توکلیان: هر زمان کشتی قانونمند بوده نتیجه گرفته/ فدراسیون باید پای چرخه انتخابی بایستد
وی ادامه داد: طی روزهای گذشته رییس فدراسیون جلساتی را با بزرگان کشتی در این زمینه و برای قانونمند شدن نحوه انتخاب ملیپوشان برگزار کرده که کار بسیار خوبی بود. البته ابتدا باید دید هدف از این طرح جدید چیست؛ متاسفانه نه تنها کشتی بلکه مجموعه ورزش ما نتیجه گراست. در گذشته هم انتخابی برگزار میشد و در نهایت شاهد نوعی ترکیب از تشخیص فنی مربیان و نتایج انتخابی بودیم.
*قانونمند شدن کشتی حرکت بسیار پسندیدهای است
مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد گفت: اگر فدراسیون میخواهد این چرخه را اجرایی کند باید پای آن بایستد؛ شاید در سالهای ابتدایی نتیجه ندهد و نتوانیم نتیجه لازم را بگیریم، اما قطعا نتایج مثبتی در بر خواهد داشت. کشورهایی مانند آمریکا و روسیه سالهاست این روش را اجرا میکنند، بخصوص آمریکاییها که در شروع راه نتایج مناسبی نگرفتند، اما حالا میبینیم که در تمام ردههای سنی مدعی هستند و نتیجه آنرا گرفتند.
توکلیان افزود: نباید در این مسیر تنها با واژهها بازی شود بلکه نیازمند طرحی عملیاتی هستیم. تمام کشتیگیران بدانند باید به قانون احترام بگذارند. قانونمند شدن کشتی حرکت بسیار پسندیدهای است چرا که یک کشتیگیر که در شهرهای دورافتاده هم زندگی و تمرین میکند با قانونمند شدن میداند که از چه طریقی شانس رسیدن به دوبنده تیم ملی را دارد.
*در گذشته کشتیگیرانی که مدال میگرفتند تا سالها بیمه بودند
دارنده مدال نقره جهان تصریح کرد: هر زمانی که کشتی قانونمند بوده نتیجهاش را هم گرفته است و برعکس هم بوده. در گذشته کشتیگیرانی که مدال میگرفتند تا سالها بیمه بودند و از حاشیه امنیت برخوردار بودند کشتیگیرانی زیادی داشتیم که با مدالهای جهانی و المپیک راحت به تیم ملی میرسیدند. نمیگویم شایسته نبودند؛ قطعا بودهاند، اما قانونمند و عدالت محور نبوده است.
وی ادامه داد: اگر قرار است انتخابی قانونمند شود باید به آن عمل هم شود و مهمتر از هر چیزی اجرای کامل قانون است.
*مدیریت در ورزش ما سلیقهای است
مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد در خصوص مشکلات این طرح عنوان کرد: قطعاً هیچ طرحی خالی از ایراد نیست، اما بازهم اقدام ارزشمندی است و میتوان گام به گام نقایص آنرا در طول سال برطرف کرد. از مزایای این طرح این است که شاید یک کشتیگیر صفر نتواند ظرف یکسال به ۱۰۰ برسد، اما با تعریف مسیر مشخص و تعریف شده ممکن است بعد از ۲-۳ سال به نتیجه برسد.
توکلیان تصریح کرد: متاسفانه وقتی المپیک ریو تمام شد به فکر المپیک توکیو نبودیم و در این میان تنها به استعدادهای خودجوش و خودرو بسنده کردیم و به دنبال سازندگی و پشتوانهسازی نرفتیم. یکی از دلایلش هم این است که مدیریت در ورزش ما سلیقهای است.
*چرخه یا اجرا نشود یا کامل اجرا شود
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به در پیش بودن المپیک زمان برای اجرای این چرخه مناسب است یا نه عنوان کرد: مشکلی ندارد و فدراسیون باید پای اجرای آن بایستد. همه جای دنیا عبور از چراغ قرمز جریمه و هزینه دارد، اما گاهی اوقات و در مواقع مرگ و زندگی باید از چراغ قرمز عبور کرد و هزینهاش را داد.
مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد در خصوص اینکه اعضای کادر فنی نسبت به محدود شدن اختیاراتشان در این چرخه معترض هستند، عنوان کرد: این واقعیت را باید قبول کنیم که ما یا باید به اختیارات سرمربی احترام بگذاریم یا به قانونمندی. کشتی با رشتههای دیگر فرق دارد، هیچ مربی که خودش سختی وزن کم کردن و کشتی گرفتن را چشیده است حاضر نیست حق کسی را ضایع کند. البته نفراتی هم بودهاند که در داخل کشور قهرمان میشدند، اما در مسابقات برون مرزی ضعیف ظاهر میشدند که این موضوع هم نیازمند آسیب شناسی است. در نهایت معتقدم این چرخه یا نباید اجرا شود و یا کامل اجرا شود و فدراسیون پای اجرای آن بایستد.