صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«سامان بازار» گامی در جهت ساماندهی دستفروشان پایتخت

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۱:۰۱
کد خبر: ۶۱۹۳۸۸
مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران به تشریح جزییات سامانه «سامان بازار» به عنوان راهکاری موثر در جهت ساماندهی دستفروشان پایتخت پرداخت.

سیدعلی مفاخریان در گفت‌وگو با میزان به تشریح برنامه‌های این سازمان برای سازماندهی دستفروشان با نرم افزار «سامان بازار» پرداخت و گفت: سامانه «سامان بازار» به دنبال نیاز ساماندهی دستفروشان شهر تهران تنظیم شده است.

مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران تصریح کرد: ساماندهی دستفروشان در شهر تهران از این حیث دارای اهمیت است چراکه اکنون موضوعات مرتبط با دستفروشان همچون سدمعبر، وانتی‌ها و مصادیق بساط‌گستری در سطح شهر تهران زیاد شده است و فکری برای آنان انجام نشده بود.

وی ادامه داد: در همین رابطه پیشنهاد شد که یک اپلیکیشنی یا سامانه‌ای طراحی شود که تا احراز هویت افراد حائز شرایط دستفروشی همچون اقامت در تهران، وجود نیاز مالی شدید، سرپرست خانواده و نظایر این‌ها در آن انجام شود و برای آن‌ها در روزبازار‌هایی که در شهرداری تهران وجود دارد، مکان یابی شود که این افراد بتوانند از ظرفیت این روزبازار‌ها استفاده کنند و کسب و کارشان در آنجا رونق بگیرد.

مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران خاطرنشان کرد: این محتوای کلی است که سامان بازار برای ساماندهی دستفروشان درنظر گرفته است.

وی با بیان اینکه سامان بازار به نوعی می‌تواند بانک اطلاعاتی مرتبط با دستفروشان باشد، تصریح کرد: اطلاعات دستفروشان در این سامانه بارگذاری شده و برنامه‌ای که داریم این است که احراز هویت آنان در این سامانه انجام شود چراکه برخی از افراد کدملی‌هایی که به ما اعلام کرده بودند، نادرست بوده که این‌ها باید اصلاح شود یا برخی از این افراد در تهران اقامت ندارند و از مکان‌های دیگر به تهران می‌آیند که همه این موارد با طراحی و راه‌اندازی این سامانه حل می‌شود.

مفاخریان درباره ورود دستفروشان جدید چگونه می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند، گفت: بعد از اینکه وضعیت دستفروشان موجود که ساماندهی شده‌اند، تعیین تکلیف شد و این افراد به روزبازار‌های شهرداری تهران برای فعال کردن کسب و کارشان مراجعه کردند، اگر ظرفیت خالی در این زمینه داشتیم، مجددا این فضا را باز نگه می‌داریم که افراد بتوانند در این سامانه ثبت نام کنند.

وی ادامه داد: در این مرحله افراد ارزیابی شده و شاخص‌های آنان مورد بررسی قرار می‌گیرد و بعد از احراز اسمشان برای شروع کسب و کار در مکان‌های جدید رزرو می‌شود.

مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در پاسخ به اینکه این سامانه چه زمانی به سرانجام می‌رسد، تصریح کرد: ما قسمت‌های اولیه نرم افزار را نوشتیم و در ادامه مسیر باید کار را از طریق وزارت کار و شورای شهر تهران جلو ببریم و آن‌ها هم تاییدات خودشان را اعلام کنند تا بتواند این مساله عملیاتی شود. این مساله بستگی به دوستان دارد که تا چه زمانی این بررسی‌ها به طول بیانجامد و چه ایراد‌هایی به این مساله بگیرند و در صورت اصلاح این مساله چقدر زمان ببرد.

وی ادامه داد: امیدواریم که مراحل اولیه این سامانه در نیمه اولیه امساله به سرانجام برسد تا شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.

مفاخریان به اهداف و تاثیرات این سامانه اشاره کرد و گفت: در فاز بعدی تصمیم داریم که پرداخت‌ها این دستفروشان الکترونیکی شده و قابل رصد باشد، اما فعلا این مساله در دستورکارمان نیست و در آینده اجرا می‌شود.

مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران خاطرنشان کرد: ما اطلاعات نزدیک به ۹ هزار نفر از دستفروشان را بررسی کردیم که نزدیک به ۵ هزار نفر از آنان اطلاعاتشان کامل است و باقی باید اطلاعاتشان را تکمیل کنند. برخی از این افراد اطلاعاتشان به صورت تکراری ثبت شده بود که باید این مساله را نیز اصلاح کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ما اطلاعات نزدیک به ۵ هزار نفر از این دستفروشان را شناسایی کردیم که در ادامه با افرادی که اطلاعاتشان کامل نیست، تماس گرفته شده تا اطلاعاتشان کامل شود و اگر نیاز به حضور فیزیکی این افراد باشد، حتما از آنان دعوت به عمل می‌آید.

مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران با اشاره به تفاوت جغرافیایی مناطق مختلف در سطح پایتخت تصریح کرد: در برخی از مناطق تهران روزبازاری وجود ندارد که این اتفاق در سطح آنان صورت بگیرد و بیشتر این روزبازار‌ها عمدتا در مناطق حاشیه‌ای و بزرگ سطح تهران هستند که این اتفاق در قالب آن مناطق قابل رصد و پراکنش است.

مفاخریان با بیان اینکه این سازمان به دنبال توازن دستفروشان در سطح شهر تهران نیست، خاطرنشان کرد: ما بیشتر هدفمان این است که برای افرادی که در سطح خیابان سدمعبر و ایجاد مشکل می‌کنند، راهکاری پیدا کنیم و عملا به دنبال توازن کسب و کاری در فعالیت این افراد نیستم.

مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران تاکید کرد: در مناطق مرکزی معمولا زمین محدود است و خیلی زمین در ابعادی که بتوانیم روزبازار نصب شود، نداریم در نتیجه در همه مناطق روزبازار نخواهیم داشت.

مفاخریان به کاهش درآمدی دستفروشان با شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: بر اساس تصمیمی که در ستاد ملی کرونا گرفته شد، در رابطه با مشاغلی که در روزبازار‌ها وجود داشتند و به خاطر شیوع کرونا و تعطیلی‌های صورت گرفت، حمایت مالی از سوی دولت و بنیاد مستضعفان انجام شد که نقدینگی‌هایی به این افراد تعلق گرفت که کمکی برای این افراد باشد.

مدیر عامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در پایان تصریح کرد: در رابطه با بازار‌هایی که در اختیار خودمان وجود دارد، اجاره‌هایی را قرار بود از اینا بگیریم را با مهلت از آنان خواهیم گرفت و تا کمکی به این افرادی باشد که چندماه است فعالیت آنان با تعطیلی مواجه شده است.


برچسب ها: کرونا دستفروشان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *