صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پرده جدیدی از تراژدی انسانی در یمن؛ کرونا، وبا و تب دنگی در میانه جنگ نابرابر

۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰:۲۴
کد خبر: ۶۲۰۵۶۳
یمن بحرانی‌ترین کشور غرب آسیا به لحاظ بشردوستانه با بحران‌های بهداشتی در آستانه فصل گرما در میانه تشدید حملات ائتلاف متجاوز سعودی و درگیری‌های جدایی طلبانه مواجه است.
در حالی که آمار‌های رسم از ابتلای ۶۷ نفر به بیماری «کرونا» و مرگ ۱۱ نفر بر اثر این بیماری در «یمن» حکایت دارند، آن چه که زیر پوست این کشور بحران زده در جریان است، ترکیبی از بیماری‌های همه گیر «وبا» و «تب دنگی» با علائم مشابه کرونا در کشوری جنگزده، فقیر و گرسنه است.

«یمن»، فقیرترین کشور غرب آسیا که از سال ۲۰۱۵ تاکنون به بهانه بازگرداندن دولت مستعفی «منصور هادی» به قدرت توسط عربستان تحت شدیدترین محاصره‎ها، تجاوز‌های هوایی و زمین قرار دارد، در حالی با بحران شیوع کرونا مواجه می‌شود که فصل گرما خطر همه گیری بیماری‌هایی مانند وبا و تب دنگی را در این کشور افزایش داده است؛ کشوری که زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی‎اش در طول پنج سال تجاوز آشکار ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان نابود شده و کمبود‌های زیادی را در این عرصه مشاهده می‌کند.

تازه‌ترین گزارش‌ها از یمن، از پنهانکاری در مورد آمار مبتلایان و جان باختگان بر اثر کرونا به ویژه در مناطق تحت کنترل ائتلاف سعودی حکایت دارد؛ خبری که درست بودنش آغاز بحرانی بهداشتی را در این کشور قطعی می‌کند.

ضمن اینکه عربستان در ادامه رویکرد استفاده از مزدوران آفریقایی در جنگ یمن، اقدام به وارد کردن ۸۰۰ تبعه سومالیایی به یمن کرده است؛ این افراد که در «الجوف» قرنطینه شدند، می‌توانند بمب شیوع کرونا در یمن شوند.
 
مقام‌های یمنی بر این باورند که ناتوانی عربستان در تامین مواد غذایی و امکان قرنطینه این افراد، سبب شیوع بیماری در شمال یمن خواهد شد.

چهار منبع نزدیک به موضوعات بهداشتی و کرونا در یمن در گفت و گو با رویترز اعلام کردند که شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا در این کشور به مراتب بیش از آماری است که تاکنون ارائه شده است.

اگرچه بخشی از مشکلات در ارائه دقیق آمارها، مربوط به کمبود‌های تجهیزاتی و کمبود کیت‌های تشخیصی است، اما گزارش‌ها از پنهانکاری مقامات در بخش‌های تحت کنترل ائتلاف سعودی حکایت دارند.
 
موج کرونا در این مناطق در پی شدت درگیری‌های جدایی طلبانه که منجر به کاهش اقدامات مقابله‌ای شده، افزایش یافته است.
نگرانی در مورد شیوع کرونا در یمن سبب شد تا سازمان‌های جهانی مانند سازمان ملل و نهاد‌های بشردوستانه در مورد پیامدهای ادامه درگیری‌ها در این کشور هشدار داده و خواستار توقف فوری آن شوند اما به نظر می‌رسد پایان درگیری‌ها در یمن با توجه به نقض مکرر آتش بس ادعایی و یکجانبه ائتلاف سعودی ناممکن باشد.

سازمان بهداشت جهانی تاکنون بار‌ها در مورد پیامد‌های شیوع کرونا در این کشور هشدار داده و اعلام کردند پیش بینی‌ها از ابتلای بیش از نیمی از شهروندان یمنی به کرونا حکایت دارند.
 
براساس این ارزیابی، احتمالا تا چندماه آینده ۱۶ میلیون یمنی اعم از زن و مرد و کودک به کرونا مبتلا می‌شوند.

براساس اطلاعات این سازمان، یمن تنها چهار آزمایشگاه و ۵۲۰ تختخواب بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) و ۱۵۴ دستگاه تهویه دارد.
 
سازمان بهداشت جهانی به تازگی هشدار داد «افزایش شمار مبتلایان می‌تواند مراکز درمانی یمن را تحت فشار قرار دهد.»

جنگ در یمن در پنج ساله گذشته مرگ ۱۰۰ هزار نفر را رقم زده و بدترین بحران بشردوستانه جهان را به زعم سازمان ملل موجه شده است؛ حدود ۲۴ میلیون یمنی معادل ۸۰ درصد مردم این کشور به کمک‌های غذایی وابسته هستند و حدود ۱۰ میلیون نفر نیز با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

حملات و یورش‌های مکرر عربستان و متحدانش به این کشور، سیستم‌های بهداشتی و درمانی یمن را ویران کرده و نفس‌های اقتصاد ضعیف فقیرترین کشور غرب آسیا را بریده است؛ ضمن اینکه کمک‌های غذایی و سوختی همچنان توسط ائتلاف به سرقت می‌روند.

برچسب ها: یمن انصارالله

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *