صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روش پخت و طرز تهیه آش جو خوشمزه

۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۱:۰۲
کد خبر: ۶۱۹۸۳۰
آش جو یکی از غذا‌های ایرانی جذاب است که با رعایت فوت و فن‌هایش می‌توانید یک آش لذیذ را درست کنید و از آن لذت ببرید. در این مقاله روش پخت آش جو را بصورت مرحله به مرحله بیان کرده ایم.

- آش جو نیز مانند آش رشته از غذا‌های سنتی، مفید و محبوب ما ایرانی‌ها است. پخت آش به ظاهر آسان و بی‌دردسر است. اما دانستن یک سری نکات در پخت آش‌تان موثر و طعم آن را منحصربه فردتر می‌کند. آش جو هم یکی از آن غذا‌های جذاب است که با رعایت فوت و فن‌هایش می‌توانید یک آش لذیذ را درست کنید و از آن لذت ببرید. در این مقاله روش پخت آش جو را بصورت مرحله به مرحله بیان کرده ایم.

مواد لازم برای تهیه آش جو (مخصوص چهار نفر)

کشک ۵۰۰ گرم
نخود نصف لیوان
سیر ۶ حبه
جو پوست کنده ۱ لیوان
سبزی آش ۶۰۰ گرم
لوبیا چیتی نصف لیوان
نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی
پیاز ۳ عدد

 

مراحل طرز تهیه آش جو

مرحله اول

ابتدا نخود و لوبیا چیتی و جو پوست کنده را هر کدام به صورت مجزا در کاسه‌ای از آب می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا ۶ ساعت خیس بخورند و در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه آب آن‌ها را تعویض می‌کنیم تا نفخ موجود در حبوبات از بین برود.

مرحله دوم

بعد آب آن‌ها را خالی می‌کنیم و می‌شوییم و در قابلمه‌ای مجزا هر کدام را قرار می‌دهیم و روی آن‌ها آب می‌ریزیم و اول حرارت آن‌ها را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می‌کنیم تا به مرور زمان حبوبات پخته شوند.

مرحله سوم

دقت کنید که قابلمه جو بزرگ‌تر باشد، چون آش را در آن می‌خواهیم طبخ کنیم. سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شوید به اندازه‌های یکسان است را پاک می‌کنیم و می‌شوییم و در آبکشی قرار می‌دهیم تا آب اضافه آن‌ها خارج شود.

مرحله چهارم

بعد پارچه‌ای پهن می‌کنیم و سبزی‌ها را روی پارچه به صورت پخش می‌ریزیم تا کاملا خشک شوند و روی تخته آشپزخانه سبزی‌ها را درشت خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. سپس به لوبیا چیتی و نخود سر می‌زنیم اگر پخته بودند آن‌ها را از روی حرارت بر می‌داریم و کنار می‌گذاریم.

مرحله پنجم

بعد به جو سر می‌زنیم و در مدت پخت آن گه گاه جو را هم می‌زنیم تا ته نگیرد و زمانیکه ۲ ساعت از زمان پخت آن گذشت و حسابی لعاب انداخت نخود و لوبیا چیتی پخته شده را به آن می‌افزاییم. همین طور سبزی خرد شده را نیز می‌افزاییم.

مرحله ششم

بلافاصله کمی نمک نیز اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه دیگر مواد آش بپزند تا سبزی نیز پخته شود. برای تهیه پیاز داغ اول پیاز‌ها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می‌کنیم.

 

مرحله هفتم

در تابه‌ای بزرگ روغن می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم و صبر می‌کنیم تا با حرارت ملایم روغن داغ شود و پیاز‌ها را داخل تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا طلایی شوند. بعد پیاز داغ‌ها را از داخل تابه بیرون می‌اوریم و در بشقابی می‌ریزیم.

مرحله هشتم

سیر‌ها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و به صورت خلالی نازک خرد می‌کنیم و داخل همان تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا سرخ شوند (برای از بین نرفتن خاصیت‌های سیر بهتر است مدت زمان بسیار کمی تفت داده شود) و در بشقابی می‌ریزیم و در آخر نعناع خشک را داخل تابه می‌ریزیم (اگر نیاز به روغن بود اول روغن را می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا داغ شود و بعد نعناع را می‌افزاییم) و تفت می‌دهیم تا نرم شود.

مرحله نهم

در ۲۰ دقیقه آخر پخت آش جو نصف از سیرداغ و پیازداغ را داخل آش می‌ریزیم و کمی زردچوبه و فلفل سیاه و کشک به آش می‌افزاییم و خوب با مواد آش مخلوط می‌کنیم. پس از پخت کامل آش و قوام یافتن آن طعم آش را می‌چشیم اگر نیاز به نمک داشت کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم و از روی حرارت بر می‌داریم.

مرحله دهم

(آش جو اصولا بدون گوشت است، ولی اگر تمایل داشتید می‌توانید گوشت یا سیرابی را آبپز بپزید و در اواسط پخت به آش اضافه کنید) آش جو آماده شده را در ظرف مورد نظر می‌ریزیم و با کشک، نعناع داغ، پیازداغ و سیر داغ تزئین می‌کنیم و نوش جان کنید.

نکاتی مهم در تهیه آش جو خوشمزه

  • برای درست کردن آش جو از سبزی خشک هم می‌توانید استفاده کنید.
  • برای پخت آش جو از آب جوش هم می‌توانید استفاده کنید، اما استفاده از آب گوشت یا استاک (آب قلم) طعم آش را لذیذتر و قوت آش را بیشتر کنید.
  • برای درست کردن استاک یا همان آب قلم، قلم گوساله را با یک عدد پیاز، یک یا دو شاخه کرفس، یک عدد هویج و یک یا دو ساقه جعفری، یک یا دو عدد برگ بو و مقداری فلفل سیاه تازه بپزید. قبل از پختن قلم، خوب آن را بشورید و کمی در روغن و پیاز تفت دهید و سپس در آب به مدت ۷ الی ۸ ساعت بپزید. بعد از پایان پخت چربی جمع شده روی استاک را بگیرید و در صورتی که استاک بیشتر از مقدار نیازتان است بعد از سرد شدن فریز کنید. استاک مرغ را هم به همین ترتیب می‌توانید بپزید.
  • بهتر است سبزی آش را خیلی ریز و بیش از حد ساطوری خرد نکنید.
  • آش جو را بدون گوشت و سیرابی هم به همین صورت می‌پزند.
  • اگر می‌خواهید به جای گوشت از سیرابی برای پخت آش جو استفاده کنید، ابتدا سیرابی را خوب تمیز کنید و بشورید و خرد کنید و جداگانه با پیاز آب پز کنید. سپس در اواسط پخت آش به آن اضافه کنید.

برچسب ها: غذا پخت غذا آش

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *