صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحولات لیبی؛ درگیری‎های شدید میان نیروهای حفتر و دولت وفاق در اطراف طرابلس

۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰:۲۵
کد خبر: ۶۱۹۳۲۰
خشونت و درگیری در لیبی همچنان ادامه دارد و در تازه ترین تحولات این کشور نیرو‌های تحت امر ژنرال حفتر مواضع دولت وفاق ملی را هدف قرار دادند.

درگیری‎ها در لیبی همچنان ادامه دارد و نیرو‌های تحت فرمان «خلیفه حفتر»، موسوم به ارتش ملی لیبی، حملات خود را به مواضع دولت وفاق ملی شدت بخشیدند.

در همین حال «فائز السراج»، رئیس دولت وفاق ملی لیبی، در پی حمله خمپاره‌ای نیرو‌های «حفتر» به نزدیکی سفارت ترکیه در طرابلس، درباره تشدید تنش‌ها هشدار داد.

به گزارش «رویترز و آناتولی»، نیرو‌های «حفتر»، مناطق نزدیک به سفارت ترکیه و ایتالیا را مورد حمله قرار دادند.

بر اساس گزارش‎ها، این حمله به کشته و مجروح شدن چندین نفر از غیرنظامیان منجر شده است.

اتحادیه اروپا نیز در بیانیه‎ای درباره حملات خمپاره‌ای نیرو‌های «حفتر» در طرابلس هشدار داده و آن را به شدت محکوم کرد.

این بیانیه می‎گوید «با شدید‌ترین لحن، حمله به غیرنظامیان و نمایندگی‌های دیپلماتیک را محکوم می‌کنیم.»

در همین حال شرکت «البریقه»، می‎گوید که در پی حمله نیروهای «حفتر» به فرودگاه «المعیتیقه»، مخازن سوخت این فرودگاه آسیب دیدند.

همچنین در پی این حمله، سالن مسافران و دو فروند هواپیمای ایرباس نیز آسیب دیدند.

«خلیفه حفتر»، فرمانده نیرو‌های موسوم به ارتش ملی لیبی، اخیرا اقدام به لغو توافقنامه موسوم به «صخیرات» که در سال ۲۰۱۵ منعقد و به تشکیل دولت وفاق ملی در این کشور منتهی شد، کرد.

وی ضمن لغو این توافقنامه، خود را رئیس لیبی نامید که این اقدام با واکنش‌های جهانی همراه شده است.

«حفتر»، پیش از این نیز توافقنامه «صخیرات» را شکست خورده عنوان کرده بود.

تحلیلگران می‎گویند این اقدامات که با حمایت کشور‌هایی مانند امارات و فرانسه صورت می‌گیرد، در اصل تلاشی برای تجزیه لیبی به شمار می‌رود.

در پی تشدید درگیری‎ها در لیبی، سازمان ملل بار دیگر هشدار داد که غیرنظامیان لیبی تبعات تشدید تنش‌ها از سوی نیرو‌های حفتر را که در شرق این کشور مستقر هستند، متحمل می‌شوند.

ماه آوریل سال ۲۰۱۹، «ژنرال حفتر» که فرماندهی نیرو‌های موسوم به «ارتش ملی لیبی» را در اختیار دارد، از تصمیم خود برای حمله به شهر «طرابلس»، پایتخت این کشور خبر داد.

در پی این تصمیم «خلیفه حفتر»، لیبی درگیری‌هایی میان نیرو‌های موسوم به ارتش ملی و نیرو‌های دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» را شاهد بود که علاوه بر تلفات گسترده، بی خانمان شدن بسیاری از غیرنظامیان را در پی داشته است.

لیبی از سال ۲۰۱۱ و پس از سرنگوی دیکتاتوری «معمر قذافی» همواره درگیری‌هایی را شاهد بوده، اما درگیری حدود یک سال اخیر در این کشور به نظر می‌رسد که از نوع دیگری است چرا که بسیاری از کشور‌ها نیز به این بحران وارد شده‌‎اند.

با ادامه بحران در لیبی، سران ۱۲ کشور جهان در شهر «برلین»، پایتخت آلمان گرد آمدند تا راه حلی برای بحران لیبی پیدا کنند.

«حفتر» و «فائز السراج» نیز به این دیدار که روز ۲۹ دی گذشته، برگزار شد، دعوت شده بودند، اما آنها در آلمان حاضر به دیدار رو در رو با یکدیگر نشدند و «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان، و «هایکو ماس»، وزیر خارجه این کشور، به طور جداگانه با آنها گفت‎ و گو کردند.

کنفرانس برلین با حضور ۱۲ کشور، سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب انجام شد، و در پایان این نشست بیانیه‌ای منتشر شد.

نشست برلین نیز نتیجه‌ ای به جز یک بیانیه که از طرف‌های درگیر خواسته تا از ادامه درگیری‌ها خودداری کنند، نتیجه دیگری در بر نداشت و پیش از برگزاری آن نیز انتظار چنین پایانی برای آن می‌رفت چرا که نه تنها طرف‌های درگیر بلکه بسیاری از کشور‌های درگیر در این بحران، تمایلی برای پایان دادن به آن نیستند.

ماه فوریه (بهمن ماه گذشته)، دولت وفاق ملی لیبی، به ریاست «فائز السراج» با انتشار بیانیه‌‎ای از تعلیق مذاکرات آتش بس به میزبانی سازمان ملل در ژنو به دلیل حمله ارتش ملی لیبی به ریاست «خلیفه حفتر»، به شهر طرابلس، پایتخت این کشور خبر داد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *