صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مراسم و اعمال لیالی قدر را چگونه در خانه برگزار کنیم؟

۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۲۰۲۹۶
همزمانی شیوع بیماری کرونا با فرارسیدن ماه مبارک رمضان محدودیت‌های زیادی را برای مردم در شب‌های پر فضیلت قدر بوجود آورده و حتی با وجود اینکه روز گذشته اعلام شد با حفظ و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مساجد و هیئات می‌توانند بازگشایی شوند، اما با وجود این فاصله گذاری قطعا جا برای تمامی علاقمندان جهت حضور در مراسم‌های جمعی وجود ندارد.

- همزمانی شیوع بیماری کرونا با فرارسیدن ماه مبارک رمضان محدودیت‌های زیادی را برای مردم در شب‌های پر فضیلت قدر بوجود آورده و حتی با وجود اینکه روز گذشته از سوی رییس سازمان تبلیغات اسلامی اعلام شد با حفظ و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مساجد و هیئات می‌توانند بازگشایی شوند، اما با وجود این فاصله گذاری و قوانینی که ستاد مبارزه با کرونا اعلام کرده است قطعا جا برای تمامی علاقمندان جهت حضور در مراسم‌های جمعی وجود ندارد.

در دستورالعمل وزارت بهداشت برای برگزاری مراسم شبهای قدر آمده است:

بر اساس این بخشنامه، اولویت برگزاری مراسم در فضای باز مساجد با رعایت فاصله حداقل یک متر بین افراد است. در صورت نبود فضای باز برگزاری مراسم در داخل شبستان مساجد با ۲۵ درصد ظرفیت به حالت صف نماز با رعایت فاصله حداقل یک متر می تواند انجام شود.

به همین بهانه طی این گزارش به راهنمایی شما برای داشتن شب قدری پر فضیلت آن هم در خانه خواهیم پرداخت:

***برنامه ویژه ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در شب‌های قدر

حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌رضا ارزانی در گفت‌وگو با پیرامون رویکرد ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در شب‌های قدر گفت: بازگشایی مساجد در ایام قدر تحت پروتکل وزارت بهداشت با حفظ و فاصله گذاری اجتماعی، زمینه را برای برگزاری عبادت جمعی فراهم ساخت اما برخی از افراد همانند کسانی که دارای بیماری‌ها زمینه‌ای و یا خاص هستند و یا سالمندان، کودکان و نوجوانان که همچنان نمی‌توانند به مساجد حضور یابند می‌توانند از برنامه‌های کانون فرهنگی مساجد به دو صورت مجازی خدمات دریافت کنند.

وی در همین راستا ادامه داد: خواندن دعا‌هایی همانند دعای جوشن کبیر به صورت مجازی برای علاقمندان ارائه می‌شود همچنین خواندن قرآن کریم به صورت آنلان و مجازی از جمله طرح‌های این کانون در شب‌های قدر محسوب می‌شود.

ارزانی به ارکان طرح ملی «راهکار» اشاره و تاکید کرد: ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از ابتدای ماه مبارک رمضان طرح راهکار را در دستور کار خود قرار داد تا به وسیله این طرح چه به صورت آنلاین و چه به صورت فیزیکی ارائه خدمات به علاقمندان داشته باشد این طرح در قالب ۱۴ برنامه خدمات فرهنگی را ارائه می‌کند، طرح ملی راهکار که مخفف کلمات ایمان، همدلی، کار و ایثار است در ماه مبارک رمضان امسال توانست حرکتی ارزشمند و تاثیر گذار را ایجاد کند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از کانون‌های فرهنگی مساجد کشور اینجا کلیک کنید


وی به رویکرد مساجد در ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: مساجد هم فعالیت‌های معنوی دارند و هم فعالیت‌های اجتماعی در کنار آن همراهی با پویش همدلی را با قدرت ادامه می‌دهند که این امر به پویایی جامعه کمک می‌کند از سوی دیگر پیوستن به پویش مومنانه همدلی و پویش‌هایی که از سوی ارگان‌های خاص همانند سپاه و یا آستان‌های مقدس ایجاد شده مد نظر قرار گرفته و افراد علاقمند می‌توانند از طریق سایت کانون به این پویش‌ها بپیوندد و تا علاوه بر حرکت در مسیر درست از موازی کاری‌ها جلوگیری شود.

ارزنی با اشاره به احیای مساجد به عنوان کانون فعال بین مردمی بیان کرد: مساجد در سراسر کشور به عنوان کانون‌های فرهنگی مطرح هستند و بسیاری از پویش‌ها در این مکان‌ها تقویت شده و پر قدرت مسیر خود را طی می‌کنند، مساجد در حوزه ارتقاء معنویت همواره سنگری ارزشمند برای عموم مردم هستند لذا پاسخگویی به شبهات نیز چه به صورت مجازی و از طریق مستقیم ارائه می‌شود، برگزاری عبادت نیز در شب‌های قدر با در نظر گرفتن فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی در صدر برنامه‌ها قرار گرفته است. اما کسانی که ناتوانی دارند و محدودیت‌های ویژه‌ای دارند نیز می‌توانند احیا و خواندن زیارت خود را با کمک حوزه مجازی و از طریق سایت کانون «فهما» پیگیری کنند.

وی سرمایه گذاری بر نسل جوان را رویکردی مهم و ارزشمند دانست و اظهار کرد: باید توجه داشت که کودکان و نوجوانان به عنوان آینده سازان کشور نقش مهمی در فرهنگ آینده و توسعه جامعه دارند و این امر غیر قابل انکار است لذا سرمایه گذاری برای این نسل به عنوان یک رویکرد مهم همواره مورد نظر کانون فرهنگی مساجد است، لذا برنامه‌های تاثیر گذار در این زمینه مد نظر قرار داده شده است. برگزاری برنامه‌های متعدد و در نظر داشتن کودکان و نوجوانان کمک می‌کند فضای ارزشمند برای رشد جامعه ایجاد شود و ما را در ابتدا به سمت خودسازی و جامعه پردازی و در نهایت به سمت تمدن نوین اسلامی سوق می‌دهد.

ارزانی در مورد برنامه‌های شب شهادت «امیرالمومنین (ع)» اشاره و خاطرنشان کرد: بارگذاری سرود‌هایی به مناسبت شهادت «امیرالمومنین (ع)» در این ایام و یا نمایش‌هایی که در کانون‌های فرهنگی مساجد برگزار می‌شود همچنین فیلمبرداری از برخی آداب و رسوم مناطق خاص کشور در شب شهادت «امیرالمومنین (ع)» از سوی علاقمندان در سامانه مورد توجه است این فیلم‌ها بر اساس تعداد بازدید‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته و امتیاز دهی می‌شوند  و در نهایت جوایزه ارزنده‌ای به افراد داده می‌شود.

***برنامه هیئت‌های آنلاین در شب‌های قدر

* آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) ـ پخش زنده
سخنران: حجت‌الاسلام قاسمیان
مدیحه‌سرایی: حسن شالبافان و امیر نعیمی
زمان: شب‌های قدر از ساعت ۲۱:۴۵
پخش زنده از شبکه پنج سیما

* امامزاده صالح (ع) ـ پخش زنده
مناجات‌خوانی: محمدرضا طاهری و حسین طاهری
زمان: شب‌های قدر از ساعت ۲۴
پخش زنده از صفحه اینستاگرام NOORIEH_LIVE


* هیأت رایةالعباس (ع) ـ پخش زنده

مناجات‌خوانی: محمود کریمی
زمان: شب‌های قدر از ساعت ۲۴
پخش زنده از سایت fotros.ir

* مهدیه تهران - پخش زنده
قرائت دعا: رضا طاهری و حجت‌الاسلام علی‌اصغر ذوالفقاری
سخنران: حجج الاسلام سیدمهدی شجاعی و سیدحسین مومنی
زمان: شب‌های قدر از ساعت ۲۲
پخش زنده از سایت mahdiehtehran.ir/live

* هیأت عبدالله بن‌الحسن (ع) ـ پخش زنده
مدیحه‌سرایی: حنیف طاهری
زمان: شب‌های قدر از ساعت ۲۴
پخش زنده از سایت www.GHORB.ir/live و صفحه اینستاگرام Ghorb_ir

* مصلای بزرگ بابل - پخش زنده
سخنران: حجت‌الاسلام مهدوی ارفع
مدیحه‌سرایی: محمدرضا بذری و جبار بذری
پخش زنده از صفحه اینستاگرام beytozahra.tv

* امامزاده پنج تن (ع) ـ پخش زنده

زمان: شب‌های قدر از ساعت ۲۴
پخش زنده از صفحات اینستاگرام hasan_rabieyan، e5tanlavizan و taranom.quran

* هیأت متوسلین به حضرت علی اصغر (ع)ـ  پخش زنده

سخنران: حجت‌الاسلام شریعت‌زاده
مدیحه‌سرایی: مهدی غیاثی و سعید هدایتیان
زمان: از سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه به مدت ۵ شب از ساعت ۲۳
پخش زنده از صفحه اینستاگرام motevaselin

* هیأت پیرعطاء ـ پخش زنده
سخنرانی: یدالله بهتاش
مناجات‌خوانی: حامد سهندی
زمان: شب‌های قدر از ساعت ۲۳:۳۰
پخش زنده از کانال تلگرام pirata1290

***معرفی و اعلام ویژه برنامه‌های شبکه‌های مختلف سیما در شب‌های قدر 

- طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی سیما؛ در شب‌های قدر و شهادت حضرت علی (علیه السلام)، شبکه‌های مختلف سیما مراسم لیالی قدر را از اماکن مختلف مذهبی کشور همچون «حرم مطهر امام رضا (علیه السلام)»، «حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)»، «حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام)»، «حرم مطهر امام خمینی (رحمت الله علیه)»، «حسینیه همدانی ها» و «بیمارستان بقیه الله (عجل الله تعالی فرجه الشریف)» را پوشش خواهند داد.

شبکه یک سیما در شب‌های قدر با برقراری ارتباط با «مشهد مقدس» و «حرم امام رضا (ع)»، دعای جوشن کبیر را از بارگاه «ثامن‌الحجج (ع)» برای عزاداران امام اول شیعیان (ع) پخش می‌کند.

براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته مراسم شب نوزدهم و اولین شب از لیالی قدر حوالی ساعت ۲۳:۱۰ با پخش دعای جوشن کبیر با نوای «محمدرضا غلامرضازاده»، مرثیه سرایی «رضا نریمانی» و سخنرانی «آیت الله سیداحمد علم الهدی» همراه خواهد بود. در شب شهادت امیرالمومنین علی (ع) مراسم ویژه احیا با پخش قرائت دعای جوشن کبیر با نوای «مهدی سروری» و سخنرانی «حجت الاسلام ناصر رفیعی» همراه است.

در سومین شب لیالی قدر، مراسم احیا با پخش قرائت دعای جوشن کبیر با نوای حجت الاسلام مهدی شجاع و مداحی میثم مطیعی همراه خواهد بود. سخنران شب بیست و سوم ماه رمضان هم «حجت الاسلام و المسلمین صدیقی» است.

شبکه دو سیما مراسم شب‌های قدر و شهادت مولی الموحدین علی ابن ابی طالب (ع) را از قم و «حرم حضرت معصومه سلام الله علیها» برای روزه داران و عزاداران پخش می‌کند.

در شب نوزدهم «حجت الاسلام والمسلمین رفیعی» به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت و عزادارای مولای متقیان با مداحی «میثم مطیعی» پخش می‌شود.

در بیست و یکم رمضان هم «حجت الاسلام سعیدی» سخنران خواهد بود و مداحی شهادت امام عاشقان علی علیه الاسلام را «حیدرزاده» برای عزاداران از «حرم حضرت معصومه (س)» انجام خواهد داد.

شنبه شب بیست و سوم رمضان هم «حجت الاسلام سیدمهدی میرباقری» در وصف مولای متقیان سخنرانی خواهد کرد.

شبکه سه سیما همراه با دیگر شبکه‌های تلویزیون در شب‌های شهادت امام عاشقان به «حسینیه همدانی ها» در تهران می‌رود و اعمال شب‌های قدر و شهادت مولای متقیان علی (ع) را از این حسینیه پخش خواهد کرد. دعای جوشن کبیر و مراسم به سرگرفتن را شب زنده داران و روزه داران با صدای «شیخ حسین انصاریان» خواهند شنید.

شبکه چهار سیما هم مراسم لیالی قدر و عزادارای شهادت امام علی علیه السلام از «مسجد مقدس جمکران قم» برای مومنان خداجوی و عزاداران امام اول شیعیان پوشش خواهد آمد.

«حجت الاسلام والمسلمین عالی» در شب نوزدهم از «مسجد جمکران قم» در باب منزلت و شان ایام قدر برای شب زنده داران به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت. مداح شب نوزدهم هم «عباس حیدرزاده» است.

در شب شهادت امام علی علیه الاسلام شب زنده داران پای صحبت‌های «حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری» خواهند نشست. مداحی برای سوگواری شهادت حضرت امیر (ع) را «حسن شالبافان» انجام می‌دهد.

شب زنده داران و مومنان خداجوی در شب بیست و سوم ماه رمضان هم از سخنان «حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین مومنی» بهره‌مند خواهند شد و «محمدرضا غلامرضا زاده» دعای جوشن کبیر را قرائت می‌کند.

شبکه پنج سیما هم مراسم معنوی شب‌های قدر و شهادت امیرمومنان را از «حرم عبدالعظیم حسنی» در شب‌های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه رمضان پخش می‌کند.

«حجت الاسلام والمسلمین قاسمیان» سخنران نخستین شب قدر از «حرم عبدالعظیم حسنی (ع)» است و دعاخوانی این شب گرانقدر را آقایان «شالبافان» و «زین العابدین» انجام می‌دهند.

در شب بیست و یکم رمضان «حجت الاسلام والمسلمین سید حمید میرباقری» سخنرانی می‌کند و آقایان «زین العابدین» و «محمدرضا غلامرضازاده» هم مراسم دعاخوانی و مناجات خوانی را انجام می‌دهند.

در شب بیست و سوم رمضان سخنران «حجت الاسلام والمسلمین رفیعی» است و قرائت دعا و مناجات با نوای «شالبافان» و «زین العابدین» خواهد بود.

شبکه آموزش سیما هم با برقراری ارتباط با «حرم مطهر امام خمینی (ره)» در کنار روزه داران و عزاداران امام مهربانی ها، مراسم شب‌های قدر را پوشش خواهد داد.

«حجت الاسلام والمسلمین هاشمیان» سخنران شب‌های قدر از «حرم مطهر امام خمینی (ره)» است که از شبکه آموزش پخش می‌شود. مداحی در شب ضربت خوردن امام علی (ع) مصادف با شب نوزدهم ماه رمضان را «سید محمد علی سادات رضوی» و «حمید رمضان پور» برای عزاداران امام متقیان علی (ع) برگزار می‌کنند.

مداحان شب بیست و یکم رمضان «احمد شربیانی» و «خلف زاده» و در شب بیست و سوم «منصوری (اصفهانی)» و «حمید رمضان پور» هستند که از حرم مطهر امام راحل (ره) پخش می‌شود.

«کربلای معلی» سرزمین عاشقان حسین در شب‌های قدر و شهادت امام اول شیعیان رنگ و بویی دیگر دارد. دوربین‌های شبکه قرآن و معارف سیما در شب‌های نوزدهم و بیست و سوم را از «کربلای معلی» مراسم سوگواری و عزاداری مولی الموحدین را با سخنرانی آیت الله صدیقی و قرائت دعای افتتاح با نوای سعید حدادیان و مداحی میثم مطیعی، مهدوی نژاد، مجتبی رمضانی، سید رضا نریمانی و مهدی رسولی از دیار عاشقان برای هموطنان روزه دار پخش می‌کند.

همچنین این شبکه در شب بیست و یکم از امامزاده صالح (ع) سخنرانی حجت الاسلام رییسی را پوشش می‌دهد.

شبکه افق هم در شب‌های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه رمضان از «مصلی امام خمینی (ره)» مهمان منازل مومنان خواهد بود و مراسم شب‌های قدر و احیاء و قرآن به سر گرفتن را پخش می‌کند.

«حجت الاسلام والمسلمین پناهیان» مهمان شبکه افق است که سخنان خود را در شب‌های قدر از «مصلی امام خمینی (ره)» برای علاقه‌مندان ایراد خواهد کرد.

شبکه افق همچنین در شب نوزدهم رمضان از مداحان «احمد واعظی» و «احمد نیکبختیان» برای مداحی و مرثیه سرایی به مناسب ضربت خوردن مولای متقیان علی علیه السلام دعوت کرده است.

در شب بیست و یکم رمضان «احمد واعظی» و «امیر عباسی» و در شب بیست و سوم رمضان هم «سادات رضوی» و «محمد حسین پویانفر» مداحی خواهند کرد.

«علیرضا سبحانی» و «حسین یزدان پناه» هم مراسم مناجات و دعاخوانی را در شب‌های قدر از «مصلی امام خمینی (ره)» برگزار می‌کنند.

«بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج)» از دیگر مکان‌هایی است که شبکه سلامت مراسم شب‌های قدر و شهادت امام علی (ع) را از کنار مدافعان سلامت برای شب زنده داران پخش می‌کند.

*** چگونه اعمال شب قدر ۱۹ رمضان را در خانه بجا بیاوریم؟
 
اولین شب از شب‌های قدر است و شب قدر همان شبی است که در تمام سال شبی به خوبی و فضیلت آن نمی‌رسد و عمل در آن بهتر است از عمل در هزار ماه و در آن شب تقدیر امور سال رقم می‌خورد و ملائکه و روح که اعظم ملائکه است در آن شب به اذن پروردگار به زمین نازل می‌شوند و به خدمت امام زمان علیه‌السلام مشرف می‌شوند و آنچه برای هر کس مقدر شده است بر امام علیه السلام عرض می‌کنند.

اعمال شب قدر بر دو نوع است: یکی آن که در هر سه شب انجام می‌شود و دیگر آن که مخصوص هر شبی است.
 
اعمال شب نوزدهم:
 
 ۱ - صد مرتبه "اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه".
 
 ۲ - صد مرتبه " اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ".
 
 ۳ - دعای "یا ذَالَّذی کانَ... " خوانده شود.

 ۴ - دعای " اَللّهَمَّ اجعَل فیما تَقضی وَ... " خوانده شود.
 

برچسب ها: اخبار فرهنگی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *