صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عربستان هنوز برای پذیرش واقعیت منطقه به زمان نیاز دارد/ تاخیر در روابط سازنده با ایران به ضرر کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد بود

۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷:۵۰
کد خبر: ۶۲۰۶۹
دسته بندی‌: سیاست
خبرگزاری میزان: سفیر سابق ایران در لبنان گفت: شاید برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان هنوز به زمان نیاز دارند تا واقعیت منطقه را پذیرفته و به نقش جمهوری اسلامی در صحنه جهانی اعتراف کنند.
- گروه سیاسی: پس از جمع‌بندی نهائی مذاکرات هسته ای وین میان ایران و کشورهای 1+5، امروز، "محمدجواد ظریف"، وزیر خارجه کشورمان اولین سفر منطقه ای خود را به مقصد قطر، کویت و پس از آن عراق آغاز کرده است.

این سفرها از دو منظر مورد توجه تحلیل گران و صاحب نظران امور خاورمیانه قرار گرفته است.

از یک سو همزمان با پایان مذاکرات هسته ای، آغاز بلافاصله مذاکرات و رایزنی های منطقه ای وزیر خارجه ایران، به نوعی نشان از اهمیت روابط منطقه ای و ارتباط جمهوری اسلامی با همسایگان این کشور است.

از سوی دیگر، کشورهای انتخاب شده برای اولین سفرها، توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.

قطر و کویت در مقایسه با دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، از جمله بحرین، امارات و در راس آنان عربستان، کمترین کارشکنی و مخالفت را با روند گفتگوهای هسته ای و همچنین مواضع منطقه ای ایران داشته اند.

در این زمینه، "غضنفر رکن آبادی"، دیپلمات ایرانی و سفیر سابق کشورمان در لبنان، در گفتگو با ، با اشاره به سفر وزیر خارجه کشورمان گفت: سفر ظریف تنها به کشورهای نامبرده محدود نخواهد شد.

سیاست ثابت ایران توسعه روابط با تمام کشورهای منطقه است

وی افزود: از آنجا که اصل ثابت سیاست خارجی ایران همواره بر این امر متمرکز بوده است که مشکلات منطقه باید توسط کشورهای خود منطقه حل شود، جمهوری اسلامی همواره خواستار روابط مثبت و سازنده با تمامی کشورهای خاورمیانه از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده است.

سفیر سابق ایران در لبنان اظهار کرد: بر این اساس و با توجه به نهائی شدن جمع بندی مذاکرات وین و فراهم شدن مقدمات توافق هسته ای، جمهوری اسلامی بیش از گذشته نگاه منطقه ای خود را برای گسترش همکاری ها به حداکثر ظرفیت متمرکز کرده است.

رکن آبادی عنوان کرد: اگرچه در این مقطع زمانی چند کشور مستثنی شده اند، اما این به معنای استثنای همیشگی هیچ کشوری نیست و سیاست ایران، توسعه همکاری های همه جانبه با تمام کشورهای منطقه است.

وی افزود: امروز، جمهوری اسلامی به عنوان کشوری مقتدر، با صلابت، مورد توجه و احترام در منطقه و همچنین در سطح کشورهای جهانی مطرح است و این امر از موضع گیری ها و اظهار نظرهای مقامات رسمی این کشورها در قبال جمهوری اسلامی ایران مشخص است.

عربستان هنوز برای پذیرش واقعیت منطقه به زمان نیاز دارد

سفیر سابق ایران در لبنان اظهار کرد: شاید برخی کشورهای منطقه هنوز به زمان نیاز دارند تا این واقعیت را پذیرفته و به نقش جمهوری اسلامی در صحنه جهانی اعتراف کنند.

رکن آبادی تاکید کرد: به هر حال جمهوری اسلامی به تلاش خود برای ایجاد بهترین روابط با تمامی کشورهای منطقه و همچنین در راستای خنثی کردن تلاش ها در زمینه ایجاد شیعه هراسی و ایران هراسی ادامه خواهد داد.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی همواره آمادگی خود را برای ارائه آخرین پیشرفت ها و دستاوردهای خود در زمینه های علمی، صنایع نظامی و غیر نظامی، تاسیسات هسته ای و سایر زمینه ها به کشورهای منطقه اعلام کرده است.

سفیر سابق ایران در لبنان افزود: این کشورهای دیگر هستند که باید واقعیت جمهوری اسلامی را بپذیرند و قطعا هرچه در پذیرش این واقعیت از خود تاخیر نشان دهند، بیشتر ضرر خواهند کرد.

رکن آبادی در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی چه قبل و چه بعد از توافق هسته ای، خواستار بهترین روابط با تمامی کشورهای منطقه مخصوصا کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بوده است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *