صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیازمند حرکتی جمعی در اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب هستیم

۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۸:۵۷
کد خبر: ۶۱۹۸۹۰
عضو کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت: وقتی ما از فرهنگ‌سازی حرف می‌زنیم نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش و بسیاری از نهاد‌ها به میان می‌آید یعنی ما نیازمند این هستیم که برای اشاعه عفاف و حجاب یک حرکت جمعی صورت گیرد.

رضا لاجوردی در گفت‌وگو با ، پیرامون موضوع تولید البسه زنانه با الگوهای غربی گفت: از نظر من این مقوله بحثی کاملاً فرهنگی است، برخی می‌گویند که این طراحی‌ها از خارج از کشور نشات می‌گیرد اما این را نباید فراموش کنیم که این مانتو‌ها اتفاقا داخل کشور تولید و عرضه می‌شوند، یعنی اگر طراح آن را طراحی می‌کند شاید الگوی غربی داشته باشد اما آن طراح چرا باید به جای طراحی های داخلی به الگوبرداری از الگوهای غربی دست بزند.

وی در همین راستا ادامه داد: اکثر این مانتوهای جلوباز توسط طراحان داخلی طراحی می‌شوند، مهم این است این طراحان چرا ذهنشان به الگوهای غربی گرایش دارد و جدا از آن، چرا این اتفاق به راحتی در حال وقوع است، به عقیده من این مبحث کاملاً فرهنگی است و تنها از طریق فرهنگسازی می‌توان در مقابلش ایستاد.

وی فرهنگسازی را مهمترین عامل در موفقیت رسیدن به طراحی لباس اسلامی دانست و تاکید کرد: کارگروه ساماندهی مد و لباس از سمت خود تلاش های فراوانی را برای اشاعه البسه اسلامی انجام داده است، به عنوان مثال در بحث روسری دقت بالایی در انتخاب طراح داشته‌ایم و همینطور در بحث مانتو کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور قطعاً مانتوهایی که با فرهنگ اسلامی کشور همسو هستند را حمایت می‌کند.

وی در همین رابطه ادامه داد: من اعتقادی به برخورد سلبی با متخلفان ندارم زیرا معتقدم جلوگیری تولید البسه ناهنجار نیازمند کارشناسی و فرهنگسازی است، کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در حد تکلیف برخورد سلبی هم داشته اما اگر قرار بر برخورد سلبی و نظارت باشد باید نهادهای مختلفی با یکدیگر همکاری کنند. 

این طراح حوزه البسه اسلامی پرداختن به مسئله فرهنگی در پدیده حجاب را مهم خواند و اضافه کرد: متاسفانه فرهنگ گاهاً دچار کج سلیقگی شده و هر شخص خواسته و سلیقه خودش را اعمال می‌کند، حال کارگروه مد و لباس باید تمامی مشکلات سالیان سال فعالیت در عرصه پوشاک را برطرف کند، این اتفاق بدون شک یک شبه رخ نخواهد داد.

وی حل مشکل پخش مانتوهای جلوباز را منوط به همکاری با نهادهای مرتبط در پدیده فرهنگ دانست و اظهار کرد: نمی‌توان اسم نهاد خاصی را گفت و آن را مسئول حل مشکلات عفاف و حجاب دانست، وقتی ما از فرهنگ‌سازی حرف می زنیم نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش و بسیاری از نهادها به میان می‌آید یعنی ما نیازمند این هستیم که برای اشاعه عفاف و حجاب یک حرکت جمعی صورت گیرد.

لاجوردی در همین رابطه خاطرنشان کرد: ما شاید نتوانیم ذهن طراحی که امروز در داخل کشور مانتوی جلو باز را طراحی می‌کند را عوض کنیم زیرا وی دیگر به الگوهای داخلی و اسلامی پای‌بند نیست اما می توانیم با فرهنگ سازی در مقوله عفاف و حجاب در کودکان و نوجوانان به نوعی سرنخ و منشا را اصلاح کنیم، مشکلات مقوله حجاب با آمار و ارقام حل نمی‌شود بلکه به برنامه ریزی دقیق و هدفمند نیاز دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *