

او می‌گوید: برآورد‌های مربوط به سناریو شیوع در تهران نشان می‌دهد؛ ۳۰ تا ۵۰ درصد مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند همین هم باعث شده نتوانیم بیماری را کم و ریشه‌کن کنیم بیماری با درصد ثابت ادامه پیدا می‌کند عدد شاخص سرایت کرونا یا سرعت انتشار بیماری به نسبت شیوع عدد بزرگی بود این عدد در مقطعی بشدت کاهش پیدا کرد و از حدود ۴ به حدود نیم درصد رسید، ولی دوباره به حدود یک درصد برگشت خورده است و زمان طولانی است که شاخص سرایت کرونا روی یک باقی مانده و این وضعیت باعث شده همین تعداد بیمار را در آمار‌های روزانه داشته باشیم مگر اینکه واکسن یا دارویی کشف شود. البته عدد شاخص سرایت کرونا به‌خاطر رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی در برخی استان‌ها بسیار بالاست.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *