مراسم قدس امسال بسیار قویتر از سالهای گذشته برگزار خواهد شد
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره چگونگی برگزاری مراسم روز قدس امسال گفت: امسال با توجه به شرایط کرونا که نمیتوان در یک روز اجتماعی عظیم برگزار کرد، مراسم و برنامههای روز قدس قویتر از گذشته برگزار میشود بدین صورت که این مراسم در حدود ۱۰ روز تقسیم و برگزار خواهد شد.
محمدیعراقی ادامه داد: مراسم امسال تقریبا از روز ۱۴ می (۲۵ اردیبهشت) که روز نکبت یعنی سالروز اشغال فلسطین و تأسیس رژیم صهیونیستی است، شروع میشود و تا جمعه پایانی ماه رمضان ادامه خواهد داشت. در طول این ۱۰ روز (از نوزدهم تا آخر ماه رمضان) مراسم و برنامههای مختلفی داریم و این مسئله با تمام اعضای جبهه مقاومت نیز هماهنگ شده است. این مراسم با سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان آغاز میشود و با سخنرانی مقام معظم رهبری در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به پایان میرسد.
وی گفت: در این فاصله نیز رهبران فلسطینی و رهبران جبهه مقاومت سخنرانی خواهند کرد و سخنرانیهای آنان در تمام رسانههای حقیقی و مجازی ترجمه میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با تأکید بر اینکه سخنرانی مقام معظم رهبری به تمام زبانهای زنده دنیا ترجمه همزمان میشود اظهار کرد: در فضای مجازی نیز در طول این ۱۰ روز انشاءالله یک پویش عظیم حمایت از قدس و محکومیت معامله قرن در تمام جهان و بین تمام ادیان و مذاهب جریان خواهد داشت.
وی با تأکید مجدد بر اینکه مراسم قدس امسال بسیار باشکوهتر از سالهای گذشته برگزار خواهد شد، گفت: فقط شکل این مراسم امسال تغییر میکند، ولی از نظر محتوا و قوت برگزاری حتی قویتر از سالهای گذشته خواهد بود.
عراقی با اشاره به پیام اخیر شیخ احمدالطیب، شیخ الازهر مصر که از همه پیروان ادیان دعوت کرده تا روز ۱۴می را به عنوان روز دعا برای کرونا اعلام کنند، گفت: به عقیده ما، از آن رو که این روز مصادف با روز نکبت است، باید روز دعا در روز دیگری برگزار شود و نباید همزمان با روز نکبت باشد. زیرا این روز باید به عنوان محکومیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم فلسطین و حق بازگشت آنها به سرزمینشان، به جهانیان شناسانده شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مهمترین محورهای تقریب بین همه مذاهب اسلامی و وحدت همه مسلمانان جهان، مسئله فلسطین است، گفت: در انقلاب اسلامی به خصوص از ۵۵ سال پیش یعنی از سال ۴۲ که امام خمینی (ره) انقلاب اسلامی را بنیانگذاری کردند، مسئله قدس و آزادی مسجد الاقصی به عنوان یکی از محورهای زیربنایی انقلاب اسلامی مطرح بود؛ لذا مقام معظم رهبری نیز بر اساس همین اصول انقلاب اسلامی و تفکر حضرت امام (ره) این راه را ادامه دادند. تعیین روز جهانی قدس هم که توسط حضرت امام (ره) انجام گرفت بر اساس همین مبنا است.
مسئول دفتر مقام معظم رهبری در قم تأکید کرد: در موضوع فلسطین همه مسلمانان بلکه مسیحیان و حتی یهودیان، میتوانند حول محور مبارزه با رژیم نامشروع و نژادپرست صهیونیستی و در راستای محو رژیم کودککش اسرائیل، این جریان سازشکار را منزوی کنند. این در حالی است که دشمنان اسلام با نفوذ در کشورهای عربی، تعدادی از سران کشورهای عربی - نه مردم این کشورها را - به سوی حمایت از رژیم صهیونیستی سوق دادهاند.
وی با بیان اینکه فقط سران این کشورهای عربی تحت تأثیر دشمنان اسلام قرار گرفتهاند، گفت: این بدان دلیل است که مردم کشورهای عربی و فلسطینیان به طور یکپارچه با معامله قرن مخالفند و هیچ فرقی بین حماس و سازمان آزادیبخش فلسطین نیست، زیرا هردوی این جنبشها به یک اندازه با معامله قرن مخالفت میکنند. حال، تعداد محدودی از رژیمهای عربی و صاحبان قدرت در کشورهای عربی به صورت محرمانه با اسرائیل و رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کردهاند و میخواهند مسئله معامله قرن را اجرایی کنند، اما این اندیشه عملی نخواهد شد، زیرا تمام فلسطینیان هیچگاه با معامله قرن موافقت نخواهند کرد.
محمدیعراقی به انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا و تلاش ترامپ برای پذیرفته شدن مجدد در این انتخابات اشاره کرد و گفت: ترامپ به خاطر انتخاب مجدد در انتخابات پیش روی آمریکا، میخواهد از نفوذ صهیونیستها استفاده کند تا بتواند کمکهای لازم را از شرکتهای صهیونیستی برای انتخابات خود دریافت کند. هدف ترامپ فقط همین است و الا خود ترامپ هم میداند که معامله قرن عملی نیست و هیچ رهبر عربی نمیتواند علناً این معامله را بپذیرد و پای آن را امضا کند؛ لذا این مسئله فقط کاربرد انتخاباتی دارد.
وی با بیان اینکه اقدامات ترامپ در این زمینه امسال اهمیت جدیدی به مراسم روز جهانی قدس داده است، بیان کرد: امسال به همین منظور باید به جای یک روز اجتماع عظیم روز جهانی قدس، مراسم آن را در کل ایام دهه آخر ماه مبارک رمضان برگزار کنیم و در این دهه هر روز، روز قدس خواهد بود.