صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکات تغذیه‌ای برای پیشگیری از اضافه وزن در ماه رمضان

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۱:۰۲
کد خبر: ۶۱۹۵۲۶
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: بی تحرکی و مصرف غذا‌های پرکالری در طول ماه مبارک رمضان باعث ایجاد اضافه وزن می‌شود و رعایت برخی نکات در پیشگیری از افزایش وزن در این ماه بسیار حائز اهمیت است.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: مرضیه زیلایی درخصوص اضافه وزن در ماه مبارک رمضان گفت: معمولا افراد در طول ماه مبارک رمضان (بویژه در فصول گرم سال) به دلیل بی تحرکی و در دسترس بودن مواد غذایی پرکالری (زولبیا و بامیه و انواع دسر‌های شیرین) و غذا‌های چرب در مهمانی‌ها ممکن است اضافه وزن پیدا کنند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استادیار گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز افزود: هر ۵ عدد بامیه حدود ۴۰۰ کیلوکالری و هر ۵ عدد زولبیا حدود هزار کیلوکالری انرژی به بدن می‌رسانند در حالیکه هر ۵ عدد خرما ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و ضمن اینکه خرما حاوی فیبر و پتاسیم بوده، اما زولبیا، بامیه و شیرینی جات علاوه بر داشتن کالری زیاد، حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن نیز نیستند؛ بنابراین تمرکز بر مصرف مواد غذایی سالم که کالری کمتری دارند، در پیشگیری از افزایش وزن در ماه رمضان بسیار حائز اهمیت است.

او بیان کرد: افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات در تمام وعده‌ها (سحری، افطار، شام) و میان وعده‌ها علاوه بر تامین نیاز بدن به فیبر، مایعات، ویتامین‌ها و مواد معدنی، کالری کمتری نسبت به شیرینی‌ها و چربی‌های مضر به بدن می‌رسانند.

زیلایی اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان، وعده سحر باید خصوصیات وعده ناهار را داشته باشد، وعده افطار شبیه صبحانه و شام مشابه با شام قبل از ماه رمضان باشد. مصرف افطار و شام سبک و استفاده از میان وعده‌های سالم مانند آجیل ها، میوه‌ها و سبزیجات در فاصله بین افطار تا شام و بعد از شام تا قبل از خواب بسیار مفید است.

او ادامه داد: بهتر است در ماه رمضان از غذا‌های آب پز شده که با لیمو تازه طعم دار شده باشند، استفاده نمود و از غذا‌های سرخ شده پرهیز کرد تا ضمن کاهش دریافت چربی و کاهش کالری دریافتی، از تشنگی نیز پیشگیری شود.

فعالیت‌های ورزشی پس از صرف افطار باشد

استادیار گروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز تصریح کرد: از مصرف مواد چرب و شیرین مانند زولبیا، بامیه، قند، شکر، آبمیوه‌های صنعتی، انواع دسر‌های شیرین، خامه، سرشیر، غذا‌های سرخ شده و خورش‌های چرب پرهیز شود.

مرضیه زیلایی اذعان داشت: پرهیز از بی تحرکی در ماه مبارک رمضان نیز باید مورد توجه قرار گیرد و داشتن حد متعادلی از فعالیت بدنی نیز در این ماه جهت جلوگیری از افزایش وزن توصیه می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به بهترین زمان انجام ورزش گفت: مناسب‌ترین زمان انجام ورزش حدود ۴ ساعت بعد از افطار (حدود ۲ ساعت بعد از وعده شام ماه رمضان) است. فعالیت بدنی زمانی مؤثر خواهد بود که به طور متوسط ۳ تا ۵ روز در هفته یا یک روز در میان (به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در روز) انجام شود.

او افزود: فعالیت کمتر از ۳ روز در هفته و کمتر از ۳۰ دقیقه در هر بار تاثیر چندانی در بالا بردن آمادگی جسمانی و چربی سوزی نخواهد داشت. به طور کلی بهتر است در فاصله سحر تا افطار از انجام فعالیت شدید بدنی و ورزش اجتناب نموده و انجام این گونه فعالیت‌ها را به بعد از صرف افطار موکول نماییم.

زیلایی در پایان بیان داشت: فعالیت‌های سنگین ورزشی باید پس از صرف افطار باشد. توصیه می‌شود که قبل از انجام حرکات ورزشی، آب و یا مایعات مصرف نموده و در حین ورزش نیز از مصرف مایعات و انواع نوشیدنی‌های با شیرینی اندک و حاوی نمک دریغ نکنید. با توجه به محدودیت دریافت مایعات در هنگام روزه داری، باید از انجام فعالیت‌های روزمره زیر نورخورشید و محیط‌های باز اجتناب نمود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *