شاهزادگان سعودی در صف زندان؛ پاکسازی دسته جمعی مخالفان «بن سلمان»
نگرانی نهادهای حقوق بشری در مورد وضعیت سلامتی و سرنوشت زندانیان در عربستان تشدید شده است.
به گزارش «میدل ایست آی»، انتشار و حذف توییتی در مورد وضعیت جسمی «محمد بن نایف»، توسط اداره کل زندانهای عربستان، سبب شد تا موضوع شاهزادههای سعودی زندانی و سرنوشت آنها بار دیگر وارد مرکز مباحث در مورد این کشور شود.
هرچند اداره کل زندانهای عربستان، انتشار و حذف توییت مذکور را به عملیاتی هکری ربط داده و بر مجازات عاملان آن تاکید کرد، اما شمار بالای شاهزادههای زندانی سعودی و اقدامات «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، در پاکسازی دسته جمعی مخالفان سبب نگرانی شده است.
برخی از کارشناسان از این اقدام اداره کل زندانها آن هم تنها یک روز پس از ابراز نگرانی دیده بان حقوق بشر در مورد سرنوشت «فیصل بن عبدالله»، دیگر شاهزاده سعودی، به عنوان مقدمهای برای روند قتل وی در زندان یاد کرده و سایر شاهزادهها را نیز در این مسیر میبینند.
«فیصل بن عبدالله»، از محل سکونت خود در شمال شرق ریاض و در زمان قرنطینه بازداشت شد.
«بسمه بنت سعود»، یک شاهزاده دیگر سعودی است که ماه گذشته برای اولین بار پس از یک سال غیبت از زندان صحبت کرد.
وی خواستار آزادی خود از زندان بود و هشدار داده بود که در آستانه مرگ قرار دارد.
«محمد بن نایف» که از اواخر دهه ۱۹۹۰ فعالیت خود در زمینه امنیتی را آغاز کرد، در سال ۲۰۱۵ به ولیعهدی عربستان رسید اما در سال ۲۰۱۷ با انتخاب «محمد بن سلمان» به این سمت، جایگاه خود را از دست داد.
وی از زمان برکناری از این سمت، اجازه سفر نداشته و دستیاران و تلفن همراه خود را از دست داد.
پیشتر «دیوید هرست»، سردبیر «میدل ایست آی» در گزارشی نوشته بود، «بن سلمان»، تلاش دارد تا در نشست گروه ۲۰ که نوامبر سال جاری برگزار میشود، خود را به عنوان پادشاه عربستان معرفی کند.
وی بر این باور است که وقوع این امر در زمان حیات پدرش مشروعیت بیشتری به سلطنتش میبخشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *