صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم فراهم شدن زیرساخت ها برای شکوفایی بیشتر بازار بورس

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۵:۰۱
کد خبر: ۶۱۹۳۴۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به لزوم فراهم شدن زیرساخت های بازار بورس گفت: در برخی موارد تعداد کارگزاری‌ها جوابگوی تعداد تقاضا در این بازار نیست.

محمد احمدی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گوی مشروح با میزان درباره بازار بورس و رکورد زنی پی در پی این بازار گفت: یکی ازسیاست‌هایی که در مدت اخیر اتخاذ شده و به موازات بازار‌های دیگر در حال پیشروی است بحث سوق دادن جریان نقدینگی فزاینده به بازار بورس است.

احمدی افزود: افزایش نقدینگی غیر قابل انکار است به طوریکه هرسال حدود ۲۰ درصد سود بانکی به صورت پیش فرض به نقدینگی افزوده می‌شود؛ در مدت اخیر نیز در بحث مبارزه با ویروس کرونا برداشت از صندوق توسعه ملی افزایش پیدا کرد که این  موارد افزایش نقدینگی را به همراه دارد.

وی افزود: در هر صورت نقدینگی باید به سمتی سوق داده شود و بازار بورس یکی از این بازار‌ها برای جذب نقدینگی است.


کارشناس مسائل اقتصادی در رابطه با صعودی شدن بازار بورس ایران در کنار روند نزولی بورس‌های جهانی گفت: بورس‌های دنیا در یک مقطع زمانی به واسطه شیوع ویروس کرونا ریزش کردند و این روند مدت زیادی ادامه نداشت.

نجات از تلاطم‌های بازار جهانی با اقتصاد جزیره‌ای

احمدی با بیان اینکه ما مراوده‌ای با اقتصاد‌های دنیا نداریم و صرفا بحث صادارت نفت، گاز و واردات است گفت: اقتصاد ما به صورت جزیره‌ای عمل می‌کند که در گذشته به عنوان یک آیتم بد معرفی می‌شد، اما در مدت اخیر نشان داد که جزیره‌ای بودن اقتصاد کشور ما را از تلاطم‌های بازار‌های جهانی در امان نگه داشته تا کمترین آسیب را ببینیم.


وی گفت: اتفاقاتی که در بازار ما در حال رخ دادن است منشا داخلی دارد و نگاهی که بورس ما به بازار‌های جهانی دارد بحث قیمت نفت و فلزات گرانبها است؛ به دلیل اینکه شرکت‌های ما اغلب صادر کننده این مواد هستند از این جهت قیمت‌ها در بازار جهانی محاسبه می‌شود و بر قیمت سهام شرکت‌ها لحاظ می‌شود.

کارشناس مسائل اقتصادی درباره افزایش ورود افراد به بازار بورس و فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز گفت:در برخی موارد ما شاهد آن هستیم که قبل از فراهم کردن زیر ساخت‌ها جامعه و مردم به سمت و سویی سوق داده می‌شوند که در این بین سوق دادن مردم به سمت بازار بورس یکی از نمونه هاست در حالی که مثلا تعداد کارگزاری‌ها یا سیستم و هسته معاملاتی جوابگوی این تعداد تقاضا نیست و ظرفیت ورودی آنلاین معاملات جوابگوی تعداد معاملات در این بازار نخواهد بود.

وی افزود: تعداد شرکت‌های سبد گردان ما بسیار محدود است و دارای گستردگی و نفوذ درسراسر کشور نیست، اما به هر حال باید از یک جایی شروع شود.

احمدی بیان کرد: اینکه نقدینگی وارد بازار بورس شده است خیلی بهتر از آن است که وارد بازار سکه و ارز شود چرا که اگر وارد بازار ارز و سکه شود در اقتصاد و زندگی مردم بسیار تاثیر گذار است به طوری که در گذشته نیز سابقه نشان داده که توانسته در زندگی روز مره مردم تاثیرمنفی بگذارد به طوری که با افزایش قیمت ارز یک راننده تاکسی نیز تقاضای افزایش نرخ کرایه را دارد و یک شاخصی است که همه مردم به آن نگاه می‌کنند.


وی بیان کرد: وقتی که شاخص بورس بالا می‌رود کسی با افزایش شاخص به فکر افزایش قیمت‌ها نخواهد بود واین بالا رفتن شاخص هیچ شاکی‌ای ندارد و رشد بازار سهام باعث خوشحالی افراد سرمایه گذار خواهد شد و اثر منفی نیز در زندگی و معیشت مردم ندارد.

تامین مالی بنگاه‌ها با استفاده از بورس

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: تاثیر مثبت بالا رفتن شاخص بورس می‌تواند به تامین مالی بنگاه‌های کوچک و بزرگ کمک کند و با جمع شدن منابع خرد مردم در یک جا به منبع عظیمی تبدیل شود که می‌تواند از طریق انتشار اوراق با درآمد ثابت و طرح‌های توسعه‌ای ارائه شود.

احمدی اظهار کرد: بنگاه‌های بزرگ و کوچک بدون اینکه انتظار دریافت وام از بانک‌ها را داشته باشند می‌توانند از پتانسیل‌های بازار سرمایه استفاده کنند و اقتصاد از بانک محوری به سمت بازار سرمایه محوری حرکت خواهد کرد وسوق دادن بنگاه‌ها به سمت بازار سرمایه بانک‌ها را به سمت خدمت رسانی بیشتر و تامین مالی مردم عادی سوق می‌دهد.

توجه بیشتر بانک‌ها به مشتریان بزرگ

وی افزود: مدتهاست اغلب مردم برای تامین مالی کسب و کار‌های کوچک خود به جهت ارائه انواع و اقسام ضمانت‌ها برای دریافت وام مشکل دارند و این مسئله نشان می‌دهد که منابع بانک‌ها به سمت شرکت‌های بزرگ رفته و از جهتی توجه بانک‌ها به مشتریان بزرگ بیشتر جلب شده است.

کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: اگر کاری شود که شرکت‌های کوچک و بزرگ از طریق بازار سرمایه تامین مالی شوند بانک‌ها سرشان خلوت شده و منابع موجود در بانک‌ها به ارائه تسهیلات خرد اختصاص یابد مردم بیشتر می‌توانند از آن بهره ببرند.

احمدی گفت: اگر بازار بورس به درستی حرکت کند برکات بسیاری دارد و بنده به عنوان یک کارشناس اقتصادی به این بازار بسیار خوش بین هستم خصوصا پس از پیام مقام معظم رهبری که منجر به آزادسازی سهام عدالت شد.

حرکت اقتصاد از بانک محوری به سرمایه محوری

وی افزود: اینکه بالاترین مقام کشور در بحث آزاد سازی سهام ورود کرده نشان می‌دهد که اقتصاد ما در حال پوست اندازی است و اقتصاد از بانک محور بودن به سرمایه محور بودن در حرکت است.

وی تصریح کرد: اینکه وزیر اقتصاد در برنامه تلویزیونی به جزئیات صندوق‌های سرمایه گذاری بپردازد بسیار خوشحال کننده است و نشان می‌دهد که به این موضوع اشراف دارند.

سهولت عامل برتری بازار سرمایه نسبت به دیگر بازار‌های مالی

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: ادامه رشد بازاربورس در دوران کرونایی نشان داد که مردم بدون حضور نیز می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند به طوری که هر فرد حتی با تلفن همراه خود نیز در منزل می‌تواند معاملات را انجام دهد و ایجاد سهولت باعث برتری بازار سرمایه نسبت به بازار‌های مالی دیگر شده است.

احمدی درباره تاثیر بسیار قوی رشد بازار بورس گفت: یک بخش از رشد بازارسرمایه به این موضوع بر می‌گردد که این بازار می‌خواهد خود را با دیگر بازار‌های مالی تطبیق دهد به طوری که دلار از سه هزار تومان به ۱۶ هزار تومان رسید و سهمیه شرکت‌ها نیز طبیعتا باید رشد کند و این امر باعث تطبیق بازار سرمایه با بازار‌های مالی موازی شده است.

وی بیان کرد: بازار‌های اقتصادی خصوصا بورس حساس به ثبات سیاسی و ثبات اجتماعی است و فعالان بازار در سال‌های گذشته تحریم‌ها را عامل ریزش بازار بورس اعلام کردند، اما بعد از جریان پاسخگویی سپاه به ترور سردار سلیمانی این موضوع روشن شد که قدرت منطقه‌ای کشور ما تثبیت شده و اینکه در سایه آن بورس ما درحال شکوفایی است ریسک بزرگی از بازار سرمایه برداشته شده است.

کارشناس مسائل اقتصادی بیان گفت: به نظر می‌رسد در آغاز یک راه درست در بازار سرمایه هستیم به طوریکه پایه‌های قدرت نظامی، سیاسی و امنیتی کشور محکم و استوار شده و در حال حاضر زمان آن رسیده که پایه‌های اقتصادی کشور نیز استوار شود و تاکنون نیز سیاست‌ها در موضوع حرکت مردم به سمت بازار سرمایه درست بوده است.

سرمایه در گردش مشکل شرکت‌های تولیدی

احمدی تاکید کرد: یکی از مسائل همیشگی شرکت‌های تولیدی مشکل سرمایه در گردش بوده است که در این امر می‌توان از ظرفیت‌های بازار سرمایه استفاده کرد و شرکت‌هایی که دارای طرح توسعه هستند را با انتشار اوراق حتی با درآمد ثابت وارد این بازار کرد و یا در بحث افزایش سرمایه به شرکت‌ها کمک کرد که این امر می‌تواند در تحقق جهش تولید بسیار موثر واقع شود.

کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: کاهش ارزش پول ملی جلوی واردات را به طور اتوماتیک می‌گیرد و می‌تواند در جهش تولید در داخل کشور مورد توجه مردم قرار گیرد؛ از طرفی در بحث تولید شرکت‌ها رونق خوبی رخ می‌دهد.

عملیاتی شدن طرح های توسعه ای شرکت ها با استفاده از بورس

وی افزود: طرح‌های توسعه‌ای که شرکت‌ها در سال‌های گذشته قصد عملیاتی شدن آن را داشتند و در بحث جهش تولید موثر است با استفاده ظرفیت‌های بازار سرمایه می‌تواند به فرصت طلایی تبدیل شود که به تبع آن با افزایش تولید اشتغالزایی افزایش می‌یابد در پی آن رفاه اجتماعی بیشتر شده که از برکات بازار سرمایه خواهد بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *