تشریح خدمات کرونایی سازمان بهزیستی برای سالمندان
وی افزود: بخشی از این افراد سالمندان و بخشی فرزندان ما هستند که ممکن است سرپرست موثر نداشته باشند بخشی هم افراد دارای معلولیت و یا بیماران روانی مزمن هستند. علاوه برآنها افراد دارای اعتیاد نیزدر مراکز نگهداری شبانه روزی و اقامتی ترک اعتیاد حضور داشتند که در مجموع ۸۰ هزار نفر از این عزیزان در دو هزار ۵۳۱ مرکز شبانه روزی نگهداری میشوند.
وی در خصوص اقدامات این سازمان در دوران شیوع بیماری کرونا در مراکز نگهداری سالمندان، افراد دارای معلولیت و مراکز اجتماعی و پیشگیری تحت پوشش بیان داشت: خوشبختانه پرسنل زحمت کش سازمان در این خصوص زود جنبیدند یعنی صدوراولین بخشنامه سازمان برای قرنطینه و حفظ شرایط مناسب مراکز برای گروههای آسیب پذیر یا افرادی که در معرض خطر بیشتری بودند همزمان شد با شرایطی که در چین بوجود آمد.
قرنطینه زود هنگام مراکز نگهداری
قبادی دانا در ادامه گفت: اقدامات و تمهیدات و دستورالعمل سازمان در ۲۷ بهمن سال گذشته تدوین و برآن تاکید شد ودر سوم اسفند ماه سال گذشته نیز یعنی یک روز بعد از انتخابات به مرحله اجرا درآمد.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه همزمان با دستورالعمل، مبالغی با سرانه برای هر نفر ۳۰ هزار تومان روی کارت تمام مراکز نگهداری شبانه روزی ما شارژ شدافزود: این امر ما را در قرنطینه کردن زود هنگام مراکزکمک کرد و موجب شد تا مراکز دستورالعملها را به نحو شایسته اجرا کرده و از ملاقاتها جلوگیری کنند حتی پرسنل بصورت تمام وقت حضور داشتند و ازورود پرسنل داوطلب جلوگیری بعمل امد و در نتیجه با استفاده از شرایط بهداشتی و علمی توانستند در کنترل بیماری موفق شوند.
به گفته وی، تقریباً ۷۰ دستورالعمل و بخشنامه مجزا برای هر کدام از مراکز در این مدت ارسال شد.
وی در ادامه خاطر نشان ساخت: یکی از مسائل مهم مورد بحث ما برای قطع زنجیره ابتلا مهدهای کودک بود. در این راستا فعالیت ۱۵ هزار مهدکودک تحت پوشش و بیش از هزار و ۶۰۰ مرکز توانبخشی روزانه تعطیل شد و مراکز شبانه روزی نیز با قرنطینه و رعایت نکات بهداشتی به فعالیت خود ادامه دادند چرا که معتقدیم درموضوع اپیدمی ها، درمان بحث دوم است وبحث پیشگیری و سرعت عمل اولویت دارد.
رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه در خصوص اینکه تست کرونای چه تعداد از افراد نگهداری شده در مراکز تحت پوشش مثبت و چه تعداد فوت شدند گفت: با تمهیداتی که انجام شد و با کمک همه خیرین که تصدی گری ۹۳ درصد فعالیتهای سازمان را برعهده دارند و با کمک بیش از ۲۰ هزار مادر یار، پدر یار، کودک یار، مددکار و پرستار و بهیار دراین سه ماه، تقریباً از ۲ هزار و ۵۳۱ مرکز ما تا امروز ۵۹ مرکز متاسفانه علیرغم همه تمهیدات اتخاذ شده به ویروس کرونا آلوده شدند که تقریبا دو درصد کل مراکز را شامل میشود.
۱۹۲ نفر از ۷۸۸ نفر مبتلا به کرونا بهبود یافتند
قبادی دانا افزود: از بین ۸۰ هزار نفراز افرادی که در مراکز نگهداری میشوند تست کرونای تعداد ۷۸۸ نفر مثبت شد که در واقع نرخ یک درصدی است.
وی ادامه داد:از این تعداد ۱۹۲ نفر بهبود یافتند و متاسفانه ۹۸ نفردر کل کشور در این سه ما به دلیل کرونا فوت شدند یعنی یک دهم درصد کل کسانی که در مراکز شبانه روزی نگهداری میشدند. اگر بخواهیم این آمار فوتی را مقایسه کنیم با کل آمار فوتی کشور ناشی از کرونا که تا دیروز ۶ هزار و ۷۳۳ فوت شدند، باید گفت که تعداد فوتی ما یک و چهار دهم درصد کل فوتیهای کشور با توجه به پر خطر بودن آنها بوده البته ۵۳ درصد این ۹۸ نفر سن بالای ۸۰ سال داشتند.
وی بیان داشت: حتی برای دقیق بودن آمار کل آمار فوتی را از ثبت احوال کشور استعلام کردیم و اسفند ۹۸ را با اسفند ۹۷ فارغ از بحران کرونا مقایسه کردیم که میانگین فوتیهای ما ۷ دهم درصد بود. همچنین فروردین ۹۹ هم را با فرودین ۹۸ مقایسه کردیم که در فروردین ۹۹، میانگین فوتیهای ۷۳ صدم درصد بود در حالیکه در فرودین ۹۸، ۷۵صدم درصد بوده است.