صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فواید و فضایل دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان

۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰:۱۸
کد خبر: ۶۲۰۸۵۹
یک کارشناس علوم قرانی گفت: اکنون که در ماه ارزشمند رمضان توفیق عبادت پیدا کرده‌ایم، باید به فسلفه وجودی روزه و دعا توجه ویژه‌ای داشته باشیم، زیرا رستگاری در این ماه برای مومنان نزدیکتر است.

حسن حسن زاده در گفت‌وگو با پیرامون دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان گفت: دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان عبارت است از: «اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ فَضْلَکَ وأنـْزِل علیّ فیهِ بَرَکاتِکَ وَوَفّقْنی فیهِ لِموجِباتِ مَرْضاتِکَ واسْکِنّی فیهِ بُحْبوحاتِ جَنّاتِکَ یا مُجیبَ دَعْوَةِ المُضْطَرّین، خدایا بگشا به رویم در این ماه درهاى فضلت و فرود آر برایم در آن برکاتت را و توفیقم ده در آن براى موجبات خوشنودیت و مسکنم ده در آن وسط‌هاى بهشت اى اجابت کننده خواسته‌ها و دعاهاى بیچارگان.»

وی به فراز اول دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: در این دعا بنده به خداوند عرضه می‌دارد: خداوندا باز کن برای من در‌های فضیلت و رحمت را مطابق با آنچه استعدادش را دارم و قدرت دریافت لطفت مطابق با ظرفیتم، در حقیقت نکته ظریف در این بیان نهفته است اینکه دعا تلاش دارد تا بنده را متوجه این امر کند که هر کسی دارای ظرفیتی خاص است و باید بر طبق آن ظرفیت از خداوند فضل دریافت کند، چنانکه دیده شده مال فراوان، دارایی و ثروت، مقام و شهرت که بیش از ظرفیت انسان به او داده شود تا چه حد باعث فساد و تباهی فرد می‌گردد لذا همواره باید درخواست کنیم که خدایا طبق ظرفیت درونی ما به ما فضیلت و رحمت عطا فرما.

حسن زاده به فراز بعدی دعای بیست و دوم ماه مبارک رمضان اشاره و ابراز کرد: در فراز بعدی از خداوند می‌خواهیم که برکتش را بر ما ارزانی دارد، برکت در جای خود معنا و مفهومی خاص دارد، این کلمه به معنى دوام و رشد آمده و برکت در اصطلاح یعنى استقرار خیر از سوی خداوند، همانگونه که در قرآن کریم سوره هود آیه ۷۱ آمده است: «وامراته قآئمة فضحکت فبشرنـها باسحـق ومن وراء اسحـق یعقوب قالوا اتعجبین من امر الله رحمت الله و برکـته علیکم اهل البیت انه حمید مجید». لذا بندگان از خداوند می‌خواهند که برکت را بر آنان نازل کند تا آنان با تلاش ناقص خود بتوانند خیلی بیشتر از آن برکات استفاده کرده و فضیلت ببرند.

حسن زاده فراز سوم دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: در فراز بعدی بنده از خداوند می‌خواهد تا آنچه رضایت پروردگار است را توفیق او بنماید، در این راستا مردم باید همواره به افعال و کار‌های خود توجه داشته باشند، زیرا رضایت پروردگار یعنی اخلاص و عمل صالح که ایمان را در درون انسان ایجاد می‌کند. نیت در اینجا نقشی محوری دارد و همواره به عنوان یک رفتار بیرونی شناخته شده است. پس تمامی این افعال زنجیروار به هم وابسته اند و رضایت خدا را معنا می‌بخشد.

وی به فراز چهارم دعای بیست و دوم ماه مبارک رمضان پرداخت و اظهارکرد: بنده در فراز چهارم دعا عرضه می‌کند، خدایا مرا در میان بهشت قرار بده تا در کنار «پیامبراکرم (ص)» و اولیای خداوند باشم، این مهم در دعای ندبه نیز مورد اشاره قرار گرفته است. بهشت همواره آرزوی بندگان مومن خدا بوده و همنشینی با اولیای خدا نیز ارزش و جایگاهی بسیار بزرگ و عظیم دارد.

وی پیرامون فراز آخر دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان ابراز کرد: در فراز آخر دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان بنده به توحید اقرار کرده و بیان می‌کند که تنها چاره ساز ما پروردگارا است و تنها اوست که می‌تواند ما را به راه راست هدایت کند. اکنون که در این ماه ارزشمند رمضان توفیق عبادت پیدا کرده‌ایم به فسلفه وجودی روزه و دعا باید توجه ویژه‌ای داشته باشیم، زیرا رستگاری در این ماه برای مومنان نزدیکتر است.

حسن زاده درخواست و دعا را یکی از امور ارزشمند در ماه مبارک رمضان دانست و خاطرنشان کرد: اکنون که در ماه مبارک رمضان با وجود بیماری کرونا مجبور هستیم تا عبادت‌های خود را به صورت فردی انجام دهیم باید دعا کنیم که بیماری از بین برود تا مشکلات جامعه نیز کاهش یابد و بتوانیم به صورت دسته جمعی به عبادت بپردازیم، زیرا عبادت دسته جمعی به اجابت نزدیکتر است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *