صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سخنگوی دولت: حضور دانش‌آموزان در مدارس از ۲۷ اردیبهشت اختیاری می‌شود

۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۲:۴۱
کد خبر: ۶۱۹۸۶۷
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
سخنگوی دولت گفت: تصمیم گرفتیم از ۲۷ اردیبهشت کلیه مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی شوند، اما حضور هیچ دانش آموزی اجباری نخواهد بود.

علی ربیعی امروز در یک نشست خبری با حضور تعداد کمی از رسانه‌های از پیش تعیین شده، با اشاره به سناریوهایی که برای مواجهه با کرونا پیش رو بوده است، گفت: سناریو با مداخله حداقلی، با مداخله متوسط به سمت خوب، با مداخله سنگین، سخت گیری حداکثری و یا همان سناریوی قرنطینه پیش روی ما بود.

وی با بیان اینکه براساس گزارشی که از ستاد ملی مدیریت کرونا ارائه شد اگر سناریوی اول را انتخاب می کردیم با متوسط ۱۱ هزار فوتی روبرو می‌شدیم، افزود: در سناریوی دوم ۳۳ هزار و در سناریوی سوم ۱۸ هزار فوتی روبرو می‌شدیم و در چهارمی با ۱۱ هزار و در پنجم عدد کمتری پیش بینی شده بود و ما بین سناریوی ۴ و ۵ را انتخاب کردیم. در روز‌هایی به سمت سختگیری‌های زیادی حرکت کردیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد:  به طور کل انتخاب سناریوی مناسب، آماده بودن کادر بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها و به موقع آماده شدن تجعهیزات کمک کرد، تعداد مرگ و میر هموطنان مان بر اثر کرونا از نرم‌های جهانی هم پایین تر باشد. 

وی با اشاره به اینکه قطعا هنوز باید راستای اجرای سناریوی چهارم حرکت کنیم، گفت: در شهر‌های سفید به سمت سناریو‌های پایین‌تر می‌رویم، در جا‌هایی که احساس کنیم ۱۴ روز متوالی عدد ما عدد مناسبی است به سمت سناریو‌های پایین‌تر خواهیم رفت. کماکان رصد‌ها ادامه دارد و از مردم می‌خواهیم که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

ربیعی گفت: رمز موفقیت ما در پیشگیری و کنترل بیماری در به خطر نیفتادن سلامت جامعه و از طرف دیگر نیفتادن به ورطه فقرو بیکاری در سایه رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی است، این مهم نیازمند یک همکاری همگانی است؛ یک جنبش همگانی و همکاری برای مراعات است، اعتماد برای این است آنچه مسئولان و متخصصان ما می‌گویند را آوضعیت عادی شده است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: متاسفانه در خوزستان شاهد افزایش بیش از سه روز متوالی در تعداد مبتلایان ابتلا و فوت بر اثر کرونا بودیم و در هرجا اینگونه باشد نشان می‌دهد، پروتکل‌ها رعایت نشده است. شاخص‌های آماری نشان می‌دهد استان خوزستان زیر ۵۰ درصد مراعات وهمکاری در پروتکل‌های بهداشتی وجود داشته است و به نظر من این یک نشان برای سایر شهر‌ها است که با عدم رعایت پروتکل ها، جان افراد به خطر می‌افتد.

ربیعی با اشاره به تصمیمات جدید دولت گفت: به وزارت ورزش و جوانان ماموریت داده شد، ورزش‌های غیر تجمعی را بررسی و به ستاد بیاورد. همچنان برگزاری تجمعات ممنوع است.

وی با بیان اینکه مدارس ما هیچگاه تعطیل نشدند، گفت: ستاد ملی کرونا بر گسترش زیرساخت‌های موجود و تداوم فعالیت‌های آموزش مجازی تاکید کرد. آموزش تعاملی در کنار آموزش صداوسیما دو کار مکمل هم بودند و نباید این زیر ساخت به وجود امده را کنار بگذاریم و باید این را تقویت کنیم.

سخنگوی دولت تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی از دانش آموزان ما به امکانات اینترنتی دسترسی نداشتند و ممکن بود از آموزش عقب بمانند باید فکری برای آن‌ها می‌شد، بحث آموزش‌های غیر نظری هم مطرح بود که برای آن‌ها باید فکری می‌شد و بخصوص در مقاطع تحصیلی بالا نیاز به گفتگو تعامل با معلمان احساس می‌شد لذا ما بجز مدارس کودکان استثنایی که برای آن‌ها تدابیر دیگری اندیشیده می‌شود، تصمیم گرفتیم از ۲۷ اردیبهشت کلیه مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی شوند، اما حضور هیچ دانش اموزی در آن‌ها اجباری نخواهد بود.

وی افزود: دانش آموزان می‌توانند روز‌هایی از هفته را با دروس خاصی انتخاب کنند و به مدرسه بروند و خانواده‌هایی که فکر می‌کنند در منزل می‌توانند جبران تحصیلی داشته باشند، هیچ نیازی به حضور فرزندانشان در مدرسه نخواهندبود.

ربیعی عنوان کرد: برای زمان بازگشایی دانشگاه‌ها نیز در این جلسه یه تصمیمی نرسیدیم وقرار شد برای هفته آینده درباره دانشگاه‌ها تصمیم جدید اتخاذ کنیم. به نظر می‌رسد الگوی آموزش و پرورش برای دانشگاه‌ها نیز تاحدودی کارگشا باشد؛ بخصوص در جا‌هایی که نیاز به کارگاه و دروس عملی است، اما در آموزش عالی موضوع خوابگاه هم بسیار مهم است و باید بررسی شود.

سخنگوی دولت گفت: کلیه مساجد و هیئت‌های مذهبی واز سوی دیگر رستوران‌ها و آرایشگاه‌ها و برخی صنوف دیگر بعد از ماه رمضان به صورت تدریجی باز می‌شوند گرچه در برخی مناطق سفید این مراکز با رعایت پروتکل‌ها باز شده است.

وی با بیان اینکه دولت در آستانه شب‌های قدر برای برگزاری مراسم معنوی در این شب‌ها دغدغه دارد، گفت: برنامه این است که با همکاری وزارت کشور، صداوسیما و وزارت بهداشت تدبیری شود که با جمعیتی محدود در مراکزی محدود، مراسم دعای شب قدر برگزار شود با پخش زنده در این اماکن، مردم از برکات این شب‌ها استفاده کنند.
 
 تبادل زندانی بین ایران و آمریکا، نیازی به میانجیگری و مذاکره ندارد
وی در پاسخ به سوالی درباره موضع اخیر خود درباره آزادی گروگان‌های ایرانی محبوس در زندان‌های آمریکا که برخی رسانه‌های خارجی آن را دلیلی بر موافقت ایران با مذاکره برداشت کرده بودند، گفت: آنچه درباره تبادل زندانیان مطرح کردم، ناظر به همان پیشنهاد دو سال قبل دکتر ظریف بود. ایشان گفته بود که آمادگی تبادل زندانیان با همه کشور‌ها و نه فقط با آمریکا را داریم.

ربیعی ادامه داد: تصمیم گیری و مجاب شدن طرفین برای آزاد سازی و تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی، نیازی به میانجیگری و مذاکره ندارد. اگر عزم و اراده برای این کار باشد، فرآیند انجام آن از طریق دفتر حفاظت منافع که من قبلا هم اعلام کردم سوئیس است و از گذشته هم سابقه انجام این کار‌های اداری را دارد، صورت می‌گیرد.
 
تدابیر دولت برای حفظ سرمایه مردم دربازار بورس
وی در پاسخ به سوالی درباره تدابیر دولت برای حفظ سرمایه مردم دربازار بورس نیز گفت: این بازار پیچیدگی خاصی ندارد و افرادی که می‌خواهند سهم خود را بفروشند، می‌توانند به سادگی به شرکت‌های کارگذاری مراجعه کنند و افرادی هم که می‌خواهند سرمایه گذاری کنند به سادگی اقدام کنند. ۳۶ شرکت درجه یک بورسی کشور انتخاب شدند و مشمولان می‌توانند براساس ضوابط و دستورالعملی که تدوین شده به این‌ها مراجعه کنند.

سخنگوی دولت با اشاره به اطلاع رسانی گسترده به مردم در خصوص بازار بورس و سهام عدالت، عنوان کرد: البته، چون همه سهام را نمی‌توان یکجا فروخت و ۳۰ درصد آن را می‌توانند، بفروشند تا به بازار فشار نیاید و به صورت تدریجی هم امور صورت گیرد لذا تمهیداتی اندیشیده ایم تا نحوه فروش را ساده کنبم و افرادی که نمی‌خواهند بفروشند، سهام‌شان باقی بماند.
 
تصمیمات ستاد ملی مدیریت کرونا برای بازگشایی مساجد
ربیعی درپاسخ به سوالی درخصوص تصمیمات ستاد ملی مدیریت کرونا برای بازگشایی مساجد و اماکن مذهبی کشور اظهارداشت: وزیر کشور با کمیته اجتماعی و سیاسی خود و وزیر بهداشت با کمیته بهداشتی و درمان خود به صورت توامان مطالعاتی ظرف این چند روز انجام می‌دهند و دو کمیته جلسات مشترکی را برگزار می‌کنند و نتیجه جلسه آن‌ها در جلسه بعدی ستاد ملی مدیریت کرونا بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مساجد بازگشایی و نماز‌های جماعت در آن‌ها برگزار شوند، تصریح کرد: باید از دیدگاه‌های افراطی بپرهیزیم. نظراتی هست که معتقد هستیم نه نظر مراجع و نه مقام معظم رهبری است اعم از کار‌هایی در برخی حرم‌ها انجام شد لذا مسئولان امرحتما در این زمینه پیگیری خواهند کرد.
 
وضعیت استان‌ها در ابتلا به کرونا امری ثابت نیست
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که با افزایش نرخ ابتلا به کرونا در استان‌ها و خصوصا تهران، مجددا محدودیت‌هایی در آن‌ها اعمال خواهد شد، بیان داشت: تعیین وضعیت استان‌ها در ابتلا به کرونا امری ثابت نیست با یک روند سه روزه، کاملا قابل تغییر است و متاسفانه در خوزستان با توجه به آداب و رسوم محلی که در آنجا غلبه دارد و تغییرات رفتاری که به سختی صورت می‌گیرد، گزارش‌هایی بود که عزاداری و عروسی‌های جمعی صورت می‌گیرد و پروتکل‌های بهداشتی کم مراعات می‌شود.

وی ادامه داد: در صورت افزایش نرخ ابتلا به کرونا در استانی، به طور طبیعی و برای حفظ جان افراد به سناریو‌های دیگر برگشت می‌کنیم و سخت گیری‌ها را در آنجا اعمال می‌شود و یاز اگر آمار‌ها چیز دیگری نشان دهد، اتخاذ تصمیم می‌کنیم و این برای تمام استان‌های کشور ساری و جاری است.
 
تامین امنیت شهروندان افغانستانی برای ما بسیار مهم است
ربیعی در پاسخ به سوالی در خصوص حاشیه‌هایی که در خصوص برخورد مرزبانان ایرانی با اتباع افغانستانی مطرح شده است، گفت: از این حادثه ابراز تاسف کرده و به بازماندگان قربانیان آن تسلیت می‌گویم. این اخبار و و دیدن تصاویر موجب دلشکستگی همه ما شد.

وی بیان داشت: ما بیش از سه میلیون نفر از مردم افغانستان را در ایران پذیرا شدیم و در ارائه خدمات در زمان بروز کرونا هیچ تفاوتی بین اتباع افغانستانی با ایرانیان قائل نشدیم و با بیکاری که در ایران بود، هیچگاه اقدام به بازگشت و طرد اتباع افغانستانی نداشتیم مگر افراد جرایمی را مرتکب می‌شدند. در زمان اشغال افغانستان نیز نگران بودیم و در کنار آن‌ها قرار گرفتیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: با پیشینه روابطی که ایران و افغانستان دارند، اجازه نمی‌دهیم یک حادثه‌ای که معلوم نیست چرا و چگونه رخ داده است، روابط دو کشور را به سمت دیگری ببرد و موجب تفسیر‌های غلط شود. مسئولان امر، آنچه درباره این حادثه مطرح شده است را تکذیب می‌کنند و با اهمیتی که ما برای روابط دوستانه و برادرانه قائل هستیم، آمادکی خود رابرای همکاری با دولت این کشور با هدف اطمینان از عدم وقوع چنین حوادثی و روشن شدن مسائل اعلام کرده ایم.

وی با بیان اینکه نارسایی‌هایی در تردد افراد در مرز‌ها وجود دارد، گفت: بعضا اتباع افغانستان گذر از مسیر‌های بد را انتخاب می‌کنند که این موضوع همواره می‌تواند حادثه آفرین باشد. برای پیشگیری از این رفت و آمد‌ها به تشکیل کمیته مشترک اصرار داریم تا جان افراد به خطر نیفتد.

ربیعی عنوان کرد: البته این را هم می‌دانیم که برخی به دنبال تیرگی و برهم زدن روابط و مناسبات دوستانه ایران و افغانستان هستند و اجازه نمی‌دهیم، تحت تاثیر تبلیغات دشمنان و بیگانگان این اتفاق رخ دهد. امنیت جان شهروندان افغانستانی برای ما بسیار مهم است. از این اتفاق شوم نتیجه می‌گیریم باید تردد از مرز‌ها را سامان دهیم.

دولت ایران همواره از دولت و ملت عراق حمایت کرده است
وی درباره نخست وزیر جدید عراق نیز بیان داشت: دولت ایران از تشکیل دولت جدید عراق و انتخاب آقای مصطفی الکاظمی که بارای بالای پارلمان این کشور به ایشان و اعضای کابینه ایشان محقق شد، استقبال می‌کنیم.
 
سخنگوی دولت اظهارداشت: ایران همواره از دولت و ملت عراق حمایت کرده است و امیدورایم در دوران نخست وزیری ایشان روابط دو دولت و دو ملت بیش از گذشته توسعه یابد. عراق کشور همسایه ایران با پیوند‌های عمیق دینی و اقتصای است و ما با احترام به حق انتخاب مردم عراق آماده گسترش همکاری‌های همه جانبه با آن‌ها هستیم.
 
دولت با ساختار‌های فعلی باید خلا وجود وزارت بازرگانی را حل کند
وی در پاسخ به این سوال که موضع دولت درباره مخالفت نمایندگان مجلس با طرح تشکیل وزارت بازرگانی چیست، اظهارداشت: مابار‌ها اعلام کرده ایم که تشکیل وزارت بازرگانی برای ما مهم بوده و هست به ویژه در شرایط تحریم‌هایی که با آن روبرو هستیم و آرایش مناسب با ساختار جدید برای ما اجتناب ناپذیر است.

ربیعی بیان داشت: دولت به این نتیجه رسید که برای اینکه بازار را در کنترل قیمت و عرضه به موقع بتواند بیشتر کنترل کند، نیازمتد این وزارتخانه است. مدیریت متمرکز بخش بازرگانی در وزارت بازرگانی قطعا از این مشکلا می‌کاست. این طرح رد شد و دولت باید با ساختار‌های فعلی خود خلا وجود وزارت بازرگانی را حل کند.
 
تامین مسکن طبقاتی مانند معلمان و بازنشستگان را در اولویت قرار دادیم
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره تصمیمات دولت در دو بازار مسکن و خودرو گفت: اولویت ما کسانی هستندکه مسکن مورد نیازشان است و طبقاتی مانند معلمان و بازنشستگان، این‌ها را در اولویت قرار دادیم و مسیر مسکن هم مانند بازار سکه و ارز از هیچ منطقی پیروی نمی‌کند. در حال حاضر پول سرگردان به سمت بورس رفته است که از این بایت خوشحال هستیم.

ربیعی عنوان کرد: حدود یک میلیون نفر ثبت نام مسکن داریم و اولویت بندی کردیم تا افزایش قیمت مسکن روی آن‌ها تاثیری نداشته باشد، ما هم اکنون ۸۰۰ هزار نفر واجد شرایط تامین مسکن استخراج کرده ایم و برنامه دیگرمان هم پایدار کردن جریان تولید مسکن است و اینکه به نیازمند واقعی پاسخ دهیم. از فرهنگیان ۱۷۰ هزار نفر لیست داده بودند که ۷۵ هزار نفر واجد شرایط بودند. کاری که درباره مسکن می‌کنیم تولید و کمک به اقشار نیازمند است تا فاصله سال‌های تامین مسکن را برایشان کوتاه کنیم.

تولید خودرو در کشور کم نشده است
وی در ارتباط با خودرو نیز گفت: در جلسات هیئت دولت به وزیر صمت درباره خودرو ماموریت داده شد. بناست یک بسته کنترل قیمت با توجه به جلسات ستاد تنظیم بازار، شورای رقابت و کمیته خودرو تشکیل شود که بنا شده این سه نهاد با هم کار کنند و بسته را تهیه کنند. محتویات بسته جدید این هفته اعلام می‌شود. تولید خودرو در کشور کم نشده و سایپا روزانه ۴ هزار دستگاه و ایران خودرو نیز کمی کمتر از این عدد تولید خودرو دارد که محصول این دو کارخانه روی هم ۸ هزار دستگاه است.

سخنگوی دولت عنوان کرد: یکی از تصمیمات دولت برای بازار خودرو اینکه سایت یک هفته باز باشد و اگر ثبت نام‌ها زیاد شد به قرعه کشی روی می‌آوریم و اولوبت بندی بیرون می‌آید. نحوه فروش و پیش فروش به نحوی می‌شودکه فرصت کافی برای همه متقاضیان ثبت نام ایجاد کند.

دولت تمام اختیارات و وظایف مجلس را به رسمیت می‌شناسد
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه اعضای تحقیق وتحص از کالا و ارز مجلس می‌گویند دست پنهانی اجازه انتشار گزارش تحقیق و تفحص را در مجلس نمی‌دهد و نماینده حامی دولت جلوی قرائت این تحقیق در مجلس را گرفته است، گفت: دولت تمام اختیارات و وظایف مجلس را به رسمیت می‌شناسد. یکی از اختیارات مجلس، تحقیق و تفحص است که قبل از این هم داشت.

ربیعی با رد این ادعا بیان داشت: ما هیچ مانعی در ارائه این تحقیق و تفحص در مجلس ایجاد نکرده ایم  و مانعی برای این کار نداریم. دستور هفتگی را مجلس تعیین می‌کند. مجلس هویت یکپارچه دارد و کشش‌های سیاسی مختلف در آن دخیل هستند. دستورات کار در مجلس را به نوبت مطرح می‌کنند و دولت هیچ تاثیری در این دستورات و تغییر آن‌ها ندارد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *