صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرز تهیه آش دوغ سنتی و خوشمزه

۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۲:۰۱
کد خبر: ۶۱۹۹۰۵
آش دوغ یکی از آش‌های قدیمی و سنتی کشورمون همانند آش رشته است و طعم آن واقعا لذیذ و خوشمزه است.  آش دوغ معمولا با دوغ ترش و محلی درست می‌شود، اما با این حال در شهر‌های اردبیل، ارومیه، شیراز، تبریز، یاسوخ، مازندان و  بختیاری‌ها با دستور پخت مختلفی طبخ می‌شود.

- آش دوغ یکی از آش‌های قدیمی و سنتی کشورمون همانند آش رشته است و طعم آن واقعا لذیذ و خوشمزه است. آش دوغ معمولا با دوغ ترش و محلی درست می‌شود، اما با این حال در شهر‌های اردبیل، ارومیه، شیراز، تبریز، یاسوخ، مازندان و بختیاری‌ها با دستور پخت مختلفی طبخ می‌شود. دستور پختی که ما در این پست برای شما آماده کرده ایم از مرسوم‌ترین و خوشمزه روش پخت آش دوغ در ایران می‌باشد.

مواد مورد نیاز برای پخت آش دوغ

برنج  ۱ پیمانه
دوغ  ۲ لیتر
سیر  ۲ عدد
نخود  ۲۵۰ گرم
سبزی آش  ۷۰۰ گرم
نخود  ۲۵۰ گرم

طرز تهیه آش دوغ

ابتدا نخود را از شب قبل از آماده کردن آش دوغ در کاسه‌ای بزرگ می‌ریزیم و تا روی آن آب می‌گیریم و ۲ الی ۳ بار آب آن را بیرون می‌ریزیم و مجددا آب روی نخود‌ها می‌گیریم تا هم خیس بخورند و هم نفخ آن‌ها از بین برود. نخود را با آب سرد می‌شوییم و آبکش می‌کنیم در قابلمه‌ای (که آش دوغ را در آن می‌خواهیم تهیه کنیم) می‌ریزیم و روی آن آب می‌گیریم واجازه می‌دهیم تا نخود خوب مغز پخت شود. پس از پخت کامل نخود زیر شعله را کم می‌کنیم و در قابلمه‌ای کوچک آب می‌ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم.

حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب زود به جوش بیاید و آنگاه برنج را می‌شوییم و داخل آب در حال جوش می‌ریزیم و پس از مدتی امتحان می‌کنیم ببینیم برنج کاملا پخته یا نه اگر پخته بود آبکش می‌کنیم و به قابلمه نخود اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را بر می‌داریم و کمی نمک می‌ریزیم (باعث می‌شود سبزی را که اضافه می‌کنیم رنگش کم‌تر تغییر کند) و سپس سبزی آشی که از قبل آماده کرده ایم (شامل تره، جعفری و شوید که به طور یکسان در آش استفاده می‌شود) را به آش می‌افزاییم و مواد را مخلوط می‌کنیم.

همچنان درب قابلمه را نمی‌گذاریم، چون در رنگ سبزی تاثیر دارد و آن را کدر می‌کند. تا پخت سبزی آش ما اب زیادی در آش نمی‌بینیم، چون تبخیر می‌شود و قصد داریم دوغ اضافه کنیم پس نیاز به داشتن آب نیست. پس از پخت سبزی آش دوغ را کم کم اضافه می‌کنیم.

مداوم می‌زنیم تا کاملا مواد مخلوط شوند. (اگر دوغ محلی در دسترس شما نیست می‌توانید از دوغ گازدار پاستوریزه استفاده کنید) درب قابلمه را به هیچ عنوان نمی‌گذاریم، چون ممکن است باعث بریدن دوغ شود. پس از گذشت ۱۵ دقیقه که دوغ را اضافه کردیم فلفل و نمک آش را می‌چشیم. اگر نیاز بود مجددا می‌افزاییم.

سیر‌ها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و نگینی ریز ریز خرد می‌کنیم و در زمان سرو آش دوغ به آن اضافه می‌کنیم. حتما در کنار این آش یک نوشیدنی شیرین نیز نوش جان کنید تا سیرو دوغ موجود در آن باعث افت فشار خون شما نشود.


برچسب ها: غذا پخت غذا آش آشپزی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *