صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلیل گرانی کنسرو ماهی

۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۷:۰۱
کد خبر: ۶۲۰۷۸۹
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: با پایان فصل صید تن ماهی، حجم ماهی کم می‌شود و قیمت این ماهی افزایش می‌یابد که بر قیمت نهایى محصول تاثیرگذار است .

- ایسنا نوشت: عیسی گلشاهی درخصوص گرانی کنسرو ماهی اظهار کرد: هرسال در این مواقع با پایان فصل صید تن ماهیان در آب‌های جنوبی کشور خصوصا در منطقه سیستان و بلوچستان و آب‌های چابهار، حجم ماهی کم می‌شود و از طرفی میزان تقاضای کارخانه‌ها نیز بالا می‌رود که در نهایت این عوامل منجر به افزایش قیمت ماهی می‌شود. افزایش قیمت ماهی نیز طبیعتا بر قیمت کنسرو ماهی اثرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: سال گذشته نیز در همین ایام با افزایش قیمت مواجه شدیم که پس از آغاز فصل صید و جبران کسری‌ها از طریق وارداتی که توسط برخی از کارخانه‌ها صورت گرفت، قیمت‌ها متعادل شد.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران اضافه کرد: فصل صید در آب‌های کشور از اوایل شهریور آغاز می‌شود و تا اوایل اردیبهشت سال بعد ادامه می‌یابد و پس از آن به دلیل وزش باد‌های موسمی در دریای عمان، لنج‌ها امکان صید ندارند و به همین دلیل صید چندماه متوقف می‌شود.

وی در ادامه به قیمت کنسرو ماهی اشاره کرد و گفت: قیمت قبلی کنسرو ماهی حدود ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان بود که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای با توجه به توافقی که با سندیکای کنسرو کشور شده بود بین ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان به فروش می‌رسید. البته این در حالی بود که قیمت ماهی خام کنسرو نشده در آن زمان حدود ۱۵ تا ۱۶هزار تومان بود، ولی در حال حاضر که قیمت ماهی خام کنسرو نشده به ۳۰هزار تومان رسیده طبیعتا قیمت کنسرو ماهی نیز افزایش می‌یابد. درحال حاضر نیز قیمت کنسرو ماهی تولیده شده کارخانه‌هایی که از ماهی تن جدید خریداری می‌کنند، حدود ۱۷ هزار تومان است.

وی با بیان اینکه وقتی کارخانه‌ها تولیداتشان کم می‌شود یا تقاضای مصرف محصولاتشان پایین می‌آید واردات انجام نمی‌دهند، گفت: حدود ۲۵درصد از ظرفیت مورد نیاز کارخانه‌ها از واردات تامین می‌شود که با کاهش تقاضا در این ایام، کارخانه‌ها از ظرفیت واردات ماهی استفاده نکردند و ذخیره سازی نیز صورت نگرفت. علت این موضوع هم به خاطر شرایط ویژه‌ای بود که با شیوع کرونا در کشور ایجاد شد. یعنی کارخانه‌ها قابلیت پیش بینی و ذخیره سازی نداشتند. البته این نکته را نیز باید اضافه کرد که به طور کل هزینه‌ها از صید تا صنایع افزایش یافته و این افزایش قیمت در محصول نهایی خودش را نشان می‌دهد.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران در پایان گفت: امیدواریم در یکی دوماه آینده با اندکی واردات، افزایش قیمت کنسرو ماهی را با حمایت از تولیدکنندگان کنترل کنیم تا با شروع فصل صید، مجددا قیمت‌ها متعادل شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *